Gebruikt Bluetooth gegevens?

Inhoudsopgave:

Gebruikt Bluetooth gegevens?
Gebruikt Bluetooth gegevens?
Anonim

Bluetooth gebruikt geen van de gegevens van je data-abonnement. Wanneer u echter naar een Bluetooth-apparaat streamt, gebruikt u een deel van de gegevens in uw data-abonnement.

Hoe werkt Bluetooth?

Bluetooth stelt apparaten (zoals smartphones) in staat om radiogolven uit te zenden. Deze mogelijkheid is ingebouwd in apparaten, dus het is niet nodig om een andere gegevensoverdrachtbron (zoals een mobiel of Wi-Fi-netwerk) te gebruiken. U kunt Bluetooth-toetsenborden, muizen en luidsprekers gebruiken.

Je kunt dit zelf zien door je apparaat los te koppelen van een wifi- of mobiel datanetwerk en vervolgens bijvoorbeeld de muziek af te spelen die je op je apparaat hebt opgeslagen via een via Bluetooth verbonden luidspreker. Zelfs zonder internetverbinding wordt de audio normaal afgespeeld.

Gebruikt Bluetooth data of wifi?

Iedereen die zich zorgen maakt dat ze door hun maandelijkse datalimiet racen, kan er zeker van zijn dat Bluetooth niets extra's gebruikt dan wat je gebruikt om verbinding te maken met internet en media te streamen.

Dit laatste punt is het benadrukken waard. Bluetooth zelf gebruikt geen extra mobiele data, maar als je een mobiel of wifi-netwerk gebruikt om verbinding te maken met internet en bijvoorbeeld een tv-programma te streamen, verbruikt je datalimiet (als je die hebt). Het gebruik van Bluetooth om te verzenden wat je streamt naar een ander apparaat verbruikt geen extra data, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat het dat initiële dataverbruik niet verhindert.

Image
Image

Moet ik verbinding maken met internet om Bluetooth te gebruiken?

Een andere manier om dingen hier te plaatsen is door te stellen dat Bluetooth geen internetverbinding gebruikt om gegevens te verzenden. Elk Bluetooth-apparaat praat met elkaar, ongeacht of er een internetverbinding aanwezig is.

Als je een Bluetooth-toetsenbord gebruikt, worden de toetsaanslagen niet naar het internet en vervolgens terug naar je computer gestuurd. De transmissie gaat rechtstreeks van het toetsenbord naar de computer.

Aanbevolen: