Gebruikt FaceTime gegevens?

Inhoudsopgave:

Gebruikt FaceTime gegevens?
Gebruikt FaceTime gegevens?
Anonim

FaceTime is de video-oproepservice van Apple voor iOS die data, geen mobiele minuten, gebruikt om te bellen. FaceTime is gratis, want zolang je wifi hebt, kun je naar andere iPhone-gebruikers bellen zonder kosten voor je mobiele abonnement.

Dat betekent echter niet dat FaceTime-oproepen je nooit iets zullen kosten, aangezien FaceTime zonder wifi je data-abonnement moet gebruiken om verbinding te maken met internet. Er zijn een aantal factoren die u moet begrijpen over FaceTime, dus laten we eens kijken wat u moet weten over deze app en service voor videogesprekken.

Het gebruik van FaceTime-gegevens begrijpen

Ten eerste en vooral, wees gerust dat FaceTime nooit de belminuten van je mobiele abonnement gebruikt, waar of hoe je ook belt. Wanneer u een FaceTime-oproep plaatst, verzendt en ontvangt deze spraak- en video-informatie met behulp van gegevens via internet, vergelijkbaar met de manier waarop elke andere app op uw telefoon online gegevens uitwisselt.

En hoewel je FaceTime-oproepen kunt plaatsen via wifi of je mobiele data-abonnement, zal FaceTime altijd standaard wifi gebruiken wanneer dat mogelijk is. Dus als u zich in een gebied met wifi-dekking bevindt en een FaceTime-oproep plaatst, worden er geen datakosten in rekening gebracht. Als je een FaceTime-gesprek voert terwijl er geen wifi is, gebruik je data en telt het gesprek mee voor de maandelijkse datalimiet van je abonnement.

Hoeveel gegevens gebruikt FaceTime?

Eigenlijk gebruikt FaceTime niet zoveel gegevens. Een FaceTime-gesprek gebruikt maximaal ongeveer 3 MB aan data per minuut, wat neerkomt op ongeveer 180 MB aan data per uur.

Hier is een manier om na te denken over hoeveel data dat is: als je een standaard draadloos data-abonnement van 3 GB per maand hebt en dit uitsluitend gebruikt voor het voeren van FaceTime-gesprekken, kun je bijna 17 uur per maand videochatten.

Dat is natuurlijk niet erg realistisch en wordt alleen ter vergelijking gebruikt; de meeste van je FaceTime-gesprekken zijn waarschijnlijk via wifi en je hebt de neiging om draadloze gegevens voor veel andere dingen te gebruiken dan FaceTime.

Maakt FaceTime gebruik van wifi?

Als je je zorgen maakt over de mogelijkheid dat FaceTime soms je data-abonnement gebruikt (zoals wanneer je je niet realiseert dat je geen wifi hebt), kun je FaceTime veranderen in een wifi-only app bellen.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Mobiel.
  3. Scroll naar beneden om FaceTime in de lijst te vinden en tik op de tuimelschakelaar om het uit te schakelen. Het zou van groen naar wit moeten veranderen.

    Image
    Image

Hoe FaceTime-gegevensgebruik bij te houden

Als je wilt bijhouden hoeveel mobiele data FaceTime (of een andere app) gebruikt, kun je dat doen, maar het vereist wat handmatige aanpassingen. Je iPhone houdt het gegevensgebruik bij, maar reset de nummers niet elke maand wanneer je mobiele abonnement afloopt. In plaats daarvan, als je je mobiele statistieken nog nooit handmatig hebt gereset, telt het elke minuut aan gegevens sinds je het abonnement op je huidige telefoon hebt geactiveerd.

  1. Tik op Instellingen > Mobiel.
  2. In de Mobiele data sectie kun je de totale data zien die je in de huidige periode hebt gebruikt, evenals hoeveel data elke app gebruikt. Scroll naar beneden en zoek FaceTime om het huidige nummer te zien.

  3. Je zult natuurlijk niet veel leren over je dataverbruik als je alleen het totaal ziet sinds je de telefoon hebt gekocht. Als je meer geïnteresseerd bent in hoeveel data je elke maand gebruikt, scroll dan naar de onderkant van de pagina en tik op Statistieken resetten.

    Image
    Image

    Als u een nauwkeurig overzicht van uw gegevensgebruik wilt houden, moet u dit één keer per maand doen.

Aanbevolen: