De 6 beste iPhone Lightning-kabels van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste iPhone Lightning-kabels van 2022
De 6 beste iPhone Lightning-kabels van 2022
Anonim

Je iPhone is een van je meest gebruikte apparaten, dus het is belangrijk om de beste iPhone-bliksemkabel te vinden om hem zo snel mogelijk op te laden. Apple levert een enkele oplaadkabel in de doos, maar als je onderweg bent of gewoon een reservekabel wilt, hebben we het voor je.

Apple is niet het enige bedrijf dat Apple-compatibele oplaadkabels maakt. Er zijn er heel veel, dus het kan moeilijk zijn om te weten wat je moet kopen. We hebben de beste bliksemkabels verzameld die we kunnen vinden, en we hebben ze allemaal hieronder opgenomen.

Sommige van deze kabels komen rechtstreeks van Apple. Anderen zijn afkomstig van derden en zijn MFi-gecertificeerd. We zullen dat aan het einde in meer detail bespreken, maar het betekent in feite dat de kabel door Apple is gecertificeerd en dat hij werkt zoals het hoort. Toch kunnen andere kabels in deze lijst meerdere apparaten opladen met dezelfde kabel, dus er is veel om uit te kiezen. Lees zonder verder oponthoud verder voor onze keuzes!

Beste algemeen: Apple 2,0 m Lightning-naar-USB-kabel

Image
Image

Onze topkeuze komt rechtstreeks van de bron. Apple maakt en verkoopt inderdaad zijn eigen kabels. De algemene vuistregel, vooral als het om Apple-producten gaat, is om de accessoires van de fabrikant te gebruiken. Apple kan deze kabels zo bouwen dat ze perfect werken met al hun producten. Van het stopcontact aan de muur tot de telefoon, Apple kan deze kabels zo ontwerpen dat ze op de best mogelijke manier werken.

De kabel is gemaakt van een duurzame rubberen coating die vlekken vrij gemakkelijk opneemt, wat jammer is. Hij is 1,80 meter lang, wat betekent dat hij bijna overal kan komen waar je hem nodig hebt. Langere kabels zijn ook ideaal om uw telefoon te gebruiken terwijl deze wordt opgeladen. Je hebt meer bewegingsvrijheid. Een kabel van anderhalve meter kan echter gemakkelijk in de knoop raken en moeilijker te hanteren zijn.

Kabellengte: 2 meter | Kabelbehuizing: Kunststof | Verbindingen: USB-A naar Lightning | MFi-gecertificeerd: Ja

"De Apple Lightning-naar-USB-kabel (6 voet) is het neusje van de zalm als je een eersteklas en betrouwbare oplaadkabel voor je iPhone en andere Apple-apparaten nodig hebt." - Yoona Wagener, producttester

Image
Image

Beste ambtenaar: Apple 1,0 m Lightning-naar-USB-kabel

Image
Image

Deze kabel is exact dezelfde als onze topkeuze, maar hij is half zo lang. Door de kabel korter te maken, kan hij gemakkelijker te beheren zijn, maar dit gaat ten koste van de veelzijdigheid. Een kabel van 1 meter is het meest geschikt voor op je nachtkastje of op je bureau. De kortere lengte betekent dat er niet zoveel kabel in de weg zit, maar het betekent ook dat er minder speling is wanneer je de telefoon gebruikt tijdens het opladen.

Net als onze topkeuze, wordt de rubberen behuizing van deze kabel heel gemakkelijk vuil en is hij niet gemakkelijk schoon te maken. In tegenstelling tot de topkeuze, is er niet de lengte om je zorgen over te maken, dus het zal waarschijnlijk van de vloer blijven (en misschien langer schoon blijven). Maar je krijgt nog steeds dezelfde voordelen als ze zijn ontworpen en verkocht door Apple. Het werkt perfect met je iPhone of iPad, precies zoals Apple het wil.

Kabellengte: 1 meter | Kabelbehuizing: Kunststof | Verbindingen: USB-A naar Lightning | MFi-gecertificeerd: Ja

"Het is normaal om consistent opladen te verwachten van dit officiële accessoire, en dit snoer levert." - Yoona Wagener, producttester

Image
Image

Beste gevlochten: YUNGSONG 6ft. Bliksem naar USB nylon gevlochten kabels

Image
Image

YUNSONG heeft een set van drie iPhone-bliksemkabels als je wat geld wilt besparen. Deze kabels zijn niet MFi-gecertificeerd, maar ze zijn erg goedkoop en stevig. De kabels zijn gemaakt met een mantel van aluminiumlegering en gevlochten nylon en voelen supersterk aan. Onze recensent ontdekte dat ze meer studie aanvoelen dan officiële iPhone-kabels, zowel wat betreft het gevoel van de kabel als de connectoren aan elk uiteinde.

Het is moeilijk om zeker te zijn van duurzaamheid, aangezien de kabels MFi-certificering missen en YUNSONG geen garantie biedt. Ze laden net zo goed op als de officiële iPhone-kabel, wat goed nieuws is. Maar als u wat meer zekerheid van uw aankoop wilt, wilt u misschien ergens anders kijken.

Kabellengte: 6 voet | Kabelbehuizing: Gevlochten nylon, aluminiumlegering | Verbindingen: USB-A naar Lightning | MFi-gecertificeerd: Nee

"Als je graag back-up oplaadkabels in je auto en reistas hebt, kan dit product voldoende zijn. " - Yoona Wagener, Product Tester

Image
Image

Beste budget: Amazon Basics 6ft. Lightning-naar-USB-kabel

Image
Image

Amazon Basics is een van de goede namen in kabels. Het is wat de naam doet vermoeden - basic. Er zijn hier geen franjes. Je krijgt een eenvoudige en versterkte USB-A-connector aan het ene uiteinde en een bliksemconnector aan het andere uiteinde van deze MFi-gecertificeerde kabel. Aangezien de kabel MFi-gecertificeerd is, is de prijs goed: hij is minder duur dan de eigen kabels van Apple.

Een leuke touch zit in het grippatroon dat in elk uiteinde is geëtst. Het maakt het gemakkelijker om de kabels op de juiste manier los te koppelen door de connector vast te pakken in plaats van de kabel, en daarom moet u kabels altijd loskoppelen. Als je dat niet doet, is deze kabel dikker en iets meer versterkt, maar dat maakt het ook een beetje moeilijk om te buigen en te manoeuvreren. Toch is een beetje extra bescherming belangrijk en helpt u uw telefoon te beschermen tegen kortsluiting en kabelschade.

Image
Image

Kabellengte: 6 voet | Kabelbehuizing: Kunststof | Verbindingen: USB-A naar Lightning | MFi-gecertificeerd: Ja

"AmazonBasics' budget Lightning-kabel is een geweldige keuze voor diegenen die willen besparen op hun oplader, zolang je je verwachtingen bescheiden houdt. " - Jason Schneider, Product Tester

Beste multi-kabel: USAMS multi-oplaadkabel (2-pack)

Image
Image

Als je meerdere apparaten hebt die je moet opladen, is deze oplader met meerdere kabels van USAMS misschien een goede oplossing voor jou. Aan het einde van de kabel splitst hij zich in vier verschillende kabels: twee bliksemkabels, een USB-C en een microUSB. Met deze ene kabel kun je in principe elke telefoon of accessoire opladen. Elk van de uiteinden is een beetje aan de korte kant, dus je apparaten zullen in de buurt van elkaar moeten zijn, maar afgezien daarvan is het erg handig.

Als je vaak reist, of als je gewoon veel apparaten hebt, is dit een geweldige kabel voor jou. U kunt uw Android-telefoon, iPad en zelfs een accessoire dat microUSB gebruikt in één keer opladen. De kabel synchroniseert geen gegevens, wat belangrijk is om te weten. Dit is alleen om op te laden. Je zult ook een behoorlijk krachtige power-steen willen als je van plan bent vier apparaten tegelijk op te laden.

Kabellengte: 4 voet | Kabelbehuizing: Gevlochten nylon en aluminiumlegering | Aansluitingen: USB-A naar USB-A naar 2x Lightning, 1x USB-C en 1x microUSB | MFi-gecertificeerd: Nee

Beste snellader: Quntis snellader en 6ft. Lightning-naar-USB-C-kabel

Image
Image

Apple heeft misschien geen oplader in de doos, maar Quntis wel. Het is een oplader van 18 W om precies te zijn, en hij zorgt voor snelle oplaad- en gegevensoverdrachtsnelheden. Quntis adverteert met deze kabel en oplader als MFi-gecertificeerd, maar we konden dit niet onafhankelijk verifiëren met behulp van Apple's MFi-certificeringsdatabase. Het oplaadpaar wordt echter hoog gewaardeerd op Amazon, dus het is waarschijnlijk veilig om te gebruiken.

De kabel gebruikt de minder gebruikelijke USB-C-naar-bliksemverbinding, dus als je een kabel nodig hebt die ook met je computer werkt, zorg er dan voor dat je computer een USB-C-poort heeft. Natuurlijk werkt de meegeleverde wandlader, maar als je ook op zoek bent naar gegevensoverdracht, is dat een belangrijke overweging. Over het algemeen is dit voor de prijs een behoorlijk goede deal, en hij is verkrijgbaar in zwart of wit.

Kabellengte: 6 voet | Kabelbehuizing: Kunststof | Verbindingen: USB-C naar Lightning | MFi-gecertificeerd: Onbekend

"Eén ding dat de Quntis PD-snellader en -kabel heeft, zijn prestaties." - Yoona Wagener, producttester

Image
Image

Al met al is onze beste aanbeveling Apple's eigen oplaadkabel (bekijk op Amazon). Apple levert kwaliteit, en het heeft inderdaad een premium prijs. Maar het gebruik van de eigen producten van de fabrikant v alt niet te betwijfelen. Wie kent tenslotte de iPhone en waartoe hij in staat is beter dan Apple?

Als je de voorkeur geeft aan iets minder duurs, kun je moeilijk fout gaan met Amazon Basics (bekijk bij Amazon). De kabel is MFi-gecertificeerd, dus je krijgt die gemoedsrust. Bovendien is het goedkoop in vergelijking met de kabels van de eerste partij. De connectoren zijn ook iets groter, dus ze zijn gemakkelijker vast te pakken bij het aansluiten en loskoppelen, wat je op prijs zult stellen als je dat vaak moet doen.

Over onze vertrouwde experts

Adam Doud schrijft al bijna tien jaar in de technologieruimte. Als hij de Benefit of the Doud-podcast niet host, speelt hij met de nieuwste telefoons, tablets en laptops. Als hij niet aan het werk is, is hij een fietser, geocacher en brengt hij zoveel mogelijk tijd buiten door.

Yoona Wagener schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Ze heeft een achtergrond in consumententechnologie, mobiele apparaten en technisch schrijven. Ze heeft verschillende iPhone-kabels op deze lijst getest.

Jason Schneider schrijft sinds 2019 voor Lifewire en is gespecialiseerd in iPhone-accessoires. Hij testte de AmazonBasics-bliksemkabel op onze lijst en prees hem als een solide budgetoptie.

FAQ

    Kun je dezelfde kabel gebruiken om op te laden en gegevens over te zetten naar je computer?

    In de meeste gevallen wel. MFi-certificering is hier belangrijk, omdat dit ervoor zorgt dat de kabel dataklaar is. Hieronder leest u meer over MFi-certificering, maar het is voldoende om te zeggen dat het belangrijk is. De meeste kabels werken voor zowel data als stroom, maar niet allemaal. Let op beoordelingen als u het niet zeker weet.

    Kun je een van deze kabels gebruiken om de video van je telefoon op een tv te krijgen?

    Voor het grootste deel helpen deze kabels je niet om het beeld van je iPhone op een tv te krijgen. Daarvoor wil je een draadloos protocol zoals Airplay gebruiken als je tv compatibel is. Anders kunt u voor een bekabelde oplossing de Digital AV-adapter van Apple gebruiken, maar er zijn betere manieren om uw geld uit te geven. Er zijn een aantal goedkopere Lightning-naar-HDMI-adapters die u ook kunt aanschaffen.

    Welk stopcontact moet je gebruiken om op te laden?

    Elke muurstekker met de juiste soort connector laadt je telefoon op. De echte vraag is snelheid. U kunt de USB-A-poorten op uw computer gebruiken of een stopcontact van derden gebruiken om uw telefoon op te laden. Sommige stopcontacten hebben ook ingebouwde USB-A-poorten. Kortom, als je een stekker met de juiste soort connector hebt, kun je je telefoon opladen.

Image
Image

Waar moet je op letten bij een iPhone Lightning-kabel

MFi-certificering

MFi staat voor "Made For iPod", en zoals de naam al aangeeft, werd het voor het eerst opgericht in 2005, toen iPods nog heel gewoon waren. Tegenwoordig zorgt het MFi-programma ervoor dat alle kabels die de certificering krijgen, voldoen aan de hoge eisen van Apple op het gebied van constructie, duurzaamheid en veiligheid. We hebben een volledig verklarend artikel over het MFi-programma, maar de kern ervan is dat MFi-certificering ervoor zorgt dat de kabel structureel gezond blijft, niet wordt geknoeid of gehackt, en goed werkt voor stroom en data.

Duurzaamheid

Als je een kabel gebruikt die niet MFi-gecertificeerd is, moet je de bouwkwaliteit en de materialen die de kabel gebruikt controleren. Gevlochten nylon is geweldig voor rek- en trekweerstand. Kunststof en PVC kunnen na verloop van tijd rafelen. De meeste kabels zullen aangeven voor hoeveel bochten ze geschikt zijn. U wilt een getal in de duizenden of hoger.

"Het meest voorkomende storingspunt voor veel iPhone Lightning-kabels is het verbindingspunt tussen de kabel zelf en de eindpuntconnector. Vermijd overmatig buigen van dit gedeelte van de kabel en koppel Lightning-kabels nooit los door aan het middelste gedeelte te trekken van het snoer. Vermijd bovendien situaties waarin meubels of andere hardware tegen een aangesloten Lightning-kabel drukt, vooral als deze uitgeoefende kracht ervoor zorgt dat de kabel in een hoek van 90 graden buigt. " - Weston Happ, productontwikkelingsmanager, MerchantMaverick.com

Lengte

Lengte is natuurlijk een belangrijke factor bij uw kabelkeuze. Als u een kabel voor uw bed wilt, is langer waarschijnlijk beter. Als je een kabel voor je bureau nodig hebt, is korter waarschijnlijk OK. De meeste kabels in deze lijst zijn 3 of 6 voet lang, dus zorg ervoor dat u er een kiest die geschikt is voor uw situatie.

Aanbevolen: