Maak de muisaanwijzer op je Mac groter

Inhoudsopgave:

Maak de muisaanwijzer op je Mac groter
Maak de muisaanwijzer op je Mac groter
Anonim

Jij bent het niet. De muis- of trackpadcursor van uw Mac wordt kleiner. Het is niet uw gezichtsvermogen dat het probleem veroorzaakt; het zijn de grote schermen met hoge resolutie die de norm zijn geworden. Met de huidige Mac-laptops en desktop-iMac-modellen met Retina-schermen, wordt de muisaanwijzer steeds moeilijker te zien als hij over het scherm van je Mac snelt.

Er zijn echter een aantal manieren om de Mac-aanwijzer groter te maken, zodat deze gemakkelijker te herkennen is.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle versies van OS X en macOS via macOS Big Sur (11), behalve zoals vermeld.

Toegankelijkheidsvoorkeurenpaneel

De Mac heeft al lang een paneel met systeemvoorkeuren waarmee Mac-gebruikers met visuele of gehoorproblemen de grafische interface-elementen van de computer kunnen configureren om aan hun behoeften te voldoen. Dit omvat de mogelijkheid om het contrast van het scherm te regelen, in te zoomen om details van kleinere objecten te zien, bijschriften weer te geven waar nodig, en een voice-over te geven. Het regelt ook de cursorgrootte, zodat u de grootte kunt aanpassen aan een formaat dat beter voor u werkt.

Als je af en toe op zoek bent naar de muis- of trackpadcursor, is het voorkeurenpaneel Toegankelijkheid de plaats om de cursorgrootte te wijzigen. Nadat u een grootte hebt ingesteld in de voorkeuren, blijft de cursor zo totdat u deze opnieuw wijzigt.

Vergroot de cursorgrootte permanent op een Mac

Maak de cursoraanwijzer precies de juiste maat voor uw ogen.

  1. Start Systeemvoorkeuren door Systeemvoorkeuren te selecteren in het Apple-menu of door op de icoon in het Dock.
  2. Klik in het venster Systeemvoorkeuren op Toegankelijkheid in OS X Mountain Lion via macOS Big Sur. (Selecteer Universal Access in OS X Lion en eerder.)

    Image
    Image
  3. Klik op Display in de zijbalk in het voorkeurenpaneel Toegankelijkheid dat wordt geopend.

    Image
    Image
  4. Selecteer het Cursor tabblad. (In OS X Lion en eerder selecteert u het tabblad Mouse.)

    Image
    Image
  5. Sleep de schuifregelaar naast Cursorgrootte om de grootte van de aanwijzer aan te passen. U kunt de grootte van de muisaanwijzer dynamisch zien wijzigen terwijl u de schuifregelaar sleept.

    Image
    Image
  6. Als de cursor de gewenste grootte heeft, sluit dan de Systeemvoorkeuren.

Vergroot de cursor tijdelijk met Shake to Find

Wacht, er is meer. In OS X El Capitan heeft Apple een functie toegevoegd om het formaat van de cursor tijdelijk aan te passen wanneer u deze moeilijk kunt vinden op uw scherm. Zonder officiële naam die Apple voor deze functie heeft gegeven, wordt deze functie "Shake to Find" genoemd.

Deze functie helpt je de cursor op het scherm te lokaliseren wanneer deze moeilijk te zien is. Door de muis heen en weer te bewegen of uw vinger op het trackpad heen en weer te bewegen, wordt de cursor tijdelijk groter, waardoor deze gemakkelijk op uw scherm te zien is. Wanneer u de schudbeweging stopt, keert de cursor terug naar de oorspronkelijke grootte, zoals ingesteld in het voorkeurenpaneel Toegankelijkheid.

Om Shake to Find te activeren, plaatst u een vinkje in het vakje naast Shake mouse pointer to find in het voorkeurenpaneel Toegankelijkheid. Het bevindt zich boven de schuifregelaar voor de cursorgrootte.

Image
Image

Terwijl het selectievakje is ingevuld, schudt u de muis of schudt u met uw vinger over het trackpad. Hoe sneller je schudt, hoe groter de cursor wordt. Stop met schudden en de cursor keert terug naar zijn normale grootte. Een horizontale beweging werkt het beste om de cursor te vergroten.

Schudden en cursorgrootte

Als je OS X El Capitan of hoger gebruikt, kan het zijn dat je de cursor niet hoeft te vergroten. De Shake to Find-functie is misschien alles wat je nodig hebt.

Het is een afweging tussen de twee: meer schudden of een grotere cursor. Probeer het eens; u vindt vast de combinatie die het beste bij u past.

Aanbevolen: