Getest door experts: de 8 beste Windows-laptops in 2022

Inhoudsopgave:

Getest door experts: de 8 beste Windows-laptops in 2022
Getest door experts: de 8 beste Windows-laptops in 2022
Anonim

Een moderne Windows-laptop moet veel meer doen dan een laptop zelfs een paar jaar geleden. Of u nu een krachtige, betrouwbare, professionele machine wilt voor het bedrijfsleven, of een entertainmentmachine die volledig kan worden ingeklapt en u het beste van een laptop en een tablet geeft, er zijn veel specificaties waarmee u rekening moet houden. Maar u moet eerst beslissen of een Windows-laptop zelfs het juiste besturingssysteem voor u is - als u liever lichter bladert en deel uitmaakt van het Google-ecosysteem, kan een meer betaalbare Chromebook werken. Hetzelfde geldt voor iPhone-gebruikers en fans van Apple die misschien de voorkeur geven aan een Mac.

Als je op zoek bent naar een Windows-laptop, kun je het beste beginnen met een budget. Bent u akkoord met minder stroom met dual-core CPU's die werken met snelheden van slechts 1-1,5 GHz? Als dat het geval is, kunt u veel waarde krijgen aan de budgetkant van de markt. Als je meer kracht nodig hebt, zul je de neiging hebben om veel meer premium vormfactoren te vinden, met pixeldichte schermen, touchscreen-opties, speciale grafische kaarten en meer. Als een van de meest veelzijdige gadgets op de markt, kunnen laptops een beetje ontmoedigend zijn, dus onze aanbeveling is om te beginnen met het bepalen van uw primaire gebruik. Als je je machine wilt gebruiken om te gamen, wil je een geweldig scherm en veel kracht, maar je zult ook meer uitgeven. Als een zakelijke machine uw focus is, is kracht belangrijk, maar een flitsend display is misschien niet nodig. Aan de andere kant kunnen alles-in-één-machines met touchscreens uw behoefte aan een tablet daadwerkelijk vervangen. Zodra u uw eindgebruik kiest, worden het onderzoek en de vereiste prijsklasse veel duidelijker.

Lees verder voor een paar van onze favorieten in deze verschillende categorieën, en bekijk zeker onze gids voor het kiezen van de juiste laptop voor jou. Bekijk ook onze constant bijgewerkte gids voor de beste laptopdeals die nu plaatsvinden, voor geweldige machines met hoge kortingen.

Beste algemeen: Dell XPS 13 (9370)

Image
Image

Dell's XPS 13 is altijd beschouwd als een van de beste laptops op de markt - en met een update van 2019 heeft Dell een geweldig apparaat nog beter gemaakt.

Je krijgt veel kracht en snelheid met de Intel Core i7-8550U-processor, tot 16 GB RAM en een 256 GB SSD-station. De XPS wordt ook geleverd met een 13-inch scherm, dat kan worden geüpgraded met een touchscreen en 4K-resolutie.

Met een gewicht van 2,7 pond en een dikte van 0,3 tot 0,46 inch is deze laptop slank en licht van gewicht. En hoewel er slechts twee Thunderbolt 3-poorten en een USB-C-poort zijn, was onze test blij om een handige microSD-sleuf te vinden. Een van de grootste klachten over het laatste XPS-model was de onhandige plaatsing van de webcam. Maar Dell begreep de boodschap - en het 2019 XPS-model brengt de webcam terug naar de bovenste rand van de laptop. Het nadeel is dat je gezichtsherkenning niet meer kunt gebruiken om in te loggen, maar de laptop heeft een vingerafdruklezer op de aan / uit-knop waarmee je met een aanraking kunt inloggen.

"De Dell XPS 13 voelt niet alleen als een facsimile van de andere premium concurrentie, en dat is een onderscheidend voordeel dat hem onderscheidt van de rest." - Andrew Hayward, producttester

Beste voor bedrijven: Lenovo Thinkpad X1 Carbon

Image
Image

Een werklaptop moet functioneler zijn dan flitsend, maar de Lenovo ThinkPad X1 Carbon trekt de aandacht met zowel zijn elegantie als zijn zakelijke prestaties. De "soft-touch" buitenkant van koolstofvezel geeft het een slanke, eersteklas uitstraling terwijl het stevig genoeg is om een aantal duurzaamheidstests te doorstaan. Maar zelfs met zijn hoogwaardige constructie is het gewicht van 2,5 pond van de ultradraagbare laptop lichter dan veel 13-inch concurrenten. Hij is slank en biedt toch ruimte voor een brede selectie aan ingangen, waaronder twee USB-A 3 op ware grootte.0-poorten en twee USB-C-poorten met Thunderbolt 3. Lenovo geeft een batterijduur van 15 uur aan, dus het is zeker genoeg om een werkdag mee te gaan. Bovendien kunt u met de "RapidCharge"-technologie het meeste van dat vermogen tijdens uw lunchpauze bijvullen.

Het 14-inch scherm van de X1 Carbon geeft verbluffende beelden weer, met een optie voor een resolutie van 2560 x 1440 en ondersteuning voor hoog dynamisch bereik (HDR). HDR-modus biedt ongeëvenaarde helderheid en kleur, en het is een zeldzame premium-functie voor een laptop. Je kunt ook kiezen voor een full HD (1920 x 1080) touchscreen.

Topmodellen zijn voorzien van een quad-core 8e generatie Intel Core i7-processor, 16 GB RAM en 1 TB SSD-opslag, maar alle configuraties bevatten meer dan genoeg kracht om grote spreadsheets en ander productiviteitswerk met gemak aan te kunnen. U blijft ook comfortabel terwijl u werkt, met een uitstekend en responsief toetsenbord met achtergrondverlichting. ThinkPad's kenmerkende rode TrackPoint blijft precies in het midden voor degenen die het gewend zijn als alternatief voor het touchpad.

Beste batterij: HP EliteBook x360 1030 G3

Image
Image

De HP EliteBook x360 is perfect voor zakenmensen die veel kracht, beveiliging en draagbaarheid nodig hebben.

Een pittige Intel Core i5-8250U-chip heeft voldoende verwerkingskracht voor zakelijke gebruikers, maar u kunt ook upgraden naar een geavanceerdere Intel Core i7-8650U-processor met 16 GB RAM en 512 GB SSD. Met een scharnier van 360 graden kun je het touchscreen van de laptop terugvouwen in tabletmodus, waardoor het gemakkelijker wordt om aantekeningen te maken of door presentaties te bladeren. Afbeeldingen moeten er scherp en helder uitzien op het 1080p-scherm, maar als u video- of fotobewerkingen uitvoert, kunt u ook een EliteBook x360 kopen met een 4K-scherm.

Aangezien deze laptop is gemaakt voor bedrijven, zijn er enkele ingebouwde beveiligingsfuncties voor gebruikers, waaronder extra bescherming tegen malware en andere cyberaanvallen. Een Intel vPro-processor maakt het voor IT-afdelingen gemakkelijker om de laptop op afstand te beheren. U kunt er zelfs voor kiezen om HP's Sure View-functie te krijgen, die het gezichtsveld van het scherm beperkt, zodat het voor mensen moeilijker is om fysiek rond te snuffelen. Al met al is de HP EliteBook x360 een solide 2-in-1 voor zakelijke gebruikers.

Beste 2-in-1: Microsoft Surface Pro 7

Image
Image

Als het gaat om Windows 10-laptop/tablet-hybriden, is de allerbeste die je zult vinden de Microsoft Surface Pro 7. De Surface Pro-lijn bestaat al een lange tijd, dus wat je hier het meest zult vinden is verfijning. Net als eerdere modellen is de Surface Pro 7 een touchscreen-tablet met een standaard aan de achterkant, en als je een toetsenbord bevestigt (zoals de Surface Pro Type Cover), kun je er een scherpe laptop van maken die ook een touchscreen heeft.

Deze versie van de Surface Pro heeft een 12,3-inch scherm met een resolutie van 2, 736 x 1, 824, een 5-megapixel camera aan de voorkant, 8-megapixel autofocuscamera aan de achterkant, dubbele microfoons en 1.6 W stereoluidsprekers met Dolby-audio. Het heeft ook een eersteklas batterijduur die meer dan 10 uur bij normaal gebruik meegaat.

"Veel eerdere Microsoft-tablets en Android-tablets hadden last van een alomtegenwoordige merkloze kwaliteit die het algehele gevoel van het bezitten van een tablet echt schaadde. De Surface Pro 7 heeft geen van deze problemen - dit voelt als een premium apparaat gebouwd volgens nauwkeurige normen. " - Jonno Hill, Product Tester

Meest comfortabel: Dell XPS 13 2-in-1 laptop

Image
Image

De Dell XPS 13 2-in-1 varieert van high-end tot super high-end, afhankelijk van welke van de vier mogelijke configuraties u kiest. Als hybride laptop/tablet is het een van de beste die momenteel beschikbaar is, vooral gezien alle verbeteringen die Dell in de iteratie van 2019 heeft aangebracht.

Uitgerust met een 13,4-inch aanraakscherm met een verbluffende resolutie van 1920 x 1200 en een beeldverhouding van 16:10, biedt de XPS 2-in-1 een constant levendig beeld. Met iets minder dan drie pond is hij ook lichter dan de Microsoft Surface, waardoor hij iets beter is voor reizen en comfort terwijl hij in tabletmodus wordt gehouden.

Configuraties variëren van een 10e generatie Intel Core i3-processor tot een krachtige Core i7 met indrukwekkende geïntegreerde graphics die krachtig genoeg zijn om sommige games en intensieve applicaties met gemak uit te voeren. De Core i3-eenheid herbergt 4 GB RAM en een 256 GB NVMe SSD. Een mid-tier Core i5-model verhoogt het RAM-geheugen tot 8 GB, terwijl de Core i7-configuraties 16 GB RAM en krachtigere geïntegreerde grafische afbeeldingen bieden. Hoe beter, de Core i7-variant heeft een Ultra HD-scherm en 512 GB opslagruimte.

"Als je het als laptop gebruikt, merk je misschien nooit het verschil met een vast scharnier. Er is geen scherm dat wiebelt en het blijft precies daar waar je het neerzet. " - Andy Zahn, producttester

Beste ontwerp: ASUS ZenBook S

Image
Image

Asus heeft een nieuwkomer verwelkomd in het Windows-laptopdomein, en deze geeft prioriteit aan transporteerbaarheid en comfort. Ultradraagbaar met een gewicht van 2,3 pond en een dikte van 0,5 inch, stimuleert de laptop de ervaring van schrijven aan een bureau dankzij het ErgoLift-scharnier, waarmee het scherm een centimeter omhoog kan worden gekanteld en het toetsenbord tot 5,5 graden kan worden gekanteld. Dit is bedoeld om gemakkelijker te kunnen typen, de luidsprekerkwaliteit te verbeteren en meer luchtstroom onder het chassis te creëren.

Asus is er nog steeds in geslaagd om enkele van de beste specificaties van vandaag te verpakken in het nauwelijks aanwezige metalen frame: de hoogste optie omvat een Intel Core i7-855OU-processor, Intel HD Graphics 620, 16 GB geheugen en 1 TB SSD. De lithium-polymeerbatterij van 50 Wh is zowel voor elke dag als voor dagen onderweg en gaat 13,5 uur mee na één keer opladen, en de Tru2Life-videotechnologie verbetert het beeldcontrast en de scherpte voor fantastisch uitziende mediastreaming. Hoewel de ZenBook S niet de goedkoopste of zelfs dunste Windows-laptop is, maken het geavanceerde ontwerp en de levendige kleuropties hem tot een sterke concurrent.

Beste veelzijdigheid: Samsung Notebook 9 Pro

Image
Image

De Samsung Notebook 9 Pro is een krachtige laptop boordevol functies. Het is het Pro-model van Samsung's Notebook 9, dus het heeft genoeg kracht om professionele bewerkingsprogramma's en zelfs wat lichte gaming aan te kunnen. Maar het heeft ook een stylus, touchscreen en 360-graden scharnier. Dit maakt het een veelzijdige machine die genoeg kracht heeft voor professionals, maar met de draagbaarheid van een lichtgewicht tablet.

Onder de motorkap heeft de Samsung Notebook 9 Pro een Intel Core i7 Processor 8565U mobiele processor, een geïntegreerde Intel UHD Graphics 620-kaart en 16 GB RAM. Dat is genoeg gewicht voor professionele fotografen en video-editors. De laptop wordt ook geleverd met ondersteuning voor Windows Ink, een extra voordeel voor digitale artiesten.

Hoewel zwaarder dan zijn niet-Pro-tegenhanger (de Pro komt op 4,8 pond), heeft de laptop nog steeds verschillende functies die gewoonlijk worden aangetroffen in lichtgewicht laptops en tablets, waaronder een passieve S-pen-stylus, een touchscreen en een scharnier met volledig bereik waarmee het toetsenbord kan worden teruggevouwen in tabletmodus. De stylus is hetzelfde model als in alle Samsung-telefoons en -tablets en maakt de Notebook 9 Pro ideaal voor het maken van aantekeningen of krabbels.

"Een steeds problematischere factor bij moderne laptops is afvalwarmte. Sommige laptops kunnen ongelooflijk heet worden onder belasting. Controleer dus indien mogelijk beoordelingen om te zien of uw laptop naar keuze een stresstest heeft ondergaan." - Alice Newcome-Beill, Associate Commerce Editor

Beste draagbaarheid: Huawei Matebook X Pro

Image
Image

Dun, licht en elegant, de Huawei Matebook X Pro ziet er misschien niet uit als een werkpaard, maar de laptop is even krachtig als draagbaar. De metallic grijze carrosserie weegt 2,93 pond en meet slechts 0,57 inch. De randen van 4,4 mm resulteren in een scherm-tot-lichaamverhouding van 91 procent voor het 13,9-inch 3K-touchscreen, dat ook een resolutie van 3000 x 2000 heeft voor levendige graphics. Met Windows 10 Home Signature Edition heeft de notebook geen bloatware, wat resulteert in prestaties die tot 40 procent beter zijn dan eerdere iteraties.

Of je nu tussen lessen, vergaderingen of terminals doorloopt, de 57,4 Wh-batterij ondersteunt tot 15 uur surfen op het web en voorkomt dat je naar een oplader moet zoeken. De webcam, die op het toetsenbord is geplaatst, gaat alleen omhoog wanneer relevante apps worden gebruikt om de beveiliging te verbeteren, en de aan-uitknop met één druk op de knop kan uw computer opstarten en u in slechts 7,8 seconden naar uw startscherm brengen.

Als je op zoek bent naar een ijzersterke laptop met Windows, dan is de Dell XPS 13 een toppresteerder die een prachtig 4K-scherm combineert met uitstekende hardwarespecificaties.

Hoe we hebben getest

Onze testers en deskundige reviewers gebruiken verschillende methoden en benchmarktests om Windows-laptops te evalueren. We kijken naar ontwerp, gewicht, schermgrootte en resolutie, poortplaatsing en andere speciale functies zoals touchscreens of 2-in-1 vormfactoren. Voor objectieve prestatiemetingen gebruiken we algemene tests zoals PCMark, 3DMark, Cinebench en andere om scores te krijgen voor CPU- en GPU-mogelijkheden. Indien relevant starten we ook een veeleisend spel om frames per seconde te zien tijdens het spelen.

Bijkomende factoren waarmee we rekening houden, zijn de kracht en kwaliteit van draadloze connectiviteit en audiokwaliteit. Om de levensduur van de batterij te testen, streamen we video met maximale helderheid om de runtime te meten, samen met het algemene gebruik in de loop van een dag. Ten slotte kijken we naar de waardepropositie en concurrentie, om te zien hoe een laptop zich verhoudt tot rivalen in een vergelijkbare prijsklasse. Alle laptops die we testen zijn door ons gekocht; geen van de beoordelingseenheden wordt geleverd door een fabrikant.

Over onze vertrouwde experts

David Beren is een technisch schrijver met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft content geschreven en beheerd voor technologiebedrijven zoals T-Mobile, Sprint en TracFone Wireless.

Andrew Hayward is een schrijver uit Chicago die sinds 2006 verslag doet van technologie en videogames. Zijn expertisegebieden zijn smartphones, draagbare gadgets, slimme apparaten voor thuisgebruik, videogames en esports.

Jonno Hill is een schrijver die verslag doet van technologie zoals computers, spelapparatuur en camera's voor Lifewire en publicaties zoals AskMen.com en PCMag.com.

Andy Zahn is een schrijver die gespecialiseerd is in technologie. Hij heeft camera's, weerstations, hoofdtelefoons met ruisonderdrukking en meer beoordeeld voor Lifewire.

Alice Newcome-Beill is een fervent gamer en heeft gamesystemen beoordeeld voor pc-gamers en PCMag. Ze gebruikt momenteel een Lenovo Y740.

Waar u op moet letten bij de beste Windows-laptops

Maat

Hoewel het hebben van een 17-inch scherm op een laptop aantrekkelijk kan zijn, verta alt dat zich direct in de grootte van uw laptop. Afhankelijk van hoeveel reizen u van plan bent te doen met uw laptop, kan dit snel een ongemak worden.

Prestaties

Sommige duurdere laptops kunnen sommige desktops zelfs een run voor hun geld geven. Hoewel interne opslag belangrijk is, kan dat worden uitgebreid via flashdrives en externe harde schijven. De CPU en GPU kunnen echter niet worden geüpgraded.

Batterij

Een van de voordelen van een laptop is dat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Maar zonder een fatsoenlijke batterij, ga je ook met een adapter sjouwen. Tenzij je het goed vindt om je laptop in huis te laten zitten, wil je iets dat langer dan 8 uur kan worden losgekoppeld.

Aanbevolen: