Kun je tekstverwerking op de iPad doen?

Inhoudsopgave:

Kun je tekstverwerking op de iPad doen?
Kun je tekstverwerking op de iPad doen?
Anonim

Kun je tekstverwerken op een iPad? Ja, inderdaad, als je de juiste app, een Bluetooth-toetsenbord en een iPad met een groot scherm hebt.

Gebruik voor iPads

Er zijn veel mogelijke toepassingen voor de iPad. Het is geweldig om films te kijken en naar muziek te luisteren. Het is ook een capabele e-book reader. Omdat downloadbare apps voor de iPad zijn mogelijkheden hebben uitgebreid, verschijnen iPads steeds vaker in kantoren en bij externe werknemers. Ondanks dit, hoewel de iPad wordt geleverd met een virtueel toetsenbord, is het niet bepaald tekstverwerkingsvriendelijk uit de doos.

Image
Image

Tekstverwerkingsapps

De iPad heeft geen ingebouwde apps voor tekstverwerking. Het dichtst bij u komt is de Notes-app. Het is echter mogelijk om tekstverwerkers te downloaden van de App Store.

Apple's Pages is een gratis download voor tekstverwerking die compatibel is met documenten die u op uw computer maakt. Hiermee kunt u Microsoft Word-documenten openen en bewerken. Het programma bewaart (en laat u delen) documenten in Pages, Word (.doc) en PDF-formaten. De iWork Pages iPad-app biedt een mooie reeks functies voor een mobiele app. Gevorderde gebruikers zullen de app echter te simplistisch en beperkt vinden.

Gevorderde gebruikers geven er misschien de voorkeur aan Microsoft Word voor de iPad te gebruiken, dat compatibel is met Word op de computer en vertrouwde functies en menu's biedt, samen met de mogelijkheid om te delen. Hoewel de download gratis is, werkt de app het beste met een Office 365-abonnement.

Voor mensen die een tekstverwerkingsoplossing willen die vanaf elk apparaat beschikbaar is, biedt Google Documenten een robuuste optie voor de iPad. Met deze gratis download kunnen collega's eenvoudig documenten synchroniseren, bewerken, samenwerken en delen.

De App Store bevat andere apps voor gespecialiseerde tekstverwerkingstaken, waaronder Ulysses en Textilus.

Een toetsenbord is een noodzaak

De iPad is niet ontworpen om langdurig te typen. De knoppen van het virtuele toetsenbord zijn relatief groot, maar je kunt je vingers niet op het scherm laten rusten, waardoor blind typen onmogelijk is. Ergonomisch laat het te wensen over.

Koop een Bluetooth-toetsenbord als u van plan bent veel aan tekstverwerking te doen. De meeste moderne iPads ondersteunen de toevoeging van een toetsenbord, waardoor u gemakkelijker documenten kunt opstellen en bewerken op de iPad.

Groter is beter

Als je van plan bent veel tekstverwerking op je iPad te doen, ga dan voor een van de grotere 11-inch of 12,9-inch modellen, zoals de iPad Pro. Hun beeldschermen zijn misschien niet zo groot als een laptop, maar ze zijn kristalhelder en groot genoeg om het gebruik van tekstverwerkingsapps pijnloos te maken.

Hoewel je een iPad kunt instellen voor tekstverwerking, moet je niet verwachten dat deze je laptop of desktopcomputer zal vervangen, hoewel er geruchten gaan over verbeterde iPads die sommige MacBooks misschien overbodig maken.

Aanbevolen: