Moet je een iPad Mini 4 kopen?

Inhoudsopgave:

Moet je een iPad Mini 4 kopen?
Moet je een iPad Mini 4 kopen?
Anonim

De iPad is verkrijgbaar in vier modellen en vijf maten, dus het is geen wonder dat het steeds moeilijker wordt om te beslissen welk iPad-model het beste is om te kopen. Bij tablets doet de grootte er niet altijd toe, en soms is kleiner beter, vooral als er een kleiner prijskaartje aan hangt.

Dus, in plaats van te winkelen voor de nieuwe 12,9-inch of 11-inch iPad Pro, de 10,9-inch iPad Air, de 10,2-inch instap-iPad of zelfs de iPad Mini 5, moet u misschien eens kijken een betaalbare gerenoveerde 7,9-inch iPad Mini 4.

Apple heeft de Mini 4 in maart 2019 stopgezet en vervangen door de iPad Mini 5.

De iPad Mini 4 werd in 2015 uitgebracht op hetzelfde moment als de iPad Air 2. Het betekende een aanzienlijke upgrade ten opzichte van de iPad Mini 3. De iPad Mini 4 is vervaardigd in twee modellen: alleen wifi of wifi -Fi met 4G LTE-gegevensconnectiviteit.

Wat u leuk vindt aan de iPad Mini 4

De iPad Mini 4 was niet de goedkoopste iPad van zijn generatie die verkrijgbaar was bij Apple. De iPad Mini-lijn heeft zijn voordelen, en veel mensen geven er de voorkeur aan boven de grotere iPad of de duurdere iPad Pro-modellen.

Image
Image
  • De iPad mini 4 kan worden bijgewerkt naar iPadOS 14.
  • Het kleinere formaat is gemakkelijker te vervoeren, waardoor het perfect past in een al volle koffer of een grote handtas.
  • De iPad Mini 4 ondersteunt Touch ID voor beveiliging en enkele van de gebruiksvriendelijke functies van Touch ID.
  • De iPad Mini 4 is in feite een iPad Air 2 met een kleinere vormfactor. De iPad Air 2 was destijds een van de best verkochte iPad-modellen.
  • Het 7,9-inch scherm van de iPad Mini is groter dan het standaard 7-inch scherm op Android-tablets in dit formaat, wat uiteindelijk ongeveer 35 procent meer bruikbare ruimte op het scherm oplevert.
  • Het ondersteunt de multitasking-functies van de iPad.

Wat niet leuk te vinden aan de iPad Mini 4

Er zijn een paar dingen die je niet leuk vindt aan de Mini 4.

  • De iPad Mini 4 is na 2015 niet vernieuwd. Hij werkt relatief langzamer dan veel oudere iPad-modellen.
  • De langzamere processor is misschien geen probleem als je wat spaargeld hebt ontvangen, maar Apple heeft hem geconfigureerd met een opslagoplossing van 128 GB. Dit is prima als je de extra opslagruimte nodig hebt, maar als je dat niet doet, betaal je voor iets dat je niet nodig hebt.
  • Het ondersteunt de Apple Pencil niet. Dit zal geen probleem zijn voor mensen die niet van plan zijn om een stylus te gebruiken, maar als je graag tekent, is de Apple Pencil een van de beste stylussen die er zijn.
  • Het ondersteunt geen USB-C. Een van de coolste functies van de nieuwste iPad Pro-modellen is ondersteuning voor USB-C in plaats van Apple's eigen Lightning-connector. Andere oudere iPad-modellen ondersteunen ook geen USB-C.
  • Selfies van de iPad Mini 4 aan de voorzijde gerichte 1,2 megapixel camera kunnen niet tippen aan de meeste andere iPads. Ter vergelijking: de iPad Mini 5 heeft een 7-megapixel camera aan de voorkant.

Moet je een iPad Mini 4 kopen?

Als u overweegt uw iPad te upgraden of uw eerste tablet te kopen, is een iPad (nieuwe of vorige generatie) een betere koop dan de iPad Mini 4. Apple ondersteunt nog steeds de Mini 4, maar op een gegeven moment zal de bedrijf zal de Mini 4 als verouderd bestempelen en niet langer ondersteunen.

Als je de extra opslagcapaciteit van 32 GB naar 128 GB nodig hebt, wordt de iPad Mini 4 een aantrekkelijkere optie. Veel mensen geven de voorkeur aan de kleinere vormfactor van de Mini 4 in vergelijking met de grotere tablets die de markt overnemen. Als je geen bezwaar hebt tegen het kopen van een gebruikte of opgeknapte iPad, kun je waarschijnlijk een goedkope iPad Mini 4 kopen in plaats van de volle prijs te betalen voor een nieuwe iPad.

Aanbevolen: