Moet je een iPad kopen?

Inhoudsopgave:

Moet je een iPad kopen?
Moet je een iPad kopen?
Anonim

De iPad combineert een hoog niveau van functionaliteit en draagbaarheid, dus er zijn veel redenen waarom je er een zou willen kopen. Maar zou je dat moeten doen? Dat hangt af van waar je het voor wilt gebruiken. Onderzoek enkele van die behoeften en of ze beter kunnen worden vervuld met een iPad of een ander type apparaat.

Is een iPad beter dan een laptop?

Met de iPad kunt u veel voorkomende taken uitvoeren:

  • E-mail controleren.
  • Bladeren op internet.
  • Blijf op de hoogte van Facebook.
  • Gebruik FaceTime voor iPad-videogesprekken.
  • Haal uw chequeboek in.
  • Werken met spreadsheets.
  • Maak Word-documenten en druk ze af.
  • Speel games.
  • Films kijken.
  • Muziek streamen.
  • Maak muziek.
Image
Image

Er zijn bepaalde taken die een iPad niet kan uitvoeren. De coole applicaties die je met een iPad gebruikt, kun je bijvoorbeeld niet op een iPad ontwikkelen. Daarvoor heb je een Mac nodig. Evenzo zijn er andere applicaties die Windows of macOS nodig hebben om te kunnen draaien. Als je sommige van die applicaties nodig hebt voor werk of persoonlijk gebruik, dan is een laptop misschien een betere keuze.

Sommige laptops zijn ingebouwd met functies zoals USB-poorten, een schijfstation en opties om het scherm uit te breiden, zoals via een HDMI- of VGA-poort. Om een schijf, flashstation of externe monitor te laten werken met een iPad, is meer werk nodig dan hem gewoon aan te sluiten zoals met een laptop.

Dus, als je deze taken vaak gebruikt en niet van plan bent het apparaat vaak te verplaatsen, is een laptop misschien een betere keuze.

Een andere beslissende factor is hoe gemakkelijk het is om het apparaat te onderhouden. Een iPad is veel moeilijker en duurder te repareren dan een laptop. U kunt een laptop echter vaak zelf openen en hardware vervangen, in plaats van deze naar de fabrikant te sturen voor reparatie.

Je hoeft niet te kiezen tussen een laptop en een iPad. Je kunt beide hebben. Maar als je maar één apparaat wilt kopen, denk dan goed na waar je het voor nodig hebt.

Als je geen van deze applicaties nodig hebt, kies dan de iPad. Hier zijn een paar voordelen van een iPad over een laptop:

  • Het is draagbaarder.
  • Als je prijs, bouwkwaliteit en levensduur vergelijkt, is het betaalbaarder.
  • Het is gemakkelijker te gebruiken, problemen op te lossen en virussen en malware buiten de deur te houden.
  • Gebruik het met een verscheidenheid aan iPad-cloudopslagopties.
  • De 4G-versie geeft onderweg gemakkelijk toegang tot internet.

Is een iPad beter dan andere tablets?

Dit hangt af van waar je het voor wilt gebruiken. Er zijn een paar gebieden waarin Android-tablets schitteren. Sommige ondersteunen Near Field Communications (NFC), waarmee u een plek in de echte wereld kunt taggen en de tablet met die plek kunt laten communiceren. Tag bijvoorbeeld je bureau en laat je tablet automatisch een playlist afspelen als hij op je bureau ligt. NFC wordt ook gebruikt om bestanden over te zetten. Android-tablets maken ook meer maatwerk mogelijk en hebben een traditioneel bestandssysteem waarmee u een SD-kaart kunt aansluiten voor meer opslagruimte.

De iPad ondersteunt geen NFC, maar ondersteunt wel de draadloze overdracht van foto's en bestanden.

De iPad biedt toegang tot de App Store, die een groot aantal apps biedt die zijn ontworpen voor het grotere scherm. De App Store gebruikt strengere tests voordat apps erin worden toegestaan, wat betekent dat de kans dat een met malware besmette app voorbij de screeningprocessen glijdt veel kleiner is dan op Google Play.

De iPad maakt het gemakkelijker om updates van het besturingssysteem bij te houden, wat betekent dat je apparaat nieuwe functies zal blijven toevoegen. Android-updates worden per apparaat uitgerold in plaats van wereldwijd naar alle apparaten die de update ondersteunen. Google wil hierbij helpen, maar Apple loopt nog steeds voorop in het gemakkelijk maken van de nieuwste versie van iOS.

Bovendien heeft de iPad de neiging om de tabletmarkt te leiden met functies. Apple was het eerste grote merk dat een 64-bits chip in een mobiel apparaat gebruikte en zijn apparaten uitrustte met schermen met een hoge resolutie. Apple heeft coole functies zoals het virtuele trackpad van de iPad, de mogelijkheid om op de iPad te slepen en neer te zetten en enkele handige multitasking-functies. Hoewel Android zijn voordelen heeft, heeft het ook de neiging om te volgen waar de iPad al is gegaan.

Is een iPad beter dan een iPhone?

In veel opzichten is de iPad een grote iPhone die geen traditionele telefoongesprekken kan voeren. Dus, wat is het voordeel? Ten eerste kan een iPad, in tegenstelling tot een iPhone, twee apps naast elkaar uitvoeren, wat meer flexibiliteit biedt bij het gebruik van het apparaat. Door het grotere scherm kan een iPad dingen die niet zo eenvoudig zijn op een iPhone, zoals Excel of Word bedienen. Behalve bellen, is de iPad beter voor zowat elke taak.

Het maakt niet uit hoeveel beter een iPad is dan een iPhone in veel dingen, er is één ding waar het niet op kan concurreren, en dat is draagbaarheid. Het is dus minder een of-of-situatie dan iPad versus laptop of iPad versus andere tablets. U kunt echter een ander onderscheid maken, en dat is hoe vaak u een nieuwe telefoon moet kopen?

Als je je iPhone voornamelijk gebruikt om te bellen, sms'en, e-mail te checken en Facebook, en je weg te vinden, laat je iPhone dan achter en upgrade om de twee jaar naar een nieuwe iPad. U krijgt een krachtiger en nuttiger apparaat voor minder kosten.

Dus, moet je een iPad kopen?

Als je niet gebonden bent aan Windows of macOS vanwege een specifiek stukje software, kan de iPad een geweldig alternatief zijn voor een laptop. Het is draagbaarder, heeft meer functies dan de standaardlaptop, ondersteunt het toevoegen van een draadloos toetsenbord voor degenen die niet graag op een scherm typen, en kan goedkoper zijn dan een gemiddelde laptop.

Je kunt dat misschien allemaal met je smartphone doen, maar dit kan onpraktisch zijn als je je apparaat moet gebruiken voor zwaar onderzoek, het schrijven van papers of voorstellen, of het werken met spreadsheets. Smartphones hebben voldoende vermogen om veel van deze taken uit te voeren, maar het is niet altijd comfortabel op een klein scherm. Als u een groter apparaat wilt, hoeft u alleen maar te beslissen welke versie van de iPad het beste bij u past.

Aanbevolen: