IPhone Audio Bestandsformaat Compatibiliteit

Inhoudsopgave:

IPhone Audio Bestandsformaat Compatibiliteit
IPhone Audio Bestandsformaat Compatibiliteit
Anonim

Er is een misvatting dat de iPhone alleen het AAC-formaat ondersteunt en dat om audio af te spelen, het moet worden gekocht bij de iTunes Store. De reden voor de verwarring is dat muziek gedownload van iTunes in het AAC-formaat is. U kunt echter muziek van andere bronnen in iTunes opslaan en de meeste van deze audioformaten worden ondersteund op de iPhone.

Image
Image

Er zijn veel plaatsen om gratis muziekdownloads voor je iPhone te krijgen, evenals sites gewijd aan gratis ringtone-downloads.

Welke audiobestanden kan de iPhone afspelen?

Weten welke audioformaten de iPhone ondersteunt, is belangrijk als je je telefoon als draagbare mediaspeler wilt gebruiken. De kans is groot dat je muziekcollectie een mix is van audioformaten als je je nummers ha alt van geripte cd-tracks, gedigitaliseerde cassettebandjes en torrent-sites.

Dit zijn de audioformaten die de iPhone kan gebruiken:

Bestandsextensie Bestandsindeling Beschrijving
AAC AAC-LC (AAC lage complexiteit) Een verliesgevend audioformaat dat is geoptimaliseerd voor het streamen van audio en toepassingen met een lage bitrate
AAC HE-AAC en HE-AAC v2 (High-Efficiency Advanced Audio Coding) Beide versies zijn compressie-indelingen met verlies die goed zijn voor softwaremediaspelers, muziekstreaming en internetradio. HE-AAC-bestanden worden ook wel MPEG-4 AAC-bestanden genoemd.
AAC AAC-beveiligd Alle nummers die vóór 2009 op iTunes zijn verkocht. Een verliesgevend formaat dat Digital Right Management (DRM) bevat. Je kunt deze niet op cd's branden.
M4A Apple Lossless Levert helemaal geen kwaliteitsverlies van muzieknummers. Het is vergelijkbaar met FLAC.
FLAC FLAC (Free Lossless Audio Codec) Biedt lossless compressie van digitale audio. Wanneer gedecomprimeerd, is de audio identiek aan het origineel.
WAV, AIFF, AU, PCM Lineaire PCM Vaak gebruikt op audio-cd's, zijn de gegevens niet gecomprimeerd, dus de bestanden zijn groot, maar de kwaliteit is goed.
MP3 MP3 Lossy-indeling en de meest populaire audiotype die wordt gebruikt voor digitale muziek.
AC3 Dolby Digital Lossy-indeling die maximaal zes muziekkanalen kan bevatten.
Dolby Digital Plus (E-AC-E) Een verbeterde versie van Dolby Digital die hogere bitrates biedt en ondersteuning biedt voor meer audiokanalen.
AA Hoorbare formaten (2, 3 en 4) Lossy-formaat 2 levert 8 kbps geluid, vergelijkbaar met AM-radio. Formaat 3 bij 16 kbps levert geluid dat gelijk is aan dat van een FM-radio. Formaat 4, met een bitrate van 32 kbps, heeft een geluidskwaliteit die vergelijkbaar is met een MP3.
AAX Hoorbare verbeterde audio Ongecomprimeerd en 64 kbps, met geluid van cd-kwaliteit. Levert een geluid dat superieur is aan Audible-formaten 2, 3 en 4. Dit zijn grotere bestanden dan die van de lossy-formaten.

Niet al deze formaten worden gebruikt met muziek, maar ze worden allemaal op de een of andere plaats door de iPhone ondersteund.

Lossy vs. lossless compressie-indelingen

Compressie met verlies verwijdert informatie uit de pauzes en lege ruimtes in een audio-opname, waardoor bestanden met verlies veel kleiner zijn dan bestanden zonder verlies of niet-gecomprimeerde bestanden.

Als je een audiofiel bent die audio van hoge kwaliteit een prioriteit maakt, converteer je muziek dan niet naar een verliesgevend formaat. Voor de meeste luisteraars werkt lossy echter prima, en als je muziek op je iPhone opslaat in plaats van te streamen, is de grootte van belang.

Bottom Line

Als je nummers hebt in een formaat dat de iPhone niet kan afspelen, kun je ze op een aantal manieren converteren. De eenvoudigste manier om audio af te spelen in een formaat dat door de iPhone wordt ondersteund, is door iTunes te gebruiken om de nummers te converteren. Als de muziek echter niet in iTunes is opgeslagen, zijn er ook audiobestandsconverters die u kunt gebruiken.

Andere manieren om naar audio te luisteren op iPhone

Je hoeft geen audiobestanden op je apparaat op te slaan om naar MP3's en andere formaten op je iPhone te luisteren. Er zijn online diensten die muziek en andere audiotypes voor je opslaan en vervolgens via streaming op je iPhone afleveren. Luister bijvoorbeeld naar podcasts op je telefoon, stem af op online radiostations, stream audioboeken naar je iPhone, zet de muziek van je telefoon over naar een onlinedienst voor bestandsopslag of haal muziek op van een muziekabonnementsdienst.

Aanbevolen: