Hoe een screenshot te maken op Microsoft Edge

Inhoudsopgave:

Hoe een screenshot te maken op Microsoft Edge
Hoe een screenshot te maken op Microsoft Edge
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer het menu met drie stippen Meer menu > Meer tools > Ontwikkelaarstools. Klik op het ellipspictogram > Opdracht uitvoeren > typ "screenshot".
  • Kies een type: Schermafbeelding van het gebied, Schermafbeelding op volledige grootte, schermafbeelding van knooppunt of schermafbeelding.

Dit artikel legt uit hoe je schermafbeeldingen kunt maken op Microsoft Edge met behulp van een verborgen hulpprogramma dat is weggestopt in de ontwikkelaarstools.

Hoe maak je een screenshot van een webpagina op Edge

De mogelijkheid om schermvullende schermafbeeldingen van webpagina's te maken vanuit de browser zelf is van onschatbare waarde, aangezien niet alle software voor het vastleggen van schermen goed werk levert met schuifbare inhoud. U kunt de ontwikkelaarstools in Edge gebruiken om schermvullende schermafbeeldingen en drie andere soorten schermafbeeldingen te maken.

De browser slaat de afbeeldingsbestanden op in de standaard downloadmap op uw computer of vraagt u om een specifieke locatie.

  1. Druk op de F12-toets of Ctrl + Shift + I op uw toetsenbord in Windows om Developer tools te openenin Microsoft Edge. macOS-gebruikers moeten de Command + Option + I sneltoets gebruiken. U hebt ook toegang tot de ontwikkelaarstools via de Edge-werkbalk. Selecteer de drie puntjes Meer > Meer tools > Ontwikkelaarstools

    Image
    Image
  2. Selecteer in het deelvenster Gereedschappen voor ontwikkelaars het pictogram met drie puntjes in de rechterbovenhoek om de Aanpassen en beheren DevTools. te openen

    Image
    Image
  3. Selecteer Run command (of druk op Ctrl + Shift + P) in het verticale menu.
  4. Typ "screenshot" in het opdrachtvenster Uitvoeren om de vier mogelijke opdrachten weer te geven. Deze vier opdrachten helpen u bij het selecteren van het deel van de webpagina dat u wilt vastleggen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Capture area screenshot uit de lijst met commando's om een screenshot van een specifiek gebied te maken. Gebruik het dradenkruis om met de linkermuisknop te klikken en de omtrek voor de schermafbeelding te tekenen. (We hebben een gedeelte gemarkeerd om u te laten zien dat het donkergrijs wordt, maar u markeert natuurlijk het gedeelte dat u wilt.)

    Image
    Image
  6. Selecteer Capture full size screenshot uit de lijst met commando's om een full size screenshot te maken. Hiermee wordt de hele webpagina vastgelegd, inclusief schuifbare inhoud die niet op het scherm staat.
  7. Selecteer Capture node screenshot uit de lijst met opdrachten om een geselecteerde HTML-node in Dev Tools vast te leggen op het tabblad Elements. U kunt ook met de rechtermuisknop op het geselecteerde knooppunt klikken en Screenshot van knooppunt vastleggen selecteren. Selecteer bijvoorbeeld de “header class” en leg de header van de webpagina vast.

    Image
    Image
  8. Selecteer Capture screenshot uit de lijst met commando's om een screenshot te maken van de actieve weergave. Dit is het gebied dat zichtbaar is in de browser en bevat niet het schuifbare maar onzichtbare gebied.

Tip:

Chromium-browsers zoals Chrome en Edge stellen je ook in staat om andere apparaten en hun schermresoluties te emuleren. U kunt ook deze eigenschap en de screenshot-opdrachten gebruiken en vastleggen hoe een webpagina eruit zou zien op een bepaald apparaat.

Selecteer Toggle device emulation op de werkbalk Ontwikkelaarstools (of druk op Ctrl + Shift + M).

Aanbevolen: