Waarom Google Stadia niet kon laden

Inhoudsopgave:

Waarom Google Stadia niet kon laden
Waarom Google Stadia niet kon laden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google heeft aangekondigd te stoppen met het maken van eigen games voor zijn Stadia-gamingplatform.
  • Experts zeggen dat de sluiting van de gaming-ontwikkelingskant het gevolg is van een gebrek aan inhoud en te veel ambitie.
  • Het Google Stadia-platform kan op zichzelf nog slagen als Google meer investeert in zijn infrastructuur en technologie.
Image
Image

Een gebrek aan inhoud en te veel ambitie hebben ertoe geleid dat Google Stadia zijn interne ontwikkelingsteam, Stadia Games and Entertainment (SG&E), heeft stopgezet, zeggen experts.

Iets minder dan twee jaar na de aankondiging van SG&E zei Google dat het zou stoppen met het maken van eigen games voor het Stadia-platform. Hoewel het platform de enige focus blijft voor Google op het gebied van gaming, zeggen experts dat de ambities van Google om een leider te worden in het intern creëren van gaming-inhoud tekortschoten.

"Stadia's grootste probleem voor Google was het gebrek aan inhoud", schreef Jack Adams, een schrijver van inhoud bij servers.com, in een e-mail aan Lifewire. "De beste technologie ter wereld zou moeite hebben om gamers te overtuigen als er geen games zijn om te spelen."

De grote ambities van Google

Google heeft Google Stadia in november 2019 officieel gelanceerd als een cloudgebaseerd gamingplatform om als een soort gamestreamingservice te fungeren. De aantrekkingskracht is dat je games kunt spelen zonder dat je een console nodig hebt, zoals een Playstation 5 of een Xbox Series X/S.

Onderdeel van Google Stadia was het creëren van exclusieve originele games voor het platform om spelers te voorzien van meer unieke content. Hoewel Google zei dat het niet verder zou investeren in toekomstige inhoud dan "geplande games op korte termijn", sloot het bedrijf uiteindelijk zijn ontwikkelingsteam zonder een enkele originele titel vrij te geven.

Experts zeggen dat Google te gretig was om het Stadia-platform uit te rollen en dat het had moeten wachten tot het een substantiële verzameling van zijn eigen games had.

Image
Image

"Google had zijn creatieve teams moeten laten kiezen voor de games waaraan ze hebben gewerkt, terwijl ze Stadia uitstellen tot het een paar eigen games had om te pronken", zei Adams.

Anderen zeggen dat Google uiteindelijk, als een Big Tech-bedrijf, er veel te zeker van was dat het erin zou slagen zijn eigen games met succes te maken in de korte tijd en de beperkte ervaring die het had.

"Het runnen van een gamestudio is een operatie met een hoog risico en een hoge beloning. En net zoals het runnen van een Hollywood-studio, moet je bereid zijn veel geld te investeren in een portfolio met games", Dmitri Williams, een universitair hoofddocent aan de Annenberg School for Communication aan de University of Southern California, vertelde Lifewire in een telefonisch interview."Net als in Hollywood zullen [de games] niet allemaal hits worden."

De beste technologie ter wereld zou moeite hebben om gamers te overtuigen als er geen games zijn om te spelen.

Terwijl andere Big Tech-bedrijven zich uitbreiden naar verschillende industrieën, zoals zelfrijdende voertuigen en zelfs ruimte veroveren, betekende de interesse van Google in de game-industrie niet noodzakelijk dat het in die sector zou slagen.

"Ook al is het Google, het had geen erg grote operatie - het is niet het equivalent van Sony of Paramount", zei Williams. "Het is vreemd om dit over Google te zeggen, maar het bereik was te beperkt en het dacht niet groot genoeg om het hele platform te vullen."

De toekomst van Google Stadia

Zelfs zonder zijn eigen interne games, kan Stadia nog steeds heel goed bestaan zonder door Google gemaakte inhoud, zeggen experts. Neem bijvoorbeeld de succesvolle uitrol van Cyberpunk 2077 eind vorig jaar.

"Dit is alsof Netflix stopte met het maken van Netflix-shows, maar nog steeds zijn streamingplatform had… het zal nog steeds succesvol zijn", zei Williams.

Williams voegde eraan toe dat het cloudgebaseerde platform van Google Stadia nog steeds veelbelovend is, omdat het gebruikers in staat stelt games te spelen zonder het gebruik van dure consoles, waardoor het veel goedkoper is om te spelen.

"Het platform is nog steeds een groot probleem en is een levensvatbaar bedrijf dat aantoonbaar de toekomst van gaming is", zei Williams. "Dit zijn ongelooflijk krachtige technologieën die de consolebusiness volledig bedreigen."

Image
Image

Er zijn echter nog een paar problemen op het platform van Stadia voordat meer gamers het kunnen prefereren boven traditionele consoles. Zelfs vanaf het begin waren er zorgen over de verbindingsproblemen van Stadia, vanwege de infrastructuur van de service.

Natuurlijk, nu breedbandtoegang in de VS blijft toenemen (volgens een recent rapport van BroadbandNow), zou Stadia uiteindelijk de technologie kunnen inhalen om er eindelijk een succes van te maken.

"Er zijn een aantal pogingen geweest om (gaming) streamingdiensten uit te voeren, en naarmate de technologie geavanceerder is geworden, is deze veel realistischer geworden," zei Williams.

Aanbevolen: