LG Stylo 6 Review: geweldige looks en stylus

Inhoudsopgave:

LG Stylo 6 Review: geweldige looks en stylus
LG Stylo 6 Review: geweldige looks en stylus
Anonim

LG Stylo 6

De LG Stylo 6 is een voorbeeld van een telefoon die er fantastisch uitziet en voor een budgetprijs verkrijgbaar is, maar tekortschiet in de prestatiecategorie.

LG Stylo 6

Image
Image

We hebben de LG Stylo 6 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De LG Stylo 6 is de zesde versie van LG's Stylo-hardware en ziet er beter uit dan ooit. Met een enorm scherm, een mooie spiegelafgewerkte achterkant, voldoende batterijduur om meerdere dagen mee te gaan, en een prijskaartje dat te laag lijkt voor zijn luxe uiterlijk, is de Stylo 6 een intrigerende optie als je op zoek bent naar een betaalbare telefoon. Deze telefoon slaagt er ook in om een mooie kleine stylus in zijn relatief dunne frame te stoppen als een toegevoegde bonus.

Ik heb onlangs de gelegenheid gehad om een week met een Stylo 6 door te brengen en alles te testen, van prestaties tot batterijduur, tot de functionaliteit van de camera en stylus. Ik gebruikte het voor spraakoproepen, sms'en, een beetje videoconferenties, en ik heb hier en daar zelfs een paar spelletjes geperst om te zien of een telefoon die er zo goed uitziet en zo weinig kost, echt zo'n goede deal kan zijn als het lijkt.

Image
Image

Ontwerp: het is moeilijk te geloven dat een telefoon er zo goed uit kan zien en zo weinig kost

Er is geen echte reden om hier rond de pot te draaien: LG heeft deze uit het park geslagen. De Stylo 6 vertegenwoordigt een scherpe afwijking van het ontwerpethos van zijn voorganger, waarbij de dikke randen en dunne plastic achterkant worden weggelaten voor een druppelvormige uitsparing en een glazen achterkant met een prachtige spiegelafwerking. Als je deze telefoon in je handen houdt, is het moeilijk te geloven dat het een budgetmodel is en geen vlaggenschip.

Als je deze telefoon in je handen hebt, is het moeilijk te geloven dat het een budgetmodel is en geen vlaggenschip.

De randen zijn natuurlijk een beetje dikker dan een modern vlaggenschip, en het ontwerp van de traan is een beetje lelijk, maar dit is echt een prachtig toestel als je kijkt naar de prijs. Zowel de voor- als achterkant zijn glad als zijde, en de glazen achterkant heeft een beetje een iriserende glans die echt opv alt als er licht op v alt. Het is bijna zonde om dat te bedekken met een beschermhoes.

Afgezien van het uiterlijk is dit een grote telefoon. Het scherm zelf is een 6,8-inch IPS LCD en weegt 6,4 gram, dus sommigen vinden het misschien zelfs een beetje onpraktisch. Zelfs met vrij grote handen slaagde het niet voor de standaardtest met één hand, waarbij mijn duim de hoeken niet kon bereiken, zelfs niet bij het verplaatsen van de telefoon om een optimale positionering te bereiken.

Displaykwaliteit: mooi, kleurrijk scherm van rand tot rand met een lelijke traan

In overeenstemming met de algehele luxe uitstraling, heeft de Stylo 6 een enorme 6.8-inch IPS-scherm dat er geweldig uitziet in 1080p met een pixeldichtheid van 395ppi. De kleuren zijn levendig, het beeld is scherp en de kijkhoeken zijn geweldig. Het is echter een beetje zwak voor volledig daglicht, ook al lijkt het binnenshuis behoorlijk helder.

De kleuren zijn levendig, het beeld is scherp en de kijkhoeken zijn geweldig.

Mijn enige echte probleem met het scherm is dat de inkeping van de camera er niet erg goed uitziet. In plaats van een dunne traan, ging LG met een dikke nop die in bijna rechte hoeken recht naar beneden uit de bovenste ring steekt. Terwijl de rest van de telefoon eruitziet en aanvoelt als een vlaggenschip, voelt de inkeping aan als een slecht behandelde bijzaak.

Prestaties: naar beneden gesleept door de P35-processor en de software van LG

Dit is waar de dingen een beetje op de grond komen voor de Stylo 6, omdat de prestaties gewoon niet voldoen aan de premium look en feel. Opgezadeld door een MediaTek Helio P35-processor en slechts 3 GB RAM, heeft de Stylo 6 moeite om zijn eigen weg te gaan in benchmarktests.

De eerste benchmark die ik liep, was PCMark's Work 2.0, die het vermogen meet van een apparaat om elementaire productiviteitsfuncties uit te voeren, zoals het starten van apps, multitasking, tekstverwerking en beeldbewerking. De Stylo 6 scoorde in totaal een niet-indrukwekkende 3.867, met 3.373 in de webbrowsertest en een iets betere 5.469 in de fotobewerkingstest.

In de praktijk presteert de Stylo 6 voldoende voor een budget Android-telefoon. Apps duurden wat langer om te starten dan ik gewend ben, en ik merkte soms wat vertraging op. Als u bijvoorbeeld op het URL-veld in Chrome tikt, zou het toetsenbord onmiddellijk moeten klikken, maar het wachten totdat het op de Stylo 6 verschijnt, was net lang genoeg om enige frustratie te veroorzaken.

Image
Image

Naast de productiviteitsbenchmark heb ik ook een paar benchmarks van GFXBench uitgevoerd. Eerst heb ik de Car Chase-benchmark uitgevoerd die een snel 3D-spel simuleert met geavanceerde verlichting, shaders en HDR-graphics. De Stylo 6 strompelde recht uit de poort en haalde slechts een schamele 2,8 frames per seconde (fps), wat een onspeelbare puinhoop zou zijn als je een echt spel zou proberen te spelen. Ik heb toen de minder veeleisende T-Rex-benchmark uitgevoerd, waar de Stylo 6 een iets beter resultaat van 19 fps behaalde.

Met die niet-indrukwekkende benchmarks in gedachten, heb ik Asph alt 9 gedownload en opgestart. Het resultaat was beter dan ik had verwacht en ik kon een paar races rijden zonder al te veel prestatieproblemen. De game zag er niet zo goed uit als op betere hardware, en het liet hier en daar frames vallen, maar het liep goed genoeg.

Het komt erop neer dat de Stylo 6 echt niet is gebouwd om te gamen, of echt iets dat heel veel verwerkingskracht vereist, maar het presteert goed genoeg voor een budgettelefoon.

Key Feature: Maak notities en teken met de stylus

Met hoe geweldig deze telefoon eruitziet en hoe groot het scherm is, vergeet je bijna dat de stylus de belangrijkste attractie is. Het hele punt van de Stylo-lijn is tenslotte dat ze allemaal een ingebouwde stylus hebben, en de Stylo 6 is daarop geen uitzondering. Aan de onderkant, tegenover de koptelefoonaansluiting, vind je een glanzende nop die je kunt indrukken om de veerbelaste stylus los te maken.

Hoewel de stylus een beetje gedrongen is, is hij met een lengte van ongeveer 4,5 inch net lang genoeg om comfortabel vast te houden. Als je het eruit ha alt, wordt automatisch een interface gestart waarmee je een handgetekende memo kunt maken, een memo op je scherm kunt tekenen en een paar andere opties. Als een memo- of tekenapp niet actief is, kun je de stylus gebruiken om te navigeren in plaats van je vinger.

De stylus voelt responsief aan en de handpalmafwijzing is uitstekend.

De stylus voelt responsief aan en de handpalmafwijzing is uitstekend. In de meegeleverde memo-app kan alleen de stylus tekenen. In andere apps trad palmafwijzing feilloos in als ik het scherm eerst met de stylus aanraakte en later het scherm met mijn handpalm aanraakte. Er is merkbare vertraging als je de stylus bijzonder snel beweegt, maar dat is niet echt een probleem bij normaal schrijven.

Connectiviteit: goede wifi- en LTE-connectiviteit

Naast ondersteuning voor een verscheidenheid aan LTE-banden, afhankelijk van uw provider, ondersteunt de Stylo 6 ook Bluetooth 5.0 en NFC, heeft 802.11ac dual-band wifi, Wi-Fi Direct en kan hij werken als een hotspot als je provider dit ondersteunt.

De gesprekskwaliteit was over het algemeen goed. Niemand die ik belde had moeite me te verstaan, ongeacht mijn omgeving, en de mensen die ik belde kwamen altijd luid en duidelijk door. Ik heb wat problemen ondervonden met mobiele connectiviteit, waarbij de Stylo 6 in veel gebieden een slechtere ontvangst biedt dan mijn Pixel 3, waarbij beide zijn verbonden met hetzelfde T-Mobile-netwerk via Google Fi.

Signaalontvangst speelde waarschijnlijk ook een factor in de lager dan verwachte LTE-gegevenssnelheden van de Stylo 6. Getest met Google Fi, kon ik met de Stylo 6 geen downloadsnelheden bereiken die hoger waren dan 7,8 Mbps omlaag en 1 Mbps. Op diezelfde locatie, ook verbonden met Google Fi, registreerde mijn Pixel 3 15 Mbps omlaag en 2 Mbps omhoog.

Image
Image

Wi-Fi-connectiviteitssnelheden waren beter en redelijk indrukwekkend voor een budgettelefoon. Met behulp van mijn 1Gbps Mediacom-verbinding en een Eero mesh wifi-systeem heb ik de Stylo 6 op verschillende afstanden van de router getest. Getest in de buurt van de router, haalde de Stylo 6 slechts 255 Mbps in vergelijking met mijn Pixel 3, die tegelijkertijd 320 Mbps op dezelfde locatie meet.

Na die eerste meting heb ik de telefoon 30 voet van de dichtstbijzijnde router of baken verplaatst. Op die afstand zakte de verbindingssnelheid naar 207 Mbps. Het daalde verder tot 119 Mbps op 50 voet en tot 80 Mbps op ongeveer 30 meter afstand in mijn garage. Op die afstand, in mijn netwerkconfiguratie, zijn dat behoorlijk behoorlijke cijfers. Niet de snelste, maar voldoende snelheid om video te streamen, te bellen via wifi, apps te downloaden en zo ongeveer alles.

Geluidskwaliteit: Luid en verrassend goed

De Stylo 6 maakt gebruik van twee luidsprekers om een fatsoenlijke geluidskwaliteit te bieden voor een smartphone in het budgetbereik. Eén luidspreker schiet vanaf de onderkant door drie grote gaten en de andere maakt gebruik van het oorstuk. Het geluid was vooral indrukwekkend bij het spelen van Asph alt 9 en het bekijken van filmtrailers op YouTube. Het belangrijkste probleem is dat de luidspreker aan de onderkant gemakkelijk met je vingers te bedekken is wanneer je de telefoon in portretmodus houdt, waardoor het geluid wordt gereduceerd tot een blikkerig klinkend niets.

Naast gamen en YouTube-video's, heb ik me ook aangemeld bij YouTube Music en heb ik de "Believer" van Imagine Dragons opgeroepen. De zang kwam luid en duidelijk door, en hoewel de bas een beetje ontbrak, had ik geen moeite om individuele instrumenten te kiezen. YouTube Music presenteerde vervolgens automatisch "Bad Liar", ook van Imagine Dragons, en dat vocaal-zware nummer klonk nog beter.

Camera-/videokwaliteit: verwacht hier niet veel

De Stylo 6 heeft drie camerasensoren in een horizontale array aan de achterkant. De belangrijkste attractie is een 13 MP primaire lens, ondersteund door een 5 MP groothoeklens en een 5 MP dieptesensor. Aan de voorkant heeft het nog een 13MP-camera voor videoconferenties en selfies.

De hoofdcamera aan de achterzijde werkt goed genoeg en levert zijn beste prestaties wanneer er veel natuurlijk licht is.

De hoofdcamera aan de achterzijde werkt goed genoeg en levert zijn beste prestaties wanneer er veel natuurlijk licht is. In die omstandigheden waren mijn foto's goed, met een fatsoenlijke kleurweergave en een goede scherptediepte mogelijk gemaakt door de dieptesensor. Foto's bij weinig licht zijn een andere zaak, met een onaanvaardbare hoeveelheid ruis en kleurverlies.

De groothoeklens is leuk om mee te spelen, maar de resultaten waren niet indrukwekkend. De algehele kwaliteit van groothoekopnamen was lager dan die van foto's gemaakt met de hoofdlens, en het was zelfs nog meer afhankelijk van licht, met een scherpe daling bij iets minder dan ideale belichting.

De sensor aan de voorzijde biedt meer van hetzelfde en levert geweldige selfies op in ideale lichtomstandigheden, met nauwkeurige kleuren en een behoorlijk scherpteniveau. Die kwaliteit v alt echter tegen bij weinig licht, dus misschien wilt u investeren in een ringlicht als u van plan bent de Stylo 6 te gebruiken voor videoconferenties.

Batterij: fantastische batterijduur

Binnen zijn massieve frame verbergt de Stylo 6 een respectabele 4.000 mAh-batterij die een behoorlijke hoeveelheid tijd meegaat, zelfs als hij wordt geroepen om het enorme 6,8-inch scherm van stroom te voorzien. Ik kon normaal gesproken ongeveer twee dagen tussen de oplaadbeurten zitten als ik de telefoon normaal gebruikte.

Om een idee te krijgen van hoe lang die grote batterij precies meegaat als ik de telefoon constant gebruik, heb ik de telefoon verbonden met wifi, de helderheid verhoogd en ingesteld om YouTube-video's in een oneindige lus te streamen. Onder die omstandigheden hield de Stylo 6 het iets meer dan 12 uur vol. Niet het beste resultaat dat ik ooit heb gezien, maar best goed voor een budgettelefoon met zo'n groot scherm.

Image
Image

Software: LG's smaak van Android 10 maakt geen indruk

De Stylo 6 wordt geleverd met Android 10, maar het is een versie van het besturingssysteem die LG heeft aangepast. Dit is geen dealbreaker, maar het is zeker niet mijn favoriete smaak van Android. Het is schoon en gemakkelijk genoeg om te gebruiken, zonder al te veel bloat maar met enkele verwarrende veranderingen.

Het eerste wat me opviel bij het gebruik van de Stylo 6, en dit geldt ook voor andere LG-telefoons die ik heb getest, was dat de aangepaste UX 9.0-skin van LG geen app-lade heeft. In plaats daarvan dumpt het gewoon al uw geïnstalleerde apps op het startscherm. U kunt app-lade-achtige functionaliteit inschakelen door alle apps van het startscherm te verwijderen en ze te openen via een pictogram op het startscherm, maar dit is niet ideaal. Om de normale Android 10-functionaliteit naar het startscherm te herstellen, moet u een aangepast opstartprogramma installeren.

Naast Android 10 wordt de Stylo 6 ook geleverd met een handvol vooraf geïnstalleerde productiviteits-apps. Je hebt waarschijnlijk je eigen apps die je in plaats daarvan wilt installeren als dit niet je eerste Android-telefoon is. Het bevat ook enkele twijfelachtige apps, zoals een voor Booking.com, die meer op bloatware lijken dan op iets anders.

Hoewel de Stylo 6 wordt geleverd met Android 10, is de kans groot dat deze uiteindelijk een upgrade naar Android 11 zal ontvangen op basis van de geschiedenis van eerdere telefoons in de lijn.

Image
Image

Bottom Line

De LG Stylo 6 heeft een adviesprijs van $ 300, wat een beetje aan de hoge kant is voor het prestatieniveau dat ik tijdens mijn tijd met de telefoon zag. Het ziet eruit en voelt aan als een vlaggenschip, wat opmerkelijk is voor een telefoon van minder dan $ 300, maar je kunt minder betalen voor een telefoon die een stuk beter werkt. Het lijkt erop dat je vooral beta alt voor de luxe uitstraling van het apparaat, wat prima is, zolang je er maar niet op ingaat en ook topprestaties verwacht.

LG Stylo 6 vs. Moto G Stylus

De Moto G Stylus is een sterke concurrentie voor de Stylo 6, omdat hij dezelfde adviesprijs heeft en ook een stylus in zijn lichaam verbergt. Het is een kleiner apparaat, met een 6,4-inch scherm in vergelijking met de 6,8-inch Stylo 6, en het heeft ook niet precies dezelfde vlaggenschip-lite-flair als de Stylo 6. De stylus klikt op zijn plaats in plaats van veerbelast te zijn, en hij heeft geen NFC.

Wat de Moto G Stylus wel heeft, is een krachtigere processor en veel meer opslag aan boord. In de Work 2.0-benchmark verdubbelde de Moto G Stylus bijna de score van de Stylo 6. Het is ook veel beter in het uitvoeren van games, multitasking en zo ongeveer al het andere.

Hoewel de Stylo 6 een aantrekkelijker toestel is, is het moeilijk te negeren dat je ongeveer hetzelfde kunt betalen voor een telefoon die er qua prestaties in wezen rondjes omheen draait. Als je een telefoon wilt die er mooi uitziet, en je zult hem niet veel meer gebruiken dan telefoontjes en sms'jes, surfen op het web en het streamen van video, dan zal de Stylo 6 je waarschijnlijk prima bevredigen. Maar als je prestaties belangrijker vindt dan uiterlijk, is de Moto G Stylus een aanzienlijk betere deal.

Flagship ziet er geweldig uit, maar lijdt onder de prestaties van de bargin bin

De LG Stylo 6 is een prachtige telefoon die goed presteert op sommige gebieden, zoals gesprekskwaliteit en connectiviteit, en struikelt als het gaat om daadwerkelijke prestaties. De trage processor, de kleine hoeveelheid RAM en onvoldoende opslagruimte werken samen om deze verder fantastische telefoon tegen te houden. Als je een mooie telefoon wilt die je niet veel meer zult gebruiken dan bellen, sms'en en licht surfen op het web, dan is de Stylo 6 misschien wat je zoekt. Anders zijn er veel telefoons die veel beter presteren voor dezelfde prijs.

Specs

  • Productnaam Stylo 6
  • Product Merk LG
  • UPC 652810834193
  • Prijs $299.00
  • Releasedatum mei 2020
  • Gewicht 7.73 oz.
  • Productafmetingen 6,74 x 3,06 x 0,34 inch.
  • Kleur Wit Parel
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 10
  • Beeldscherm 6,8-inch IPS LCD
  • Resolutie 1080x2460 (395ppi)
  • Processor MediaTek Helio P35
  • RAM 4GB RAM
  • Opslag 64GB
  • Camera 13MP (drie camera, achter), 13MP (voor)
  • Batterijcapaciteit 4.000 mAh
  • Poorten USB C, microSDXC, 3,5 mm, stylus
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: