De oneindige mythe van de internetkoelkast

Inhoudsopgave:

De oneindige mythe van de internetkoelkast
De oneindige mythe van de internetkoelkast
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een slimme koelkast is gewoon een ander onveilig apparaat dat is verbonden met internet.
  • De internetkoelkast zou een geweldige hub voor domotica zijn.
  • Automatisch eten bestellen is logisch tijdens lockdown.
Image
Image

Fabrikanten dromen ervan om ons koelkasten met internetverbinding te verkopen, dus waarom willen we ze nooit kopen? Misschien komt hun tijd eindelijk.

LG's nieuwe slimme koelkast voegt een spraakgestuurde deur toe en een gigantisch scherm dat transparant wordt als je erop tikt, zodat je naar binnen kunt kijken zonder de deur te openen. Waarom? Waarom niet? Interessanter is misschien waarom deze dingen nooit echt van de grond zijn gekomen. Ik weet zeker dat sommigen van jullie een aangesloten koelkast in je keuken hebben, maar kan het iemand anders iets schelen?

"Na het uitproberen van HomeKit-lampen, weet ik niet zeker of we apparaten met internet willen verbinden", vertelde IT-beveiligingsexpert en technisch CTO Martin Algesten aan Lifewire via Twitter. "Zeer teleurgesteld."

Privacy

Hoe vaak vervangt u uw koelkast? Elk decennium? Zet er een computer in, en je maakt het veel meer opwaardeerbaar. Misschien kun je ervoor zorgen dat mensen net zo vaak nieuwe versies kopen als ze van telefoon wisselen, of minstens zo vaak als ze nieuwe laptops kopen.

Een koelkast met internetverbinding is ook een uitstekende bron van gegevens, die door een gewetenloze fabrikant kan worden verkocht. In 2015, toen de spionage-tv's van Samsung voor het eerst werden uitgebracht, vergeleek copyrightactivist Parker Higgins (toen van de Electronic Frontier Foundation) ze met de teleschermen in Orwell's 1984.

Uiteindelijk is de internetkoelkast nog steeds een leuke gimmick, maar wel een die steeds aannemelijker wordt.

Voor een amusantere kijk op de privacyproblemen van smarthome-apparaten, vind je misschien het verhaal van de koelkast met touchscreen in een Brits warenhuis vorige maand leuk, die naar PornHub was genavigeerd en was vertrokken daar, terwijl ze nog steeds te zien zijn.

Gemak

De belofte van de internetkoelkast is dat hij het voedsel binnenin bijhoudt en je vervolgens een boodschappenlijstje geeft of zelfs automatisch vervangingen bestelt. Dat leek altijd een gekke fantasie, maar in deze COVID-dagen is online boodschappen doen heel normaal. Aan de andere kant brengen we zoveel tijd thuis door dat we waarschijnlijk precies weten wat er in de koelkast staat zonder zelfs maar te kijken.

Samsung's Family Hub-koelkast kan je zelfs de inhoud van de koelkast laten zien op een scherm op de deur of op het scherm van je telefoon."Het helpt ook om de houdbaarheidsdatum van etenswaren in en buiten de koelkast te volgen. Je kunt zelfs Bixby gebruiken om je te helpen bij je voedselbeheer", zegt de productpagina. Bixby is de virtuele assistent van Samsung. Hier zijn enkele spraakopdrachten die het kan accepteren:

  • Hallo Bixby, vind recepten met ingrediënten die binnenkort verlopen.
  • Hallo Bixby, voeg verlopen items van View Inside toe aan Shopping List.
  • Hallo Bixby, heb ik (vul de lege ruimte in met een voedselproduct)?
Image
Image

Dit kan handig zijn als je niet thuis bent, maar verder is het gewoon makkelijker om de deur te openen. Vooral met een deel van de gekwelde syntaxis die je moet leren gebruiken. "Vervallen items toevoegen vanuit View Inside?" Echt?

Domotica Hub

Een plaats waar de internetkoelkast eindelijk nuttig kan worden, is als een hub voor domotica. Op dit moment gebruiken we slimme luidsprekers als het centrale brein voor domotica-opstellingen, maar waarom niet de koelkast? De keuken is tenslotte waarschijnlijk de plek waar je het vaakst de spraakcommando's gebruikt, om kooktimers in te stellen of om je eraan te herinneren dat je later boodschappen moet doen.

De koelkast is ook, als je gelooft hoe personages zich gedragen op tv en in de films, de eerste plaats die iemand bezoekt als ze thuiskomen, dus waarom zou je hem niet het middelpunt van alles maken. Ten slotte is een koelkast altijd aangesloten en ingeschakeld.

Uiteindelijk is de internetkoelkast nog steeds een leuke gimmick, maar wel een die steeds aannemelijker wordt, al was het maar omdat we eraan gewend raken dat alles met internet verbonden is. Aan de andere kant kunt u al het gedoe besparen met een iPad-koelkastmagneetbevestiging.

Aanbevolen: