Hoe films & TV je nieuwe audioboeken kunnen worden

Inhoudsopgave:

Hoe films & TV je nieuwe audioboeken kunnen worden
Hoe films & TV je nieuwe audioboeken kunnen worden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Netflix test een versie met alleen audio van zijn video's waarmee gebruikers zonder scherm kunnen.
  • De verhuizing komt omdat veel mensen schermvermoeidheid ervaren tijdens de coronaviruspandemie.
  • Als de alleen-audio-optie van Netflix aanslaat, zien we mogelijk een renaissance van videoproductie die is ontworpen om uit te blinken in zowel geluid als scherm, zeggen waarnemers.
Image
Image

Netflix test de mogelijkheid om gebruikers een versie met alleen audio van zijn films te laten ervaren. De nieuwe optie kan een geweldige manier zijn om een pauze te nemen van schermen terwijl je toch de mogelijkheid hebt om je favoriete programma's te binge.

De stap van Netflix om films aan te bieden zonder de beelden is een poging om te concurreren met de groeiende populariteit van podcasts en andere vormen van schermloos entertainment. Audio is de snelst groeiende interface en met de uitschakeling van de coronaviruspandemie zijn veel mensen op zoek naar entertainment alternatieven, zeggen experts.

"Veel mensen ervaren 'schermmoeheid' en dit biedt een manier om van Netflix-content te genieten zonder de schermtijd", zei Debika Sihi, universitair hoofddocent economie en bedrijfskunde aan de Southwestern University, in een e-mailinterview. "De groeiende populariteit van podcasts en audioboeken heeft de basis gelegd voor het gebruik van auditieve inhoud. Vanuit operationeel oogpunt gebruikt deze modus minder data. Dit is waarschijnlijk een welkome optie wanneer data-abonnementen overal tot het maximum worden opgerekt."

Podcasts, maar voor schermen?

Netflix geeft gebruikers een podcast-achtige ervaring voor zijn shows, meldde Android Police voor het eerst. Het heeft een test gelanceerd van een alleen-audio-optie voor Android, waarmee gebruikers video kunnen uitschakelen en gewoon naar de audio van een tv-programma of film op de achtergrond kunnen luisteren.

"We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de mobiele Netflix-ervaring voor onze leden te verbeteren", zei een Netflix-vertegenwoordiger in een verklaring aan Variety. "We voeren tests uit in verschillende landen en voor verschillende periodes - en maken ze alleen breed beschikbaar als mensen ze nuttig vinden."

Om de functie te gebruiken, kunnen abonnees de modus voor alleen audio inschakelen door de optie 'Video uit' in de Netflix-app te selecteren. Gebruikers moeten zich voor elke titel en elke sessie aanmelden om de functie te gebruiken. Interactieve inhoud wordt niet ondersteund in de modus voor alleen audio.

Dit heeft ook een heel mooi toegankelijkheidsvoordeel voor de blinde gemeenschap, die video-inhoud al auditief opneemt…

"Het is belangrijk voor entertainmentbedrijven om alleen audio-opties aan te bieden in de hedendaagse multimediawereld", zei Pete Erickson, de oprichter van technologienetwerk Modev, in een e-mailinterview. "We kunnen die inhoud opnemen en niet worden gehinderd door de noodzaak om onze ogen op een scherm te laten trainen."

"Gebruikers kunnen ook zoeken naar specifieke audioclips die ze willen horen", voegde Erickson toe. "Ik had een goede vriend op de lagere school wiens ouders elke 'Star Trek'-aflevering op cassettebandjes zouden opnemen (voordat VHS op de markt kwam), en ze luisterden naar de afleveringen tijdens het koken, enz. Ik denk dat veel gebruikers het graag zouden horen hun favoriete programma's."

Een mogelijke renaissance voor audio?

Als de alleen-audio-optie van Netflix aanslaat, zien we mogelijk een renaissance van videoproductie die is ontworpen om uit te blinken in zowel geluid als scherm, zei Max Kalehoff, vice-president marketing bij kunstmatige-intelligentiebedrijf Realeyes, in een e-mailinterview. "Dat betekent dat er meer aandacht moet worden besteed aan geluidsontwerp, muziek en dialoog. Andere streamingdiensten zouden waarschijnlijk [volgen] als het een haalbare manier is om bestaande inhoud te verkopen en meer gebruik en loyaliteit bij klanten te creëren."

Andere streamingdiensten zullen waarschijnlijk het voorbeeld van Netflix volgen om alleen audio-opties aan te bieden, zei Sihi, en voegde eraan toe: "Reacties op Hulu's ideeënbord suggereren dat er vraag is naar deze functie." Ze wees erop dat YouTube al een vergelijkbare functie biedt waarmee gebruikers gewoon naar de audio kunnen luisteren terwijl ze video's afspelen.

Image
Image

De mogelijkheid om naar shows te luisteren kan ook helpen voor slechtzienden. "Dit heeft ook een heel mooi toegankelijkheidsvoordeel voor de blinde gemeenschap, die video-inhoud al auditief opneemt, maar dit maakt het op de lange termijn veel gemakkelijker en waarschijnlijk veel beter doorzoekbaar", zei Erickson.

Audio is de snelstgroeiende interface, die werd aangespoord door thuisassistenten, maar is nu een vereiste op alle platforms, zei Erickson. "Grote uitgevers van inhoud, zoals Reuters, hebben onlangs nieuwe op audio gebaseerde diensten uitgerold, zoals hun audio-archieven, waarmee uitgevers toegang hebben tot meer dan een half miljoen clips met nieuwsinhoud die teruggaan tot het begin van de 20e eeuw," voegde hij eraan toe.

Als je te veel van 2020 door de doom hebt gescrolld, is dit misschien het perfecte moment om naar je favoriete programma's te gaan luisteren. Ik weet dat ik klaar ben om mijn ogen een pauze te gunnen.

Aanbevolen: