Hoe u uw Xbox Series X- of S-console instelt

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Xbox Series X- of S-console instelt
Hoe u uw Xbox Series X- of S-console instelt
Anonim

Wat te weten

  • Start de Xbox-app, tik op het Console pictogram > BEGIN > Een nieuwe console instellen, en volg de aanwijzingen.
  • Gebruik je de app niet? Druk op de Guide-knop op uw controller om deze in te schakelen, vervolgens op de Menu-knop en volg de aanwijzingen op het scherm.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Xbox Series X of S instelt met de mobiele Xbox-app of de console zelf. We geven ook tips om het meeste uit uw nieuwe gameconsole te halen.

Een Xbox Series X of S instellen met de app

Als je een Xbox Series X of S instelt, moet je een aantal systeemupdates downloaden en ervoor zorgen dat je de Xbox-app op je telefoon hebt staan of dat je je inloggegevens bij de hand hebt als je al een Xbox-account hebt.

Heb je een Xbox One? Je kunt honderden voorkeuren en instellingen van je oude console importeren naar je Xbox Series X of S om je ervaring vanaf de eerste dag aan te passen. Gebruik gewoon de Xbox-app bij het instellen van je nieuwe console.

  1. Sluit het meegeleverde netsnoer aan op uw console en steek de stekker in een stopcontact.
  2. Sluit de HDMI-kabel die bij je Xbox Series X of S is geleverd aan op de console.
  3. Sluit het andere uiteinde van de HDMI-kabel aan op een HDMI-poort op uw tv.

    Gebruik een HDMI 2.1-poort als je van plan bent te spelen in 4K HDR op een Xbox Series X.

  4. Sluit een Ethernet-kabel aan op je modem of router en je Xbox.

    Sla deze stap over als je wifi gaat gebruiken.

  5. Druk op de Power-knop aan de voorkant van de Xbox Series X of S om de console aan te zetten.
  6. Download en installeer de Xbox-app op je telefoon als je dat nog niet hebt gedaan.

    Als je naar xbox.com/getapp navigeert met je iOS- of Android-apparaat, word je doorgestuurd naar de vermelding in de app store of play store.

  7. Start de Xbox-app en tik op het Console-pictogram in de rechterbovenhoek.
  8. Tik op AAN DE SLAG.
  9. Tik op Een nieuwe console instellen.

    Image
    Image
  10. Zoek naar een code die op je televisie moet verschijnen.

    Image
    Image
  11. Voer de code in de Xbox-app in en tik op VERBINDEN MET CONSOLE.
  12. Wacht tot de Xbox-app verbinding maakt met je console.
  13. Geef de Xbox-app desgevraagd toegang tot de locatie van je apparaat en verleen alle andere toestemmingen die worden gevraagd.

  14. Als de app zegt dat hij verbinding heeft gemaakt met je console, tik je op VOLGENDE.

    Image
    Image
  15. Ga door met het volgen van de aanwijzingen op je telefoon. U krijgt de mogelijkheid om uw instellingen te importeren als er een Xbox One is gekoppeld aan uw gamertag.
  16. Wanneer je een diagram van je controller op je televisie ziet, houd je de Guide-knop op je Xbox-controller ingedrukt om hem aan te zetten.

    Image
    Image

    Als de controller niet automatisch verbinding maakt met de console, houdt u de sync-knoppen op zowel de controller als de console ingedrukt.

  17. Als daarom wordt gevraagd, druk je op de A-knop op je controller.

    Image
    Image
  18. Select UPDATE CONTROLLER.

    Image
    Image
  19. Wacht tot de update is voltooid en selecteer NEXT.

    Image
    Image
  20. Selecteer TAKE ME HOME om de installatie van je Xbox Series X of S te voltooien.

    Image
    Image

Hoe u uw Xbox Series X of S instelt zonder telefoon

Als je de Xbox-telefoonapp niet wilt of kunt gebruiken, kun je nog steeds je Xbox Series X of S instellen, het kost alleen wat meer tijd. Je moet ook handmatig inloggen op het Microsoft-account dat is gekoppeld aan je Xbox-account en handmatig inloggen op je wifi-netwerk als je geen ethernet gebruikt, dus zorg ervoor dat je je wachtwoorden bij de hand hebt.

Zo stel je een Xbox Series X of S in zonder telefoon:

  1. Sluit de meegeleverde stroomkabel aan op de console en steek de stekker in een stopcontact.
  2. Sluit de meegeleverde HDMI-kabel aan op een poort van je televisie.
  3. Steek het andere uiteinde van de HDMI-kabel in je Xbox.
  4. Sluit een ethernetkabel aan als je een bekabelde verbinding gebruikt.
  5. Druk op de power-knop op de voorkant van je Xbox om hem aan te zetten.
  6. Druk op de Guide-knop op je controller om hem aan te zetten.

    Als je controller geen verbinding maakt, druk je op de sync-knoppen op zowel de controller als de console om ze te verbinden.

  7. Druk op de Menu-knop (drie horizontale lijnen) op de controller om het instellen van de telefoon over te slaan.
  8. Volg de aanwijzingen op het scherm om uw console handmatig in te stellen zonder de telefoon-app.

Tips voor een succesvolle Xbox Series X of S Setup

Als je de vorige instructies hebt gevolgd, is je Xbox Series X of S waarschijnlijk ingesteld en klaar voor gebruik. Er zijn echter veel problemen die zich kunnen voordoen en dingen die u kunt doen om het installatieproces soepeler te laten verlopen of uw game-ervaring te verbeteren.

Om je setup en game-ervaring met je Xbox Series X of S te verbeteren, kun je overwegen deze tips te volgen waar ze van toepassing zijn:

  • Voer de eerste installatie van tevoren uit als je de Xbox Series X of S cadeau doet Als je de console aan een kind of tiener geeft als verjaardag of feestdag geschenk, overweeg dan om de eerste installatie van tevoren uit te voeren. Niemand wil systeemupdates uitvoeren terwijl ze gewoon in een game kunnen springen.
  • Kies je locatie verstandig Je moet je Xbox dicht bij de televisie hebben, maar denk goed na over de exacte positie. Vermijd afgesloten ruimtes, waar je console oververhit kan raken en waar hij geen sterk wifi-signaal kan ontvangen. Plaats het in een gebied met goede ventilatie en waar er niet veel obstakels zijn tussen het apparaat en de router.
  • Gebruik de juiste televisie voor je console De Xbox Series S kan alleen 1440p weergeven, terwijl de Xbox Series X in staat is tot volledige UHD 4K. Het koppelen van de Series S met een high-end 4K-televisie heeft beperkte voordelen, terwijl het gebruik van een oude 1080p-televisie met een Series X zijn potentieel verspilt.
  • Uw oude randapparatuur werkt waarschijnlijk. Heb je een Xbox One? Je oude Xbox One-controllers zijn ook compatibel met je Xbox Series X of S, dus gooi ze niet weg. Andere randapparatuur werkt niet gegarandeerd, maar veel wel.
  • Je oude games werken De Xbox Series X en S spelen allebei Xbox One-games, hoewel je je fysieke schijven niet kunt spelen op een Series S. Veel van hen hebben ook verbeterd om er beter uit te zien en beter te spelen. De Xbox Series X kan ook veel van je Xbox 360 en originele Xbox-games spelen.
  • Denk vooruit over opslag De Xbox Series X heeft 1 TB aan opslagruimte en de Series S heeft 500 TB. De enige officiële manier om dat uit te breiden is de 1TB uitbreidingsschijf van Seagate. Deze uitbreidingsschijf is duur, maar hij is ook net zo snel als de ingebouwde schijf. Als je langere laadtijden kunt verdragen, overweeg dan om een gewone USB-drive te kopen.
  • Gebruik een langzamere USB-drive voor media-inhoud Als u toch een gewone USB-drive aansluit, geef dan prioriteit aan de Xbox Series X- of S-drive voor uw gamecontent. Als u films, apps en andere niet-game-inhoud downloadt, kan dat op de langzamere USB-drive gaan zonder al te veel merkbare impact. Als een USB-drive te traag is, kun je helemaal geen games rechtstreeks vanaf die drive spelen.

Aanbevolen: