Hoe code 19-fouten in Windows op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe code 19-fouten in Windows op te lossen
Hoe code 19-fouten in Windows op te lossen
Anonim

De Code 19-fout is een van de verschillende foutcodes van Apparaatbeheer. Het wordt veroorzaakt door een of meer problemen met delen van het Windows-register die stuurprogramma's en andere informatie over het specifieke hardwareapparaat bevatten.

De fout kan van toepassing zijn op elk hardwareapparaat in Apparaatbeheer, maar de meeste verschijnen op optische stations zoals dvd- en cd-stations, USB-apparaten en toetsenborden.

Code 19-fouten kunnen worden gezien in elk van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en meer.

Code 19-fouten

Image
Image

De code 19-fout wordt bijna altijd op een van de volgende twee manieren weergegeven:

  • Windows kan dit hardwareapparaat niet starten omdat de configuratie-informatie (in het register) onvolledig of beschadigd is. Om dit probleem op te lossen, moet u het hardwareapparaat verwijderen en opnieuw installeren. (Code 19)
  • Windows kan dit hardwareapparaat niet starten omdat de configuratie-informatie (in het register) onvolledig of beschadigd is. Om dit probleem op te lossen, kunt u eerst proberen een wizard voor probleemoplossing uit te voeren. Als dat niet werkt, moet u het hardwareapparaat verwijderen en opnieuw installeren. (Code 19)

Details over foutcodes van Apparaatbeheer, zoals Code 19, zijn beschikbaar in het gedeelte Apparaatstatus in de eigenschappen van het apparaat.

Device Manager-foutcodes zijn exclusief voor Device Manager. Als u de code 19-fout ergens anders in Windows ziet, is de kans groot dat het een systeemfoutcode is die u niet moet oplossen als een probleem met Apparaatbeheer.

Een code 19-fout herstellen

  1. Start je computer opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan. Er is altijd een kleine mogelijkheid dat de code 19-fout die u ziet, werd veroorzaakt door een of ander toeval of tijdelijk probleem. Als dit het geval is, kan een eenvoudige herstart het probleem mogelijk oplossen.
  2. Heb je een apparaat geïnstalleerd of een wijziging aangebracht in Apparaatbeheer net voordat je de fout opmerkte? Als dit het geval is, is het heel goed mogelijk dat de door u aangebrachte wijziging de code 19-fout heeft veroorzaakt. Maak de wijziging indien mogelijk ongedaan, start uw pc opnieuw op en controleer opnieuw op de fout.

    Afhankelijk van de wijzigingen die je hebt aangebracht, kunnen sommige oplossingen het volgende omvatten:

    • Het nieuw geïnstalleerde apparaat verwijderen of opnieuw configureren
    • De door u aangebrachte registerwijzigingen ongedaan maken
    • Het stuurprogramma terugdraaien naar de versie vóór uw update
  3. Verwijder de registerwaarden UpperFilters en LowerFilters. Een veelvoorkomende oorzaak van Code 19-fouten is de beschadiging van twee registerwaarden in de registersleutel van de dvd/cd-rom-driveklasse.

    Het verwijderen van vergelijkbare waarden in het Windows-register kan ook de oplossing zijn voor een fout die verschijnt op een ander hardwareapparaat dan een dvd/cd-station. De tutorial van UpperFilters/LowerFilters die hierboven is gelinkt, laat je zien wat je moet doen.

  4. Verwijder iTunes via het Configuratiescherm of met een programma-verwijderprogramma. Hoewel dat misschien een beetje drastisch klinkt, is iTunes de oorzaak van genoeg Code 19-fouten om in deze gids voor probleemoplossing te komen.

    Als het verwijderen van iTunes werkt, kunt u proberen het opnieuw vanaf het begin te installeren, wat het probleem niet altijd opnieuw introduceert.

  5. Installeer de stuurprogramma's voor het apparaat opnieuw. Het verwijderen en opnieuw installeren van de stuurprogramma's voor het apparaat met de code 19-fout is een waarschijnlijke oplossing voor dit probleem.

    Een stuurprogramma op de juiste manier opnieuw installeren, zoals in de bovenstaande instructies, is niet hetzelfde als het bijwerken van een stuurprogramma. Een volledige herinstallatie van het stuurprogramma omvat het verwijderen van het momenteel geïnstalleerde stuurprogramma en het vervolgens door Windows laten installeren van het stuurprogramma helemaal opnieuw.

  6. Update de stuurprogramma's voor het apparaat. Het installeren van de nieuwste door de fabrikant geleverde stuurprogramma's voor een apparaat met de code 19-fout kan het probleem oplossen. Als het bijwerken van de stuurprogramma's het probleem oplost, betekent dit waarschijnlijk dat er een probleem was met de stuurprogramma's die Windows opsloeg en die u in de vorige stap opnieuw hebt geïnstalleerd.

  7. Gebruik Systeemherstel om apparaatstuurprogramma's en registerconfiguraties terug te zetten naar een staat vóór de fout. Zorg ervoor dat u een herstelpunt kiest op een datum en tijd voordat u weet of vermoedt dat de fout voor het eerst is opgetreden.
  8. Schakel alle op hardware gebaseerde beveiliging op het apparaat uit. Windows kan een code 19-fout melden op een apparaat zoals een externe harde schijf als de schijf eerder was beveiligd met een wachtwoord.
  9. Als laatste redmiddel moet u mogelijk de hardware met de code 19-fout vervangen.

    Het is ook mogelijk dat het apparaat niet compatibel is met deze versie van Windows. U kunt voor de zekerheid de Windows HCL controleren.

  10. Als je hebt ontdekt dat hardware niet de oorzaak kan zijn van deze Code 19-fout, blijft het een softwaregerelateerd probleem. Probeer een reparatie-installatie van Windows, of als dat niet werkt, een schone installatie. We raden je af om een van deze drastischere opties te doen voordat je de hardware probeert te vervangen, maar het kan zijn dat je dit moet doen als je geen andere opties meer hebt.

Meer hulp nodig?

Als je dit probleem niet zelf wilt oplossen, kun je een volledige lijst van je ondersteuningsopties bekijken, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van je bestanden, het kiezen van een reparatieservice, en nog veel meer.

Aanbevolen: