HDMI-kabelsplitters versus HDMI-schakelaars: wat u moet weten

Inhoudsopgave:

HDMI-kabelsplitters versus HDMI-schakelaars: wat u moet weten
HDMI-kabelsplitters versus HDMI-schakelaars: wat u moet weten
Anonim

Wilt u één HDMI-signaal delen met meerdere schermen? Als dit het geval is, moet u HDMI-kabelsplitters vergelijken met HDMI-schakelaars.

We hebben zowel HDMI-kabelsplitters als HDMI-schakelaars getest om het verschil tussen beide te begrijpen. Het is gemakkelijk om de een met de ander te verwarren, maar je kunt snel en gemakkelijk elke HDMI-kabelsplitter vergelijken met een HDMI-switch als je eenmaal de basis begrijpt.

Algemene bevindingen

  • Kan een HDMI-signaal op meerdere apparaten tegelijk spiegelen
  • Kan externe voeding nodig hebben
  • Meestal betaalbaar (minder dan $20)
  • Kan schakelen tussen HDMI-signalen, maar geeft er slechts één tegelijk weer
  • Kan externe voeding nodig hebben
  • Prijs is afhankelijk van het aantal ondersteunde inputs

Het vergelijken van een HDMI-kabelsplitter met een HDMI-schakelaar gaat niet over beslissen welke beter is. Het gaat erom te bepalen wat u zal helpen uw doel te bereiken.

Een HDMI-kabelsplitter kan één HDMI-signaalingang splitsen in meerdere signaaluitgangen. Met andere woorden, de kabelsplitter spiegelt een HDMI-signaal over meer dan één beeldscherm. Elk aangesloten beeldscherm zal altijd hetzelfde beeld tonen. Ze ontvangen ook identieke audio als de splitter in staat is om audio te verwerken.

Een HDMI-schakelaar schakelt tussen meerdere HDMI-signaalingangen, maar voert slechts één HDMI-signaal uit. Met deze technologie kunt u schakelen tussen apparaten die op één scherm zijn aangesloten. De meeste HDMI-schakelaars hebben een fysieke knop die u moet gebruiken om tussen HDMI-ingangen te schakelen. De meeste schakelaars gaan ook door alle audio die wordt gedragen door HDMI-ingangen.

Image
Image

Videokwaliteit

  • Ondersteunt doorgaans tot 4K
  • Ondersteunt doorgaans tot 60Hz
  • Kwaliteitssplitters verminderen de videokwaliteit niet
  • Ondersteunt doorgaans tot 4K
  • Ondersteunt doorgaans tot 120Hz
  • Kwaliteitsschakelaars verminderen de videokwaliteit niet

Er is technisch geen verschil in de mogelijkheden van HDMI-kabelsplitters en -schakelaars. Beide zijn HDMI-apparaten en fabrikanten kunnen ze zo ontwerpen dat ze alle HDMI-functies ondersteunen. De meeste hebben echter de specificaties verlaagd om de prijs laag te houden.

Een typische kwaliteit HDMI-kabelsplitter of -schakelaar ondersteunt een resolutie tot 4K bij een verversingssnelheid tot 60 Hz. We raden af om splitters of schakelaars te kopen die deze specificaties niet hebben.

Het is gebruikelijker om HDMI-switches te vinden die een resolutie tot 8K bij 60 Hz en 4K bij 120 Hz ondersteunen. De vraag naar deze HDMI-switches wordt gedreven door nieuwe 4K- en 8K-televisies. Switches die deze functies ondersteunen zijn echter relatief duur.

Prijzen

  • Prijzen beginnen rond de $ 10
  • Kwaliteit splitters zijn meestal $20
  • Dure splitters zijn zeldzaam
  • Prijzen beginnen rond de $ 10
  • Kwaliteitsmodellen zijn $20 tot $40
  • Dure schakelaars zijn gebruikelijk

Basic HDMI-kabelsplitters en HDMI-switches beginnen tegen lage prijzen. De specificaties van goedkope modellen zijn echter meestal beperkt, waarbij de meeste alleen een resolutie van 1080p ondersteunen.

Kwaliteit HDMI-kabelsplitters zijn meestal iets goedkoper dan HDMI-schakelaars. Het is gedeeltelijk omdat de meeste kabelsplitters slechts twee of drie schermen spiegelen, terwijl betere schakelaars kunnen schakelen tussen vier tot acht schermen.

In het hogere segment kunnen dure switches die zijn ontworpen om meerdere apparaten met een resolutie van 8K te verwerken, honderden of zelfs duizenden dollars opleveren.

Image
Image

Hoe HDMI-kabelsplitter en HDMI-schakelaar te begrijpen, afkorting

Er is een andere manier om HDMI-kabelsplitters te vergelijken met HDMI-switches.

De specificaties voor beide geven het aantal ingangen en uitgangen aan. Een HDMI-kabelsplitter heeft meestal één ingang en meerdere uitgangen, terwijl een schakelaar het tegenovergestelde is.

Een tweeweg HDMI-kabelsplitter wordt bijvoorbeeld vermeld als een "1x2" of een "een-naar-tweerichtings"-apparaat. Het heeft een ingang en twee uitgangen. Een schakelaar zou worden vermeld als een "2x1" of "twee op één" apparaat, wat betekent dat het twee ingangen maar één uitgang heeft.

Een HDMI-kabelsplitter kan ook een HDMI-schakelaar zijn, wat betekent dat hij meerdere HDMI-ingangen kan splitsen of spiegelen naar uw keuze uit twee uitgangen. Het is een relatief zeldzaam apparaat, maar bestaat wel. Een voorbeeld van een afkorting hiervoor is "4x2", wat betekent dat je kunt schakelen tussen vier HDMI-ingangen, die allemaal worden gespiegeld naar twee HDMI-uitgangen.

Bottom Line

Ja, HDMI-splitters werken. Ze kunnen een HDMI-ingang spiegelen naar meerdere HDMI-schermen. HDMI-splitters variëren echter in kwaliteit en specificaties. De meeste problemen worden veroorzaakt door een storing in de HDMI-splitter of een gebrek aan ondersteuning voor de videoresolutie die u probeert te verzenden.

Kunt u HDMI op twee monitoren splitsen?

Ja. Elke HDMI-splitter kan HDMI in twee schermen splitsen. Je zult zelfs modellen vinden die HDMI in drie, vier of meer schermen kunnen splitsen.

Vermindert een HDMI-splitter of -schakelaar de kwaliteit?

Een HDMI-splitter hoeft de videokwaliteit niet te verminderen, maar gebruikers ondervinden vaak problemen met de videokwaliteit bij het gebruik ervan. Veel problemen worden veroorzaakt door een fout in de kwaliteit van de HDMI-splitter. Problemen kunnen ook te wijten zijn aan beperkingen van de specificaties van de HDMI-splitter. Door een apparaat met meer mogelijkheden te kopen, wordt het probleem meestal opgelost.

Deze problemen kunnen ook optreden bij HDMI-switches.

Eindoordeel

Uw keuze tussen een HDMI-kabelsplitter en een HDMI-schakelaar hangt af van uw behoeften. U moet een HDMI-kabelsplitter kiezen om één HDMI-ingang naar meerdere schermen tegelijk te spiegelen. Als u wilt schakelen tussen meerdere HDMI-ingangen en er slechts één tegelijk wilt weergeven, is een schakelaar iets voor u.

FAQ

    Hoe sluit ik een HDMI-kabel aan op een splitterbox?

    Sluit eerst uw splitterbox aan op uw primaire apparaat via de HDMI-invoerpoort. Sluit de apparaten waarnaar je het HDMI-signaal wilt splitsen via de HDMI-uitgangen aan met behulp van extra HDMI-kabels. U kunt dit basisproces gebruiken om een Fire Stick op een laptop of pc aan te sluiten.

    Hoe gebruik ik een HDMI-splitterkabel om mijn bureaublad uit te breiden?

    Een HDMI-splitter spiegelt alleen uw primaire beeldscherm in plaats van uw bureaublad uit te breiden. Als uw apparaat meerdere externe beeldschermen ondersteunt, kunt u meerdere beeldschermen op uw computer aansluiten door de beeldschermen afzonderlijk aan te sluiten met behulp van de beschikbare uitgangen en ingangen. U kunt de monitoren ook in serie schakelen als u beperkte poorten hebt maar toegang hebt tot USB-C- of DisplayPort-verbindingen.

Aanbevolen: