Games meegeleverd met Microsoft Windows Vista

Inhoudsopgave:

Games meegeleverd met Microsoft Windows Vista
Games meegeleverd met Microsoft Windows Vista
Anonim

Alle versies van Windows Vista zijn vooraf geladen met gratis games. Sommige spellen zijn bijgewerkte versies van klassiekers (zoals schaken), terwijl andere volledig origineel zijn. Als je Vista niet meer hebt geïnstalleerd, kun je al deze games nog steeds op internet spelen, en sommige worden zelfs meegeleverd met Windows 10.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle versies van Windows Vista, inclusief de Home- en Enterprise-edities.

Image
Image

Welke spellen worden geleverd met Windows Vista?

De beschikbare games zijn afhankelijk van de versie van Vista die je gebruikt:

  • Vista Home Basic en Starter edities omvatten FreeCell, Hearts, Minesweeper, Purble Place, Solitaire en Spider Solitaire.
  • Home Premium, Business, Ultimate en Enterprise edities bevatten de hierboven genoemde spellen, evenals Chess Titans, InkBall en Mahjong Titans.

Om uw games te vinden, opent u het menu Start en selecteert u Alle programma's > Games > Games Explorer.

Mahjong Titans

Image
Image

Mahjong Titans is een vorm van solitaire die wordt gespeeld met tegels in plaats van met kaarten. Het doel van dit spel is dat een speler alle tegels van het bord verwijdert door bijpassende paren te vinden.

Om tegels te verwijderen, moeten ze "vrij" zijn, wat betekent dat ze van de stapel kunnen schuiven zonder tegen andere tegels aan te botsen. De klasse en het nummer (of letter) van de tegels moeten hetzelfde zijn. Naast de drie hoofdklassen zijn er unieke tegels op het bord (Winds, Bloemen, Draken en Seizoenen) die moeten worden gecombineerd.

Purble Place

Image
Image

Purble Place is een set van drie educatieve spellen voor kinderen: Purble Pairs, Comfy Cakes en Purble Shop. Deze spellen leren kleuren, vormen en patroonherkenning op vermakelijke en uitdagende manieren.

Purble Pairs is een geheugenspel waarbij het doel is om alle tegels van het bord te verwijderen door bijpassende paren te vinden. Comfy Cakes daagt spelers uit om taartdecoratiepatronen na te bootsen, en Purble Shop is een logisch spel dat lijkt op Guess Who.

InkBall

Image
Image

Het doel van InkBall is om alle gekleurde ballen in de bijpassende gekleurde gaten te laten zinken. Het spel eindigt wanneer een bal het gat van een andere kleur binnengaat, of de speltimer afloopt. Spelers tekenen inktstreken om te voorkomen dat ballen in de verkeerde gaten terechtkomen en ze in de goede richting wijzen. Grijze ballen kunnen elk kleurgat binnengaan en een grijs gat kan elke kleurbal accepteren, maar er worden geen punten toegekend.

Als een bal terugkaatst van een inktslag, een muur of een andere bal, doet hij dat onder dezelfde hoek als waarin hij werd geraakt. Een inktslag zal verdwijnen wanneer een bal deze raakt. Als je de moeilijkheidsgraad verhoogt, zal de balsnelheid toenemen en zullen er meer ballen, holes en complexere borden zijn.

Chess Titans

Image
Image

Chess Titans is een complex strategiespel. Om te winnen, moet je vooruit plannen, je tegenstander in de gaten houden en je strategie wijzigen naarmate het spel vordert. Het doel is om de koning van je tegenstander schaakmat te zetten. Hoe meer stukken van je tegenstander je slaat, hoe kwetsbaarder die koning wordt. Het spelen van Chess Titans is een uitstekende manier om het schaakspel te leren, omdat je je vorige zetten ongedaan kunt maken als je in de problemen komt.

Solitaire

Image
Image

Solitaire is het klassieke kaartspel met zeven kolommen dat je alleen speelt. Het doel van het spel is om alle kaarten op kleur te ordenen in de juiste volgorde (van aas tot heer) in de rechterbovenhoek van het scherm. Dit bereik je door kaarten te schudden tussen afwisselende kolommen met rode en zwarte kaarten. Sleep de ene kaart op de andere om je zet te doen.

Spider Solitaire

Image
Image

Spider Solitaire is een solitaire-spel met twee decks. Het doel van Spider Solitaire is om in zo min mogelijk zetten alle kaarten van de tien stapels bovenaan het venster te verwijderen. Om kaarten te verwijderen, verplaatst u de kaarten van de ene kolom naar de andere totdat u een reeks kaarten op een rij zet van koning tot aas. Als je een volledige reeks op een rij zet, worden die kaarten verwijderd.

FreeCell

Image
Image

FreeCell is een ander kaartspel van het solitaire-type dat een hoofdbestanddeel van Windows-besturingssystemen is geweest. Om te winnen, moet de speler alle kaarten naar de vier thuiscellen verplaatsen. Elke thuiscel heeft een reeks kaarten in oplopende volgorde, te beginnen met de aas. Aangezien de kaarten aan het begin van het spel open worden gedeeld, is FreeCell voor beginners gemakkelijker dan traditionele solitaire.

Mijnenveger

Image
Image

Mijnenveger is een spel van geheugen, redeneren en geluk. Het doel is om het hele spelbord te onthullen en verborgen mijnen te vermijden. Als de speler blanco vierkanten omdraait, worden er aanwijzingen gegeven over de nabijheid van nabijgelegen mijnen. Als een speler op een mijn klikt, is het spel afgelopen. Aangezien je eerste zet altijd een blinde gok is, betekent dit dat het spel kan eindigen zodra het begint

Harten

Image
Image

In de Windows Vista-versie van Hearts daagt een speler drie andere virtuele spelers uit, gesimuleerd door de computer. Om het spel te winnen, moet de speler al zijn kaarten kwijtraken en punten vermijden. Punten worden gescoord wanneer u een hartenkaart of de schoppenvrouw trekt. Zodra een speler meer dan 100 punten heeft, wint de speler met de laagste score.

Aanbevolen: