De 19 beste RPG's voor de iPad

Inhoudsopgave:

De 19 beste RPG's voor de iPad
De 19 beste RPG's voor de iPad
Anonim

Rollenspellen en de iPad gaan hand in hand. Hoewel gamegenres zoals first-person shooters lastig kunnen zijn op een aanraakapparaat als ze niet goed worden uitgevoerd, vallen role-playing games precies in lijn met de mechanica van de iPad.

Image
Image

De populariteit van de iPad heeft zijn negatieve kant. De bestverkochte lijst voor rollenspellen op de iPad loopt vaak vol met kinderspellen die niet helemaal bedoeld zijn voor de ervaren pen-en-papierspeler die op zoek is naar een snelle oplossing of een RPG in retrostijl.

Gelukkig hebben we een deel van het zware werk voor je gedaan.

Star Wars: Knights of the Old Republic

Image
Image

Let niet op de iPad, Star Wars: Knights of the Old Republic is een van de beste role-playing games aller tijden, ongeacht het platform. Deze Bioware-klassieker is een verhaalgedreven avontuur dat zich vierduizend jaar voordat Luke, Leia en Han Solo voor het eerst op het grote scherm verschenen, afspeelt. Als laatste hoop van de Jedi Order kies jij je eigen pad, inclusief de verleiding van de Dark Side of the Force.

Star Wars: Knights of the Old Republic komt naar de iPad met een geremasterde interface die is gericht op het intuïtiever maken van de touchscreenbediening. Afgezien daarvan is dit de volledige Knights of the Old Republic-game, waarvoor maar liefst 2,5 GB opslagruimte nodig is om te installeren.

Baldur's Gate: Enhanced Edition

Image
Image

De role-playing game domineerde de jaren 80, maar halverwege de jaren 90 noemden velen de role-playing game een dood genre op de computer. En toen kwamen er twee games: Diablo en Baldur's Gate. Diablo bracht een genre van actie-RPG's voort, maar Baldur's Gate bewees dat je nog steeds een verhaalgeoriënteerde, puzzelrijke hack-and-slash-RPG kunt bouwen en een succes kunt worden. Door velen beschouwd als een van de beste RPG's aller tijden, is de Enhanced Edition een geweldige poort van de volledige game naar de iPad.

Het origineel af? Je kunt het vervolg proberen, met uitbreidingen zoals Throne of Bhaal en Fist of the Fallen.

Final Fantasy Tactics: War of the Lions

Image
Image

Over een arm en een been gesproken, een groot deel van de Final Fantasy-serie is beschikbaar in de App Store, maar verwacht geen prijsverlaging. Deze klassiekers kosten tussen de $ 10 en $ 20, maar voor fans van de serie is er geen vervanging voor het echte werk.

Het is de keuze van de dealer welk spel op deze lijst komt. Final Fantasy Ik ben misschien de plek waar de echte hardcore fan zou beginnen, maar als je gewoon wilt zien of Final Fantasy iets voor jou is, dan is Final Fantasy Tactics misschien wel de beste keuze. Het is een juweeltje onder de edelstenen in de Final Fantasy-serie, en hoewel het net zoveel kost als in de Final Fantasy-serie, heeft het een zeer diepgaande gameplay en biedt het een lonende ervaring.

Mage Gauntlet

Image
Image

Retro-games zijn er in twee smaken: klassiekers die zijn overgezet naar het iOS-platform en gloednieuwe games met een retro-flair. Mage Gauntlet neemt de retrostijl van old-school Nintendo RPG's aan, waarbij ze vaak de draak steken met klassieke RPG-cliches, maar genoeg plezier bieden om je bezig te houden.

Het spel gaat niet alleen over het gebruik van welk wapen dan ook dat je kunt vinden om alles aan te pakken dat op je pad komt. Je zult heel wat ontwijken op het scherm doen om weg te komen van hordes wezens, wachtend op je handschoen om op te laden, zodat je een verwoestende spreuk kunt ontketenen. Al met al een goede combinatie van actie-rollenspel en 16-bits plezier.

Mage Gauntlet al gespeeld? Kijk eens, Wayward Souls. Geïnspireerd door, maar niet echt een vervolg op Mage Gauntlet, biedt Wayward Souls je dezelfde retro-gameplay en slapeloze nachten als Mage Gauntlet.

Oceanhorn

Image
Image

Als je er ooit naar hebt verlangd dat Legend of Zelda: The Wind Walker naar de iPad komt, dan heb je je game gevonden. Oceanhorn heeft misschien niet de titel "Legend of Zelda", maar het heeft het hart van de Legend of Zelda. De besturing kan soms een beetje onhandig zijn, maar deze game is een must-have voor iedereen die ernaar verlangt dat de Zelda-games op iOS komen.

De verhaallijn zelf is vrij eenvoudig. De dood van de vader van de held zorgt voor een groots avontuur, maar het is de executie die dit spel vastlegt. Oceanhorn heeft prachtige graphics en originele muziek van Nobuo Uematsu, die ook een deel van de muziek voor de Final Fantasy-serie heeft gecomponeerd.

Slayin

Image
Image

Heb je je ooit afgevraagd wat je zou krijgen als je op munten werkende arcadeklassiekers Joust en Golden Axe zou kunnen combineren met een eindeloze hardloper zoals Temple Run? Misschien zoiets als Slayin.

Slayin is absoluut niet zoals iets anders op de lijst, wat een goede reden is om het op de lijst te zetten. Het lijkt erg op een klassiek muntspel, maar met een zeer moderne charme. Als je iets eenvoudigs maar toch verslavends wilt, is dit de beste dollar die je kunt uitgeven.

Banner Saga

Image
Image

Banner Saga roept een onderscheidende stijl op, met afbeeldingen die eruitzien alsof ze thuishoren in een tekenfilm op televisie en de mogelijkheid om de uitkomst van het verhaal te veranderen op basis van je eigen daden. De tactische gevechten kunnen behoorlijk uitdagend zijn en de sombere wereld trekt je echt in het verhaal, vooral als je het einde van het spel nadert en betrokken raakt bij opwindende gevechten.

Titan Quest

Image
Image

Titan Quest is een goed voorbeeld van hoe het overzetten van een pc-game naar mobiel goed kan gaan. Titan Quest, een van de betere Diablo-klonen, heeft een uniek dual-class systeem waarmee je kunt mixen en matchen om je personage te creëren. Met drie acts en drie moeilijkheidsgraden is er veel inhoud om je bezig te houden en genoeg klassencombinaties om meerdere playthroughs leuk te maken.

Een verslavend gebied van gameplay draait om het verzamelen van relikwieën om items te verbeteren. Deze relikwieën kunnen je personage op meerdere manieren een boost geven, van het verbeteren van levensuitputtende vaardigheden, het verlenen van regeneratie of het toevoegen van magische weerstand.

Bastion

Image
Image

Wat gebeurt er als je het personage in een isometrische actie-RPG plaatst? Misschien krijg je zoiets als Bastion. Bastion, een prachtige port van de populaire game die in 2011 werd uitgebracht, is een goed voorbeeld van het niet leveren van een uitgeklede ervaring bij het brengen van een game naar iOS. Maar de echte schoonheid van Bastion zijn de veellagige gameplay-elementen waar het altijd lijkt alsof er iets nieuws te beleven v alt binnen de verscheidenheid aan vijanden, niveaus en minigames.

Ravensword: Shadowlands

Image
Image

Hou je van The Elder Scrolls: Oblivion? Heb je Skyrim uren en uren achter elkaar gespeeld? Als je ja hebt geantwoord op een van deze vragen, dan is Ravensword: Shadowlands het spel voor jou. Gebouwd met hetzelfde op vaardigheden gebaseerde klassensysteem en open sandbox-ontwerp, is Ravensword: Shadowlands een prachtig spel met prachtige landschappen en veel slechteriken om neer te maaien op weg naar die mooie uitzichten.

Sword of Fargoal Legends

Image
Image

Als Sword of Fargoal Legends een belletje doet rinkelen in je geheugenbank, is daar een reden voor. De game, die voor het eerst werd uitgebracht voor de Commodore 64 in 1982, heeft een nieuwe look op de iPad, maar denk niet dat de graphics te veel zijn afgedwaald van zijn roemruchte verleden. Het heeft nog steeds die retro-game aantrekkingskracht.

Als een Rogue-achtige RPG. Sword of Fargoal Legends biedt willekeurige kerkergeneratie, wat betekent dat je elke keer dat je het spel speelt, iets anders krijgt. En je zult veel hack-n-slash-plezier beleven op je weg door de diepten van de kerker op zoek naar het Zwaard van Fargoal.

Order en chaos online (MMO)

Image
Image

Order en Chaos Online is de poging van Gameloft om World of Warcraft naar de iPad te klonen, en in alle opzichten hebben ze het behoorlijk goed gedaan. De game is gebaseerd op een factiesysteem waarin mensen en elfen het opnemen tegen orcs en ondoden, en spelers moeten meer dan 500 missies voltooien. En op echte multiplayer-RPG-manier kunnen spelers lid worden van gilden, buit ruilen en zelfs met elkaar duelleren.

Tovenarij! 2

Image
Image

Wat krijg je als je een gameboek combineert met een bordspel op tafel en turn-based gevechten combineert? Steve Jackson's Sorcery in de 21e eeuw gebracht. Steve Jackson is een legende uit de pen-en-papier role-playing game dagen, dus het is geen verrassing dat een van zijn games een knipoog krijgt op deze lijst.

Tovenarij! 2 lijkt erg op het spelen van een bordspel met rollenspellen. Je kunt vrijelijk op avontuur gaan in de stad, gebieden verkennen en turn-based gevechten aangaan, spreuken uitspreken en vallen overwinnen. Deze unieke game zal verslavend zijn voor zowel degenen die houden van de strategische aspecten van RPG's als degenen die van de verhaalaspecten houden.

Het verhaal van de bard

Image
Image

Deze port van de 2014 "re-imagining" van The Bard's Tale is een avontuur op de iPad dat leuk genoeg is, maar het beste deel zijn misschien wel de bonusspellen die bij je aankoop zijn inbegrepen. The Bard's Tale bevat de originele trilogie samen met de remake, dus je kunt naar Skara Brae reizen en de stad helpen redden van Mangar the Dark.

The Quest Classic

Image
Image

Het genre van first-person role-playing games met turn-based gevechten roept een herinnering op aan The Bard's Tale and Might and Magic. Als je op het punt staat om die ouderwetse RPG-stijl opnieuw te beleven, is The Quest een goede keuze. Het doet geweldig werk om die retrostijl te creëren, inclusief een speelbaar kaartspel in herbergen en tal van leesbare boeken verspreid over de hele wereld.

Pocket-RPG

Image
Image

Als je op zoek bent naar een rollenspel met oneindig veel herspeelbaarheid, dan is Pocket RPG jouw spel. De op actie gebaseerde RPG behoort tot de rogue-achtige categorie van games, die willekeurig gegenereerde kerkers bevatten om elke keer dat het spel wordt gespeeld een nieuw avontuur te creëren. De game bevat drie verschillende klassen, samen met een horde buit en leuke eindbaasgevechten. Het was een groot succes toen het in juli debuteerde en is gemakkelijk een van de beste RPG's die dit jaar zijn uitgebracht.

Avadon: het zwarte fort

Image
Image

Het genre van RPG's is onderverdeeld in veel verschillende soorten, van actie-RPG's zoals Diablo tot console-RPG's zoals Zelda tot oosterse RPG's zoals Final Fantasy. En hoewel de meeste hiervan goed vertegenwoordigd zijn in de app store, met zelfs een aantal verschillende rogue-achtige games voor degenen die echt graag old school gaan, de klassieke CRPG uit de jaren 80 en vroege jaren 90-games zoals de TSR Gold Box-serie en Ultima - hebben niet zo veel navolgers voor iPad-bezitters.

Avadon: The Black Fortress schittert als een van deze retro-RPG's uit de jaren 80. De nadruk ligt hier op episch rollenspel met een wereldreddende zoektocht, een lang verhaal en klassieke turn-based gevechten die net zo afhankelijk zijn van je gebruik van tactieken als van je vermogen om herhaaldelijk op het scherm te tikken. Het is een verfrissende knaller uit het verleden voor degenen onder ons die zijn opgegroeid met Commodore 64 en Apple IIe RPG's.

Rimelands: Hammer of Thor-Lite

Image
Image

Een turn-based steampunk-RPG met een actie-RPG-stijl, Rimelands: Hammer of Thor plaatst je in de rol van Rose Cristo, een buitengewone schatzoeker. Ga met haar mee op een reis die haar naar het bovennatuurlijke en verder brengt, terwijl ze op weg gaat om een complot te onthullen dat het weefsel van de wereld zou kunnen verscheuren.

Rimelands: Hammer of Thor is ontworpen om eenvoudig te leren maar moeilijk te perfectioneren te zijn. Het biedt drie verschillende paden met unieke talentenbomen voor herspeelbaarheid.

Pocket Legends (MMO)

Image
Image

Wie heeft World of Warcraft nodig als je Pocket Legends overal mee naartoe kunt nemen? Pocket Legends, een geweldige op fantasie gebaseerde MMORPG, leidt de weg voor grootschalige multiplayer-gameplay op de iPad. Iedereen die een MMORPG heeft gespeeld, voelt zich meteen thuis in Pocket Legends. En omdat je gratis een account kunt aanmaken, is het gemakkelijk om te vermelden als een must-have download.

Het mooie van Pocket Legends zijn de frequente updates, waardoor het spel niet oud wordt. Deze updates omvatten nieuwe gebieden, nieuwe missies, nieuwe monsters, nieuwe items en (soms) zelfs een verhoging van de levelcap.

Aanbevolen: