Mac Opstartsneltoetsen

Inhoudsopgave:

Mac Opstartsneltoetsen
Mac Opstartsneltoetsen
Anonim

Het opstarten van je Mac is meestal gewoon een kwestie van op de aan/uit-knop drukken en wachten tot het inlogscherm of het bureaublad verschijnt, maar af en toe wil je misschien dat er iets anders gebeurt wanneer je je Mac opstart. Misschien gebruikt u een van de probleemoplossingsmodi of maakt u gebruik van de Recovery HD.

Opstartsneltoetsen

Met sneltoetsen voor het opstarten, verander je het standaardgedrag van je Mac wanneer deze opstart. U kunt speciale modi gebruiken, zoals de veilige modus of de modus voor één gebruiker, beide omgevingen voor het oplossen van problemen, of u kunt opstartsnelkoppelingen gebruiken om een ander opstartapparaat te selecteren dan het standaard opstartstation dat u gewoonlijk gebruikt. De vele opstartsnelkoppelingen zijn hier verzameld.

Image
Image

Een bedraad toetsenbord gebruiken

Als je een bedraad toetsenbord gebruikt, voer dan de sneltoetscombinaties in onmiddellijk nadat je op de aan/uit-schakelaar van de Mac hebt gedrukt. Als je de opdracht Opnieuw opstarten gebruikt, gebruik deze dan nadat het aan/uit-lampje van de Mac uitgaat of het scherm zwart wordt.

Als je problemen hebt met je Mac en je de sneltoetsen voor het opstarten gebruikt om te helpen bij het oplossen van problemen, gebruik dan een bekabeld toetsenbord om eventuele Bluetooth-problemen op te lossen waardoor de Mac het gebruik van sneltoetsen niet herkent. Elk USB-toetsenbord werkt in deze rol; het hoeft geen Apple-toetsenbord te zijn. Als je een Windows-toetsenbord gebruikt, lees dan meer over de toetsenbordequivalenten van Windows voor de speciale toetsen van de Mac om erachter te komen welke toetsen je moet gebruiken.

Een draadloos toetsenbord gebruiken

Als je een draadloos toetsenbord gebruikt, wacht dan tot je het opstartgeluid hoort en gebruik dan onmiddellijk de sneltoets. Als je een toets op je draadloze toetsenbord ingedrukt houdt voordat je het opstartgeluid hoort, zal je Mac de sleutel niet correct registreren en waarschijnlijk normaal opstarten.

Sommige Mac-modellen van eind 2016 en later missen het opstartgeluid. Als je een van deze Mac-modellen gebruikt, druk dan onmiddellijk na het opstarten van je Mac op de juiste toetscombinatie voor het opstarten of onmiddellijk nadat het scherm zwart wordt tijdens een reset.

Deze opstartsnelkoppelingen zijn handig als je problemen met je Mac moet oplossen of als je wilt opstarten vanaf een ander volume dan normaal.

Opstartsnelkoppelingen

  • Houd de "x"-toets ingedrukt tijdens het opstarten om de Mac te dwingen op te starten vanaf OS X of macOS, ongeacht welke schijf is opgegeven als opstartschijf. Dit kan handig zijn als uw Mac is ingesteld om op te starten naar een niet-Mac OS-volume, zoals Windows of Linux. In sommige gevallen kan een alternatief besturingssysteem voorkomen dat de normale opstartmanager van de Mac wordt uitgevoerd.
  • Houd de "c"-toets ingedrukt tijdens het opstarten om op te starten vanaf een opstartbare cd, dvd of USB-flashstation. Als u een opstartbaar Mac OS-installatieprogramma op een flashstation hebt gemaakt, is dit een gemakkelijke manier om op te starten vanaf het installatieprogramma.
  • Houd de "n"-toets ingedrukt tijdens het opstarten om op te starten vanaf een netwerkcomputer met een NetBoot-volume. NetBoot-volumes kunnen worden gemaakt met OS X of macOS Server, zodat u kunt opstarten vanaf, het Mac OS kunt installeren of het Mac OS kunt herstellen vanaf de server op uw lokale netwerk.
  • Houd de Option + "n"-toets ingedrukt om op te starten vanaf het standaard opstartvolume van NetBoot.
  • Houd de "t"-toets ingedrukt tijdens het opstarten om op te starten in de doelschijfmodus. In deze modus kun je elke Mac met een FireWire- of Thunderbolt-poort gebruiken als bron voor je opstartsysteem.
  • Houd de "d"-toets ingedrukt tijdens het opstarten om op te starten met de Apple Hardware Test (AHT) of Apple Diagnostics.
  • Houd de Option + "d"-toets ingedrukt tijdens het opstarten om op te starten met AHT via internet of Apple Diagnostics via internet.
  • Houd de Option-toets ingedrukt tijdens het opstarten om de Mac OS-opstartmanager te openen, zodat u een schijf kunt selecteren om vanaf op te starten. De opstartmanager doorzoekt alle volumes die op uw Mac zijn aangesloten en geeft de volumes weer die een opstartbaar besturingssysteem hebben.
  • Houd de Shift-toets ingedrukt tijdens het opstarten om uw computer op te starten in de veilige modus. Veilige modus schakelt inlogitems en niet-essentiële kernelextensies uit.
  • Houd de Command (⌘) + "r"-toetsen ingedrukt tijdens het opstarten om ervoor te zorgen dat uw Mac de Recovery HD-partitie gebruikt, waarmee u het Mac OS kunt herstellen of verschillende hulpprogramma's om problemen met uw Mac op te lossen.
  • Houd de Command (⌘) + Option + "r"-toetsen ingedrukt tijdens het opstarten om je Mac te laten opstarten vanaf internet met behulp van Apple-servers. Er wordt een gespecialiseerde versie van Mac OS uitgevoerd die een kleine reeks hulpprogramma's bevat, waaronder Schijfhulpprogramma, en de mogelijkheid om het Mac OS te downloaden en te installeren of om te herstellen vanaf een Time Machine-back-up.
  • Houd Command (⌘) + "v"-toetsen ingedrukt tijdens het opstarten om je Mac op te starten in de uitgebreide modus met een beschrijvende tekst die tijdens het opstartproces naar het scherm wordt gestuurd.
  • Houd Command (⌘) + "s" ingedrukt tijdens het opstarten om je Mac op te starten in de modus voor één gebruiker, een speciale modus die wordt gebruikt voor het oplossen van problemen en het repareren van complexe problemen met de harde schijf.
  • Houd de primaire sleutel van de muis ingedrukt tijdens het opstarten. Op een muis met twee of drie knoppen is de primaire sleutel meestal de linkerknop. Deze snelkoppeling werpt een cd of dvd uit het optische station.
  • Houd Command (⌘) + Option + "p" + "r" ingedrukt tijdens het opstarten om het Parameter RAM (PRAM) te zappen, een optie die oude Mac-gebruikers herinneren. Houd de toetsencombinatie ingedrukt totdat u de tweede reeks belsignalen hoort. Door het PRAM te zappen, keert het terug naar de standaardconfiguratie voor weergave- en video-instellingen, tijd- en datuminstellingen, luidsprekervolume en dvd-regio-instellingen.

Aanbevolen: