Podcasts van iPhone verwijderen

Inhoudsopgave:

Podcasts van iPhone verwijderen
Podcasts van iPhone verwijderen
Anonim

Podcasts zijn geweldige, leerzame en vermakelijke manieren om de tijd te doden, maar ze kunnen ook veel opslagruimte op je iPhone in beslag nemen. Als u ruimte wilt vrijmaken, is een van de eerste dingen die u moet doen, podcasts van uw iPhone verwijderen.

Dit artikel behandelt de Apple Podcasts-app die is geïnstalleerd op de iPhone, iPod touch en iPad. Het is geschreven met iOS 13, maar de basisconcepten zijn ook van toepassing op iOS 11 en iOS 12.

Individuele podcastafleveringen van iPhone verwijderen

Als je niet alle afleveringen van een podcast die je hebt gedownload hebt beluisterd, kun je de afleveringen die je hebt beluisterd verwijderen zonder de andere te verliezen. Volg deze stappen om een enkele podcast van je iPhone te verwijderen:

  1. Tik op de Podcasts app om deze te openen.
  2. Zoek de podcastaflevering die je wilt verwijderen door naar het tabblad Nu luisteren of het tabblad Bibliotheek te gaan.
  3. Maak een korte veeg van rechts naar links over de aflevering die je wilt verwijderen en tik op Verwijderen. U kunt ook helemaal over het scherm vegen om de aflevering meteen te verwijderen.

    Image
    Image

    Dit bespaart alleen ruimte als je podcasts verwijdert die je al hebt gedownload. Podcasts met het downloadsymbool (de wolk met een pijl naar beneden) ernaast zijn beschikbaar, maar zijn niet gedownload. Als u ze verwijdert, bespaart u geen ruimte.

Een volledige podcast-serie van de iPhone verwijderen

Is er een podcast die je vroeger leuk vond, maar nu niet meer luistert? Wil je de hele podcast van je iPhone verwijderen, inclusief alle afleveringen die je hebt gedownload? Hier is hoe:

  1. Tik met de Podcasts-app open op Bibliotheek en zoek de podcast die je wilt verwijderen.
  2. Tik op het … icoon naast een aflevering van de podcast.

    Image
    Image
  3. Tik op Verwijderen uit bibliotheek.
  4. Tik in de pop-up op Verwijderen uit bibliotheek.

    Image
    Image

Gespeelde podcasts automatisch van iPhone verwijderen

Je kunt je Podcasts-app instellen om ruimte te besparen door podcastafleveringen automatisch te verwijderen nadat je ernaar hebt geluisterd. Dit is een geweldige manier om ruimte te besparen en toch te genieten van uw favoriete programma's. Hier is hoe:

  1. Tik op de Instellingen app om deze te openen.
  2. Tik op Podcasts.
  3. Schakel de Gespeelde afleveringen verwijderen schuifregelaar naar aan/groen.

    Image
    Image

    Als je deze stappen volgt, wordt de instelling voor het verwijderen van afgespeelde afleveringen toegepast op elke podcast waarop je bent geabonneerd. Als je wilt dat het alleen op sommige podcasts van toepassing is, start je de app Podcasts en tik je vervolgens op Bibliotheek > het pictogram > Instellingen.

Hoe u automatische podcast-downloads op iPhone kunt stoppen

Toen je je oorspronkelijk op een podcast op je iPhone had geabonneerd, heb je de podcast mogelijk zo ingesteld dat nieuwe afleveringen automatisch worden gedownload. Als je niet naar die afleveringen hebt geluisterd, zou je een enorme achterstand kunnen hebben met podcasts die ruimte op je telefoon innemen. Volg deze stappen om te voorkomen dat podcasts automatisch naar uw iPhone worden gedownload:

  1. Tik op de Podcasts app om deze te openen.
  2. Tik op Bibliotheek.
  3. Tik op een aflevering van de podcast waarvan je wilt voorkomen dat afleveringen automatisch worden gedownload.
  4. Tik op Meer (drie stippen).
  5. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  6. Tik in het gedeelte Aangepast op Afleveringen downloaden.
  7. Tik op Uit.

    Image
    Image

Een andere goede manier om de ruimte die je podcasts in beslag nemen te verminderen, is door het aantal afleveringen van een podcastserie dat naar je telefoon wordt gedownload te beperken. Om dit te doen, start u de Podcasts-app en tikt u vervolgens op Bibliotheek > het pictogram > Instellingen > Beperk afleveringenKies daar het aantal afleveringen of de gewenste periode.

Aanbevolen: