De betekenis van ping

Inhoudsopgave:

De betekenis van ping
De betekenis van ping
Anonim

In het tijdperk van internetcommunicatie en mobiel sms'en betekent het woord ping gewoon 'contact opnemen'. Decennia geleden, voordat e-mail en Facebook en smartphones en internet zelf bestonden, betekende ping echter iets heel anders.

De oorsprong van het woord "ping"

Het woord "ping" heeft zijn wortels in sonar. Sonar omvat het afzetten van geluidsgolven om de omgeving in feite te "zien". De geluidsgolven kaatsen terug van andere objecten en de zeebodem, zodat waterscooters de diepte en de afstand tussen objecten kunnen meten voor navigatiedoeleinden.

Image
Image

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten schepen sonar om vijandelijke onderzeeërs te detecteren. Hier werd het woord "ping" niet alleen geassocieerd met een elektronisch signaal, maar ook met een elektronisch geluid.

De evolutie van het woord "ping"

In de allereerste dagen van computers en internettechnologie evolueerde de betekenis van ping. Volgens de Dictionary van Merriam-Webster was Michael Muuss de computerwetenschapper die in 1983 de moderne "ping"-code schreef, waarbij hij zich liet inspireren door echolocatie terwijl hij probeerde een probleem met een computernetwerk op te lossen.

De computercode die hij schreef, activeerde een hostcomputer om een echo-achtig signaal (een 'echoverzoek') naar een externe computer te sturen om de online of offline status te controleren. antwoord (een "echo-antwoord").

"Ping" in het Web 2.0-tijdperk

De overgang van een statisch web (Web 1.0) naar een dynamischer en interactiever web (Web 2.0) leidde tot nieuwe manieren om het woord ping te gebruiken, met name onder blogs en sociale netwerken.

Voor blogs verwijst het woord ping naar het XML-RPC-signaal dat een blog naar een andere server stuurt om hem op de hoogte te stellen van nieuw bijgewerkte inhoud. Tegenwoordig zijn er allerlei blog-ping-services die automatisch zoekmachines pingen namens bloggers om hen te helpen hun inhoud sneller te laten indexeren.

In sociale netwerken verwijst ping naar het delen of posten van een externe link van een website. Een plug-in voor sociaal delen die op die website is geïnstalleerd, kan het aantal delen op die webpagina weergeven, wat in wezen het aantal "pings" vertegenwoordigt dat die specifieke webpagina heeft ontvangen.

Aanbevolen: