Kunt u Microsoft IE voor iPhone of iPad krijgen?

Inhoudsopgave:

Kunt u Microsoft IE voor iPhone of iPad krijgen?
Kunt u Microsoft IE voor iPhone of iPad krijgen?
Anonim

Het korte antwoord is nee; er is geen IE voor de iPhone of iPad en zal er ook nooit komen. Hier zijn twee belangrijke redenen voor:

  • Microsoft stopte in 2006 met het maken van Internet Explorer voor de Mac en bracht het nooit naar de iPhone of iPad.
  • In 2022 stopte het bedrijf met de ontwikkeling van IE. Ze raden u aan de nieuwste versie van de nieuwere Edge-browser te downloaden.
Image
Image

Hoe zit het met de Microsoft Edge Browser?

Ja. Microsoft heeft een versie van zijn Edge-browser uitgebracht voor de iPhone en iPad. U kunt Microsoft Edge downloaden van de App Store.

Edge bestond op andere platforms voordat Microsoft het naar iOS bracht. Als gevolg hiervan leek het er ooit op dat Edge waarschijnlijk nooit naar de iPhone zou komen, maar toen bracht Microsoft de iOS-versie begin 2018 uit.

Naast het uitvoeren van Edge zijn er een paar andere manieren om Microsoft-browsers op een iPhone of iPad te gebruiken.

Tijdelijke oplossing: wijzig uw gebruikersagent

Misschien kun je sommige websites die IE nodig hebben voor de gek houden door te denken dat het op je iPhone draait door je user-agent te wijzigen. De user-agent is een stukje code dat de browser gebruikt om zichzelf te identificeren voor elke website die u bezoekt. Wanneer u uw user-agent instelt op Safari op iOS (de standaard voor iPhones en iPads), vertelt uw browser sites dat dat is wat het is wanneer u de site bezoekt.

Als je iOS-apparaat gejailbreakt is, kun je een user-agent-switching-app van Cydia pakken (houd er echter rekening mee dat jailbreaken nadelen heeft). Met een van deze apps kun je Safari websites laten weten dat het veel verschillende browsers zijn, waaronder IE. In sommige gevallen kan dit voldoende zijn om u op de IE-only site te krijgen die u nodig heeft.

Als de site die u probeert te bezoeken IE vereist omdat deze technologieën gebruikt die alleen Internet Explorer ondersteunt, zijn deze apps niet voldoende. Ze veranderen alleen wat Safari lijkt te zijn, niet de fundamentele technologieën die erin zijn ingebouwd.

Tijdelijke oplossing: gebruik een extern bureaublad

Een andere manier om IE op iOS te gebruiken, is met een extern bureaubladprogramma. Met programma's voor extern bureaublad kunt u zich via internet aanmelden bij een computer bij u thuis of op kantoor met uw iPhone of iPad. Als je dat doet, heb je toegang tot alle bestanden en programma's op die computer, inclusief Internet Explorer, als je het daar hebt geïnstalleerd.

Het gebruik van een extern bureaublad is niet voor iedereen weggelegd. Om te beginnen is het langzamer dan het gebruik van een app die op uw iPhone is geïnstalleerd, aangezien u gegevens van de externe computer naar uw iOS-apparaat moet streamen. Aan de andere kant is het niet iets dat de gemiddelde gebruiker over het algemeen zal kunnen gebruiken. Het vereist enige technische vaardigheid of een IT-afdeling van het bedrijf om u te helpen bij het configureren.

Toch, als je het eens wilt proberen, zoek dan naar Citrix- of VNC-apps in de App Store.

Alternatieve browsers voor iPhone en iPad

Als je absoluut gekant bent tegen het gebruik van Safari op je iPhone of iPad, kun je altijd Chrome proberen, beschikbaar als gratis download in de App Store.

Hou je ook niet van Chrome? Er zijn veel alternatieve browsers beschikbaar voor de iPhone en iPad, waarvan vele functies bieden die niet beschikbaar zijn in Safari of Chrome. Misschien is een van hen meer naar je zin.

Aanbevolen: