Hoe de zoomfunctie van de iPad uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de zoomfunctie van de iPad uit te schakelen
Hoe de zoomfunctie van de iPad uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Open Instellingen van de iPad en tik op Algemeen > Toegankelijkheid > Zoom. Tik op de schakelaar naast Zoom om de functie uit te schakelen.
  • Om de snelkoppeling Toegankelijkheid uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Toegankelijkheidssnelkoppeling en schakel alle items uit.
  • In het menu Toegankelijkheid moet u eerst kijken als er iets anders lijkt aan de manier waarop uw iPad webpagina's of tekst weergeeft.

Dit artikel legt uit hoe je de zoomfunctie van je iPad uitschakelt, wat soms voor verwarring kan zorgen bij degenen die hem per ongeluk aanzetten.

Hoe de zoomfunctie op de iPad uit te schakelen

De toegankelijkheidsfuncties van de iPad omvatten de mogelijkheid om in te zoomen op het scherm van de iPad voor mensen met een slecht of slecht zicht. Het kan ook een vergrootglas weergeven dat mensen met een slecht gezichtsvermogen kan helpen bij het lezen van kleine tekst. Helaas kan het ook enige verwarring veroorzaken voor degenen die deze functie per ongeluk inschakelen zonder dat ze dat willen. Hier leest u hoe u de iPad configureert om deze functie uit te houden voor degenen die deze niet nodig hebben.

  1. Open de Instellingen. van de iPad

    Image
    Image
  2. Tik op Algemeen.

    Image
    Image
  3. Tik op Toegankelijkheid.

    Image
    Image
  4. Tik op Zoom.

    Image
    Image
  5. Tik op de schakelaar naast Zoom op het volgende scherm om de functie uit te schakelen.

    Image
    Image
  6. Als uw iPad de zoomfunctie gebruikt wanneer u deze uitschakelt, keert het scherm terug naar de standaardweergave.

Schakel de snelkoppeling Toegankelijkheid uit

Een veelvoorkomende manier waarop mensen per ongeluk de zoomfunctie activeren, is door drie keer op de startknop te klikken. Deze snelkoppeling voor toegankelijkheid schakelt Zoom in en verschillende andere opties, waaronder omgekeerde kleuren, het verminderen van het witpunt van het scherm en VoiceOver (om tekst op het scherm in te spreken). Zo zet je ze allemaal uit.

  1. Tik onder de instelling Algemeen op Toegankelijkheid.
  2. Tik op Toegankelijkheidssnelkoppeling.

    Als de snelkoppeling Toegankelijkheid is ingeschakeld, wordt in het menu de naam weergegeven van de functie die het bestuurt of 'Vraag'.

    Image
    Image
  3. Tik op alles in de lijst met een blauw vinkje ernaast.

    Image
    Image
  4. Als u alle items uitschakelt, wordt de snelkoppeling voor toegankelijkheid uitgeschakeld.

In het menu Toegankelijkheid moet u eerst kijken als er iets anders lijkt aan de manier waarop uw iPad webpagina's of tekst weergeeft. Het bevat instellingen die het type groter of vetter maken, het kleurcontrast verhogen en verschillende andere opties die de iPad comfortabeler maken om te gebruiken voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen.

Aanbevolen: