5 dingen die de iPhone 6S en 6S Plus anders maken

Inhoudsopgave:

5 dingen die de iPhone 6S en 6S Plus anders maken
5 dingen die de iPhone 6S en 6S Plus anders maken
Anonim

Met zoveel overeenkomsten tussen de twee modellen, kun je je afvragen wat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus precies anders maakt? De waarheid is, ze zijn niet zo verschillend. In feite is bijna elk belangrijk element van de iPhone 6S en 6S Plus hetzelfde.

Maar er zijn een paar verschillen - sommige subtiel, sommige heel voor de hand liggend - die de twee modellen onderscheiden. Als je probeert te beslissen welke het beste voor jou is, lees dan verder om de 5 subtiele dingen te ontdekken die de iPhone 6S en 6S Plus anders maken.

Schermgrootte en resolutie

Image
Image
De iPhone 6S en 6S Plus.

Apple Inc.

Het eerste en minst subtiele verschil tussen de modellen zijn hun schermen:

  • Fysieke grootte: De iPhone 6S heeft een 4,7-inch scherm, terwijl de iPhone 6S Plus een 5,5-inch scherm heeft. Dit is dezelfde set schermformaten als op de modellen uit de iPhone 7- en 8-serie die hen opvolgden.
  • Resolutie: De schermen hebben ook verschillende resoluties: 1334 x 750 pixels voor de 6S versus 1920 x 1080 voor de 6S Plus.

Een groter scherm lijkt misschien aantrekkelijk, maar de 6S Plus is een erg groot apparaat. Als je de twee modellen uit de iPhone 6S-serie overweegt, maar niet zeker weet welke voor jou geschikt is, zorg er dan voor dat je ze persoonlijk ziet. Je zou vrij snel moeten weten of de 6S Plus te groot zal zijn voor je zakken en handen.

Camerabeeldstabilisatie

Image
Image

Als je alleen de specificaties van de camera's van de twee modellen vergelijkt, lijken ze identiek. En dat zijn ze, op één cruciaal verschil na: de 6S Plus biedt optische beeldstabilisatie.

De kwaliteit van onze foto's en video's wordt beïnvloed door het trillen van de camera - hetzij door onze handen of door omgevingsfactoren (zoals rijden in een auto terwijl we de foto maken). Beeldstabilisatie vermindert dat trillen en levert betere foto's op.

De 6S stabiliseert beelden met behulp van software. Dat is goed, maar niet zo goed als beeldstabilisatie die wordt geleverd door hardware die in de camera zelf is ingebouwd. Dit soort optische beeldstabilisatie maakt de 6S Plus anders.

Grootte en gewicht

Image
Image

Gezien het verschil in schermformaten, is het geen verrassing dat de iPhone 6S en 6S Plus ook verschillen in grootte en gewicht.

  • iPhone 6S: 5,04 inch breed x 2,64 hoog x 0,28 diep.
  • iPhone 6S Plus: 6,23 inch breed x 3,07 hoog x 0,29 diep.

Het verschil in grootte wordt bijna volledig bepaald door de schermformaten van de twee modellen. Die verschillen hebben ook invloed op het gewicht van de telefoons.

  • iPhone 6S: 5,04 ounces.
  • iPhone 6S Plus: 6,77 gram.

Het gewicht zal voor de meeste mensen waarschijnlijk niet zo'n grote factor zijn - 1,73 gram is redelijk licht - maar de fysieke grootte is een groot verschil wanneer je er een in je hand houdt en in een tas of zak draagt.

Batterijlevensduur

Image
Image

Apple profiteert van het feit dat de 6S Pls groter is door hem een grotere batterij te geven die een langere levensduur van de batterij oplevert. De levensduur van de batterij voor de twee modellen is als volgt verdeeld:

iPhone 6S iPhone 6S Pus
Praten 14 24
Internet (Wi-Fi/4G LTE) 10/11 12/12
Video 11 14
Audio 50 80
Stand-by 10 16

Onnodig te zeggen dat je door de extra batterij niet zo vaak hoeft op te laden, maar het grotere scherm van de 6S Plus verbruikt ook meer stroom.

Prijs

Image
Image

Het laatste en misschien wel belangrijkste verschil tussen de iPhone 6S en 6S Plus is de prijs. Om het grotere scherm en de batterij en een betere camera te krijgen, beta alt u iets meer - over het algemeen ongeveer US $ 100 wanneer u koopt in een winkel of een wederverkoper van gebruikte apparaten.

Aanbevolen: