De 10 beste Bukkit-plug-ins voor Minecraft-servers

Inhoudsopgave:

De 10 beste Bukkit-plug-ins voor Minecraft-servers
De 10 beste Bukkit-plug-ins voor Minecraft-servers
Anonim

Bukkit-plug-ins, die werken met zowel CraftBukkit als Spigot, maken het uiterst eenvoudig om een Minecraft-server aan te passen en te beveiligen. Met de juiste set plug-ins kun je krachtige beheertools toevoegen, het onmogelijk maken voor trollen om je spelers te pesten, gloednieuwe gameplay-ervaringen creëren en meer.

Wat is Bukkit?

Bukkit is een Application Programming Interface (API) die programmeurs kunnen gebruiken om plug-ins voor Minecraft te maken. Het maakt het in feite een stuk eenvoudiger voor programmeurs om plug-ins te maken en serverbeheerders om ze te installeren.

De originele Bukkit was een aangepaste fork van het officiële Minecraft-serverprogramma, wat betekent dat de ontwikkelaars de Minecraft-servercode hebben gebruikt en deze hebben aangepast om automatisch Bukkit-plug-ins te installeren en uit te voeren. Dat project eindigde toen Minecraft-uitgever Mojang het Bukkit-team kocht, maar je kunt nog steeds Bukkit-plug-ins gebruiken met Spigot- en CraftBukkit-servers.

Hoe gebruik je Bukkit-plug-ins?

Als je een Bukkit-plug-in wilt gebruiken, moet je een CraftBukkit- of Spigot Minecraft-server hebben. Deze plug-ins werken niet met de officiële Minecraft-server die u kunt downloaden van Mojang.

Hier zijn de basisregels die u moet volgen als u Bukkit-plug-ins wilt gebruiken:

  • Zorg ervoor dat u een Spigot- of CraftBukkit Minecraft-server gebruikt.
  • Download een Bukkit.jar-bestand van een vertrouwde bron.
  • Als de server actief is, stop hem dan.
  • Plaats het.jar-bestand in de map met Minecraft-serverplug-ins.
  • Herstart de server en de Bukkit-plug-in wordt automatisch geladen als alles compatibel is.

Als u een lokale server gebruikt, sleept u het.jar-bestand gewoon naar de juiste map. Als u een hostingservice gebruikt, moet u het.jar-bestand naar uw server uploaden. Neem contact op met uw Minecraft-serverhost voor meer informatie.

De beste Bukkit-plug-ins vinden

Er zijn tienduizenden Bukkit-plug-ins, dus het kan een hele klus zijn om de beste voor uw server te vinden. Als je op zoek bent naar een nieuwe game-ervaring voor je spelers, dan is een plug-in zoals mcMMO die massively multiplayer online (MMO)-functies toevoegt, zodat je Minecraft-multiplayer kunt spelen misschien wat je zoekt, maar er zijn ook plug-ins die toevoegen minigames, in-game economieën creëren, de niet-speler-personages (NPC's) van dorpelingen enorm verbeteren en meer.

Dit zijn de beste plaatsen om Bukkit-plug-ins te vinden:

  • SpigotMC: Spigot is een vork van Bukkit en het Spigot-team onderhoudt ook CraftBukkit. De meeste Bukkit-plug-ins zijn hier te vinden.
  • Curse Forge: Dit is een andere plaats waar ontwikkelaars hun Bukkit-plug-ins kunnen plaatsen. Als u het niet kunt vinden op SpigotMC, vindt u het waarschijnlijk hier.
  • GitHub: in plaats van SpigotMC of Curse Forge te gebruiken, linken sommige ontwikkelaars gewoon rechtstreeks naar GitHub vanaf hun officiële sites. Als de officiële site van een Bukkit-plug-in linkt naar een GitHub-repository, dan is het meestal veilig om te downloaden.

Om je op weg te helpen, hebben we ook 10 van de meest essentiële Bukkit-plug-ins voor je Minecraft-server samengesteld. Als je je server gewoon soepel wilt laten werken, of als je een bestaande server wilt beschermen en verbeteren, kun je hiermee niet fout gaan.

Vault

Image
Image

Vault is geen flitsende plug-in, maar het is absoluut essentieel als je een server wilt draaien die veel plug-ins gebruikt. Het beheert interacties tussen andere plug-ins om alles soepel te laten verlopen en biedt een raamwerk voor chataanpassingen, voordelige systemen, gebruikersrechten en meer.

Aangezien veel populaire plug-ins niet werken zonder Vault, zou het een van de eerste Bukkit-plug-ins moeten zijn die je downloadt.

bToestemmingen

Image
Image

Deze plug-in geeft de serverbeheerders de mogelijkheid om in te stellen en te wijzigen welke opdrachten specifieke spelers kunnen gebruiken. Het werkt volledig in-game, dus het is niet nodig om configuratiebestanden te bewerken en de server opnieuw te starten elke keer dat je iemand toestemming wilt geven of verwijderen.

Hoewel bPermissions een krachtig hulpmiddel is voor serverbeheerders, is het een van de vele Bukkit-plug-ins waarvoor Vault vereist is. Zorg er dus voor dat je dat eerst pakt.

EssentiëleX

Image
Image

Essentials biedt Minecraft-serverbeheerders meer dan 100 handige opdrachten en talloze functies, zoals kits voor nieuwe spelers. Het was een van de meest bruikbare Bukkit-plug-ins die beschikbaar was, maar de ontwikkeling stopte vóór de release van Minecraft 1.8.

EssentialsX is een afsplitsing van de originele Essentials-plug-in die op nieuwere versies van Minecraft draait. Het vereist Vault om sommige functies te laten werken, maar het biedt allemaal hetzelfde hulpprogramma als de originele Essentials Bukkit-plug-in.

WorldEdit

WorldEdit biedt je krachtige tools om het landschap van je Minecraft-server vorm te geven en te veranderen. In plaats van afzonderlijke blokken te plaatsen, kunt u elk afzonderlijk blok binnen een gedefinieerd volume wijzigen in welk type blok u maar wilt.

Aanvullende opdrachten maken het gemakkelijk om muren te bouwen, structuren te kopiëren en te plakken en zelfs fouten ongedaan te maken.

WorldEdit is ook vereist voor sommige andere plug-ins.

DynMap

Image
Image

DynMap is als Google Maps voor je Minecraft-server. Het creëert een zeer gedetailleerd overzicht van uw wereld waartoe iedereen toegang heeft via een webbrowser, en het wordt in re altime bijgewerkt, zodat u zelfs kunt zien waar elke speler zich in de wereld bevindt.

WorldGuard

Image
Image

Het belangrijkste doel van WorldGuard is om specifieke delen van uw server te beschermen. Je kunt deze plug-in gebruiken om in te stellen welke spelers blokken mogen vernietigen of wijzigen binnen bepaalde grenzen, waardoor het voor niemand mogelijk is om je harde werk te vernietigen.

WorldGuard vereist WorldEdit, dus zorg ervoor dat u WorldEdit eerst installeert. Het sluit ook aan op DynMaps, waardoor je precies kunt zien welke delen van je wereld zijn toegewezen.

Multiversum

Multiverse is een Bukkit-plug-in die het uiterst eenvoudig maakt om meerdere werelden op een enkele Minecraft-server te hosten. Beheerders kunnen vrijelijk creëren, vernietigen en teleporteren tussen werelden. Je kunt zelfs overlevings-, vredige en creatieve werelden hebben om heen en weer te springen.

Add-ons voor Multiverse stellen je ook in staat portals te maken voor reguliere spelers om tussen werelden te wisselen zonder de hulp van een beheerder.

Als je een grote server hebt en meer ruimte nodig hebt om te groeien, maakt Multiverse het je gemakkelijk. Het is ook geweldig als je meerdere verschillende werelden wilt verkennen, een aparte wereld om dingen uit te testen, of zelfs een eenvoudige platte wereld om de mijne te strippen.

DiscordSRV

Als je een Discord-server onderhoudt zodat je spelers buiten het spel kunnen communiceren, is DiscordSRV een game-changer. Het gebruikt een bot op je Discord-server om aan te kondigen wanneer spelers in- of uitloggen op je Minecraft-server, en het kan zelfs chatten heen en weer tussen Discord en Minecraft.

Chatbesturing

Image
Image

Chat Control is een krachtige plug-in voor chatbeheer. Het stelt je in staat om gemakkelijk spam, advertenties, vloeken, bots te beperken en biedt een hele reeks hulpprogramma's voor beheerders.

De standaardconfiguratie is goed ingesteld voor de meeste grote servers, maar u kunt ook alle chatfilterregels aanpassen aan uw behoeften en de sfeer van uw specifieke server.

Verdrietpreventie

GriefPrevention is een Bukkit-plug-in waarmee spelers gemakkelijk hun eigen gebieden kunnen claimen om te mijnen en te bouwen. Het heeft een deel van dezelfde basisfunctionaliteit als WorldGuard, in die zin dat het kan voorkomen dat onbevoegde spelers structuren wijzigen of vernietigen die ze niet hebben helpen bouwen.

In tegenstelling tot WorldGuard, waarvoor een beheerder console-opdrachten moet gebruiken om beschermde gebieden toe te wijzen, stelt GriefPrevention spelers in staat om hun eigen ruimtes binnen limieten te claimen. Elke speler krijgt standaard een claim wanneer ze hun eerste kist maken en plaatsen, en aanvullende claims zijn toegestaan op basis van de hoeveelheid tijd dat ze daadwerkelijk op de server blijven spelen.

GriefPrevention werkt met WorldGuard en WorldEdit, maar je kunt het op zichzelf gebruiken als je die plug-ins niet wilt gebruiken.

Aanbevolen: