Een Surface Book, Laptop of Pro terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Inhoudsopgave:

Een Surface Book, Laptop of Pro terugzetten naar de fabrieksinstellingen
Een Surface Book, Laptop of Pro terugzetten naar de fabrieksinstellingen
Anonim

Als je veel problemen hebt met je Surface Pro, Surface Go, Surface Laptop of Surface Book, kan het uitvoeren van een fabrieksreset de oplossing zijn.

Als je een Surface-fabrieksreset uitvoert, ook wel een harde reset genoemd, worden alle gebruikersgegevens verwijderd en wordt het apparaat in wezen teruggezet in de staat waarin het zich bevond toen je het voor het eerst ontving. Het resetten van je Surface Pro of ander Windows 10-apparaat is een belangrijke beslissing en moet niet worden verward met de optie Opnieuw opstarten in het menu Start, waarmee je je computer gewoon uit- en weer aanzet.

Een fabrieksreset kan worden gebruikt om grote technische problemen op je Surface op te lossen of om al je gegevens te verwijderen, zodat je deze kunt verkopen of aan iemand anders kunt geven om te gebruiken. Hier is alles wat je moet weten over het uitvoeren van een harde reset op Surface Pro.

Wat gebeurt er tijdens een Surface Factory Reset?

Alle moderne Surface-computers, van Surface Pro tot Surface Laptop, worden geleverd met het besturingssysteem Windows 10 vooraf geïnstalleerd. Bij het uitvoeren van een reset op een Surface met Windows 10 zal het volgende gebeuren:

  • Al je bestanden worden verwijderd.
  • Alle apps worden verwijderd.
  • Alle stuurprogramma's die u hebt geïnstalleerd, worden verwijderd.
  • Wijzigingen die je hebt aangebracht in de systeeminstellingen, zoals de helderheidsinstellingen van Windows 10, worden gereset.

Bottom Line

Het resetten van uw Windows-apparaat moet als laatste redmiddel worden beschouwd. Veel problemen met een Surface-apparaat kunnen vaak worden opgelost door simpelweg opnieuw op te starten of het besturingssysteem en de apps bij te werken naar de nieuwste versies. Het is de moeite waard om deze en andere mogelijke oplossingen te proberen voordat u een reset uitvoert.

Wat u moet doen voordat u uw oppervlak opnieuw instelt

Het resetten van je Surface is een grote actie die in wezen je hele aanwezigheid van het apparaat wist; het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat u begint met het resetproces.

  • Back-upbestanden: in de meeste gevallen van resetten worden al je bestanden verwijderd, dus zorg ervoor dat je alles wat je wilt bewaren naar een extern opslagapparaat hebt gekopieerd. Windows 10 biedt wel een reset-optie die beweert persoonlijke bestanden te bewaren, maar het is een goed idee om van alles een back-up te maken voor het geval dat.
  • Cloudservices: als je een cloudservice zoals OneDrive of Google Drive gebruikt, zorg er dan voor dat je Surface is verbonden met internet en al je bestanden correct heeft gesynchroniseerd. Zodra uw reset is voltooid, kunt u inloggen op uw cloudaccounts en moeten al uw bestanden opnieuw worden gesynchroniseerd met uw Windows-apparaat.
  • Andere Windows 10-gebruikers: als meerdere gebruikers uw Windows 10-computer gebruiken, informeer ze dan over de reset en zorg ervoor dat ze ook een back-up van al hun gegevens hebben gemaakt.
  • Sluit uw Windows-apparaat aan: dit is uiterst belangrijk. Als de batterij van uw apparaat tijdens het resetproces leeg raakt, kunt u grote fouten of zelfs bestandsbeschadiging ervaren.

Een Surface Pro, boek of laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Nu je weet wat een fabrieksreset beïnvloedt en je systeem hebt voorbereid op het proces, is het tijd om de reset daadwerkelijk uit te voeren.

Image
Image
  1. Selecteer het kleine vierkante pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm om het Windows 10 Action Center te openen. U kunt ook met uw vinger vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen vegen om het Actiecentrum. te openen
  2. Selecteer Alle instellingen om de app Instellingen te openen.
  3. Nadat de app Instellingen is geopend, selecteert u Update & Security.
  4. Selecteer in het menu aan de linkerkant Herstel.
  5. Op het volgende scherm, onder de Reset deze pc sectie, selecteer de Aan de slag knop.
  6. Je krijgt twee opties: Bewaar mijn bestanden en Verwijder alles. Beide zullen een fabrieksreset uitvoeren en uw apps en instellingen verwijderen.

    Keep my files bewaart je persoonlijke bestanden op je Surface, terwijl Remove everything ze samen met de apps en instellingen verwijdert.

  7. Als je meer dan één schijf op je Surface-apparaat hebt, wordt je gevraagd of je alleen de hoofdschijf wilt resetten waarop Windows 10 is geïnstalleerd of alle aangesloten schijven.

    Selecteer ofwel Alleen het station waarop Windows is geïnstalleerd of Alle stations om door te gaan.

    Als je deze optie niet ziet, komt dat omdat je Surface maar één schijf heeft. Dat is prima en je kunt doorgaan naar de volgende stap.

  8. Selecteer ofwel Verwijder gewoon mijn bestanden of Verwijder bestanden en maak de schijf schoon. Met beide opties wordt je Surface opnieuw ingesteld door je bestanden (indien eerder gekozen), apps en instellingen te verwijderen.

    Verwijder gewoon mijn bestanden is de snelste optie en wordt aanbevolen als je van plan bent het Surface-apparaat zelf te blijven gebruiken.

    Bestanden verwijderen en de schijf opschonen duurt langer, maar maakt het moeilijker voor je persoonlijke bestanden om door iemand anders te worden hersteld als je je Surface weggeeft of verkoopt.

  9. Ten slotte krijg je een scherm te zien met een samenvatting van al je resetvoorkeuren die je in de vorige stappen hebt gekozen.

    Selecteer Restore om het resetproces te starten of cancel om opnieuw te beginnen en andere instellingen te kiezen.

  10. Je Surface-apparaat begint nu met het resetproces. Eenmaal klaar, zal uw computer opnieuw opstarten als een gloednieuw Windows 10-apparaat.

Als je je niet kunt aanmelden bij je Surface-computer vanaf het aanmeldingsscherm van Windows 10, kun je nog steeds de bovenstaande resetmethode activeren. Houd op het inlogscherm de Shift-toets ingedrukt terwijl u de optie Restart selecteert. Je Surface wordt dan opnieuw opgestart en je krijgt een nieuw scherm met de optie Problemen oplossen Selecteer het en kies vervolgens Reset deze pc om te beginnen de reset.

Een Windows 8-oppervlak terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Als je toevallig een ouder Surface-model hebt met het besturingssysteem Windows 8 of Windows 8.1, kun je nog steeds een reset uitvoeren door het volgende te doen.

Een reset wordt een vernieuwing genoemd in Windows 8 en 8.1.

  1. Open de Settings app door met uw vinger vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen te vegen en tik vervolgens op het Settings icoon.
  2. Ga naar Pc-instellingen wijzigen > Update en herstel > Herstel.
  3. Tik op de Aan de slag knop onder Vernieuw uw pc zonder uw bestanden aan te tasten of Verwijder alles en installeer Windows opnieuw.

    De eerste optie is hetzelfde als de Windows 10 reset-optie en behoudt je persoonlijke bestanden, maar verwijdert alle apps of instellingen die je hebt gewijzigd.

    De tweede is hetzelfde als een harde fabrieksreset van Windows 10 en verwijdert alles van een apparaat.

  4. Uw apparaat begint nu met het vernieuwingsproces. Eenmaal voltooid, heb je wat zal aanvoelen als een gloednieuwe Windows 8 Surface!

Aanbevolen: