Sony PCM-A10 Review: een krachtige digitale audiorecorder

Inhoudsopgave:

Sony PCM-A10 Review: een krachtige digitale audiorecorder
Sony PCM-A10 Review: een krachtige digitale audiorecorder
Anonim

Bottom Line

De Sony PCM-A10 is een prachtig vervaardigd digitaal audio-opnameapparaat dat kan voldoen aan de behoeften van zowel professionele als amateur-contentmakers die hoogwaardige audio nodig hebben.

Sony PCM-A10

Image
Image

We hebben de Sony PCM-A10 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Sony heeft een revolutie teweeggebracht in consumentenelektronica door zich te concentreren op design en hightech functionaliteit. De Sony PCM-A10 digitale audiorecorder biedt hoogwaardige audio-opname, mooi vakmanschap en geavanceerde technologie om gebruikers te helpen geweldig geluid vast te leggen.

We hadden de kans om deze compacte recorder te testen en te kijken of dit zijn vraagprijs waard was. We hebben de prestaties, het ontwerp en de gebruikersinterface geëvalueerd om te zien wat het onderscheidt van zijn concurrenten.

Image
Image

Ontwerp: Compact vakmanschap

Met afmetingen van 1,54 x 4,31 x 0,63 inch is de Sony PCM-A10 compact en prachtig vormgegeven. Met een gewicht van ongeveer 2,9 gram voelt het substantieel aan in de palm van je hand. De satijnzwarte afwerking contrasteert mooi met de witte letters op de menuknoppen. De knoppen zijn stijf en hebben een uitstekende respons.

Aan de linkerkant van het apparaat bevindt zich de 1/8-inch ingang en een Hold/Power-knop. Net onder de Hold/Power-knop bevindt zich een microSD-slot voor opslaguitbreiding en een kleine luidspreker voor het afspelen van audio.

De volumeregelaars bevinden zich rechtsboven op de Sony PCM-A10, net boven de oefenknop. Hierdoor kan de gebruiker audioniveaus testen voordat hij gaat opnemen. Aan de onderkant bevindt zich het USB-ontgrendelingsmechanisme waarmee u het apparaat rechtstreeks op uw computer kunt aansluiten om gegevens over te dragen of op te laden via de lithium-ionbatterij.

Microfoons: aanpasbaar aan uw behoeften

De Sony PCM-A10-microfoons kunnen worden aangepast voor verschillende opnamestijlen. Deze functie is perfect voor degenen die dit apparaat meerdere keren gebruiken, zoals spraakopname voor film-, concert- of lezingsopnames en geluidseffecten.

Opnemen met 24-bit/96 kHz, de microfoons op de Sony PCM-A10 nemen verbazingwekkende audio op. Toen we onze opgenomen audiobestanden op een computer bekeken, waren we onder de indruk van hoe deze kleine microfoons geluid weergeven.

Dit compacte apparaat wordt een krachtig hulpmiddel in de juiste handen. Als de verstelbare microfoons op de Sony PCM-A10 niet voldoende zijn, kun je reversmicrofoons of shotgun-microfoons aansluiten via de ingang.

Image
Image

Configuratieproces: binnen enkele seconden klaar voor gebruik

Toen we de PCM-A10 voor het eerst uit de doos haalden, hebben we de beschermende sticker van het scherm verwijderd en het apparaat aangezet. Een helder LCD-scherm vroeg ons om de tijd en datum in te stellen met de optie om piepmeldingen te verwijderen. Toen deze setup eenmaal voltooid was, waren we klaar om op te nemen.

In het menu "Instellingen" konden we microfoongevoeligheid, audio-opnamekwaliteit, audiofilters en audiobegrenzer configureren. Er zijn ook pre-record-opties, sync-opname en een VOR-functie waarmee een gebruiker automatisch kan opnemen wanneer de invoer een bepaald niveau bereikt.

Door de PCM-A10 aan te sluiten op de Sony REC Remote-app krijgt u ook een grotere opname-interface.

Bluetooth-connectiviteit is eenvoudig te configureren en is net zo eenvoudig als het indrukken van een knop - we hebben de Sony PCM-A10 aangesloten op een draadloze hoofdtelefoon voor audiomonitoring. Dit is een unieke en erg handige functie op dit soort apparaten.

De Sony REC Remote-app kan ook gratis worden gedownload. Deze krachtige app verbond de Sony PCM-A10 eenvoudig via Bluetooth met onze smartphone. Eenmaal verbonden met de app, konden we de Sony PCM-A10 bedienen en de opname-instellingen aanpassen vanaf het telefoonscherm, waardoor de Sony PCM-A10 een krachtig hulpmiddel is voor makers van inhoud.

Display: een groot scherm voor een klein apparaat

De Sony PCM-A10 heeft een geweldig scherm met een menu dat gemakkelijk te navigeren is. De knop "Optie" opent dit menu en stelt u in staat om de instellingen op de voicerecorder aan te passen. Het heldere monochrome display is perfect voor gebruik binnen of buiten en het wit-op-zwart contrast is een lust voor het oog.

Image
Image

Prestaties: geweldige geluidskwaliteit binnen handbereik

De Sony PCM-A10 is een genot om te gebruiken en heeft een geweldige geluidskwaliteit voor zo'n klein apparaat. Dankzij de mogelijkheid om de microfoons te verplaatsen, konden we een rijk, helder geluid opnemen, afhankelijk van de bron.

Rechtstreeks opnemen in de PCM-A10 is eenvoudig: hij heeft 16 GB interne opslagruimte, wat genoeg is om een hele dag mee te gaan, zelfs bij opnemen met de hoogst mogelijke bitsnelheid. De ruisonderdrukking en limiter van de Sony PCM-A10 geven de gebruiker de mogelijkheid om geluid vast te leggen met minimale ruis.

We konden bijna niet geloven hoe goed onze opnames klonken.

Het overbrengen van de opnamegegevens is net zo eenvoudig als het apparaat aansluiten op de USB-poort van uw computer of laptop. Persoonlijk vonden we het bij het werken op een iMac een beetje irritant om hem aan te sluiten vanwege het feit dat de USB-poorten zich aan de achterkant van de iMac bevinden. Als u gegevens naar een laptop overzet, is het gemakkelijker om het apparaat via USB aan te sluiten.

Het was een genot om onze opgenomen audio te bekijken en het herinnerde ons eraan hoe uitstekend de stereomicrofoons op de Sony PCM-A10 zijn. Er is een enorm verschil in kwaliteit in vergelijking met microfoons op de camera - we konden bijna niet geloven hoe goed onze opnames klonken. Het geluid dat we vastlegden was compact, helder en rijk, de kwaliteit die je zou verwachten van high-end microfoons.

Zowel videografen als makers van inhoud zullen de verbetering van de audiokwaliteit zeker waarderen als ze gewend zijn om via hun camera op te nemen.

Image
Image

Bluetooth-connectiviteit: geavanceerde audiomonitoring op de app

De Bluetooth-connectiviteit op dit apparaat is een game-changer, waardoor je de audio kunt controleren en het apparaat draadloos kunt bedienen. De Sony PCM-A10 kan worden gebruikt met een Bluetooth-hoofdtelefoon, wat draadloze monitoring mogelijk maakt. Zonder dat er een draad in de weg zit, kunt u de recorder dichter bij uw onderwerp plaatsen of op moeilijk bereikbare plaatsen drukken waar grote microfoons niet passen.

De Bluetooth-connectiviteit is een game-changer, waardoor u de audio kunt controleren en het apparaat draadloos kunt bedienen.

Door de PCM-A10 aan te sluiten op de Sony REC Remote-app krijg je ook een grotere opname-interface op een mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet. De menu's van het apparaat zijn toegankelijk via de app en het maakt het gemakkelijker om instellingen direct aan te passen. Het maakt de opname-ervaring ook veel intuïtiever.

Wanneer de PCM-A10 aan het opnemen is, geven de linker- en rechterkanalen re altime WAV-bestanden en een grafische EQ in de app weer, zodat u zeker weet dat de audio niet clipt.

Batterijlevensduur: één keer opladen kan een hele dag meegaan

De oplaadbare interne lithium-ionbatterij gaat 24 uur mee bij het opnemen in een gereduceerd MP3-bestandsformaat. Bij 24-bit/96 kHz is het apparaat geschikt voor het opnemen van audio van hoge kwaliteit na ongeveer 6,5 uur.

Als de batterij leeg is, duurt het ongeveer drie uur voordat de Sony PCM-A10 volledig is opgeladen.

Prijs: Grote prijs voor een klein apparaat

De Sony PCM-A10 wordt gewoonlijk verkocht voor ongeveer $ 250 en is een dure draagbare digitale recorder. Maar de interne opslag, oplaadbare interne lithium-ionbatterij, Bluetooth-connectiviteit en app-bediening rechtvaardigen de prijs.

Als bonus hoef je geen batterijen en geheugenkaarten aan te schaffen (tenzij je ze nodig hebt voor opslaguitbreiding).

Image
Image

De Competitie:

Zoom H1n Handy Recorder: De Zoom H1n Handy Recorder wordt verkocht voor ongeveer $ 120, bijna $ 100 minder dan de Sony. De Zoom H1n mist Bluetooth-connectiviteit, interne opslag en een oplaadbare interne lithium-ionbatterij. Dus op de lange termijn zal de prijs van batterijen en potentiële geheugenkaarten de totale prijs van dit apparaat verhogen. De Zoom H1n Handy Record is een groter apparaat en voelt niet zo goed geconstrueerd aan als de Sony PCM-A10.

Beide apparaten hebben microfoons in X/Y-stijl die tot 24-bits audiobestanden opnemen. De microfoons op de Zoom H1n hebben een geweldige geluidskwaliteit, maar ze zijn niet instelbaar en hebben slechts één configuratie in vergelijking met de Sony PCM-A10. Maar ondanks het gebrek aan instelbaarheid, zijn ze nog steeds goed in staat om geweldig geluid op te nemen bij correct gebruik.

Maar de Zoom H1n Handy Recorder heeft een bijzonder unieke eigenschap: hij kan via USB op een computer worden aangesloten en als externe microfoon worden gebruikt. Dit betekent dat u het kunt gebruiken om audio van hoge kwaliteit te verkrijgen voor podcasts en zelfs voor opname in een digitaal audiowerkstation.

Voor zijn lagere prijs is de Zoom H1n Handy Recorder een sterke concurrent van de Sony PCM-A10.

Sony ICD-UX560: De Sony ICD-UX560, met een verkoopprijs van $ 81,99, is een betaalbare voicerecorder van dezelfde fabrikant. Dit apparaat is erg klein, met niet-verstelbare microfoons zoals de Zoom H1n Handy Recorder. Het beeldscherm is ondermaats vergeleken met de Sony PCM-A10

De Sony ICD-UX560 is beperkt tot het opnemen van 16-bits audiobestanden en heeft slechts 4 GB interne opslag in vergelijking met de 16 GB in de PCM-A10. Dit kleine apparaat heeft een lithium-ionbatterij met een capaciteit van 27 uur, afhankelijk van de stijl van opnemen en afspelen. De ICD-UX560 is geweldig voor het opnemen van lezingen, gesprekken en spraakmemo's, maar is niet geschikt voor gebruikers die 24-bits audio van hoge kwaliteit moeten opnemen.

Een geavanceerde audiorecorder met indrukwekkende microfoons en talloze aanpasbare instellingen

De Sony PCM-A10 is een goed afgerond digitaal opnameapparaat dat audio van zeer hoge kwaliteit vastlegt. Het kan voldoen aan de behoeften van artiesten, filmmakers en andere makers van inhoud die geweldig klinkende opnamen willen en kunnen profiteren van de aanpasbare instellingen in de Sony-app.

Specs

  • Productnaam PCM-A10
  • Product Merk Sony
  • UPC 027242910904
  • Prijs $223.99
  • Productafmetingen 1,54 x 4,31 x 0,63 inch.
  • Beeldscherm 1,25 x 1,25-inch LCD-scherm met achtergrondverlichting
  • Opnamemogelijkheid Lineaire PCM-opname tot 96 kHz/24-bits
  • Draadloze connectiviteit Bluetooth
  • Microfoons 3-voudig verstelbare stereo
  • Opslag 16GB intern geheugen, microSD-uitbreiding tot 128GB
  • Batterijduur 15 uur

Aanbevolen: