Apple AirPods Review: geluid dat is gewoon goed

Inhoudsopgave:

Apple AirPods Review: geluid dat is gewoon goed
Apple AirPods Review: geluid dat is gewoon goed
Anonim

Bottom Line

Als je van Apple houdt en het uitsluitend op al je apparaten gebruikt, passen de AirPods precies in je leven; maar als je de best mogelijke geluidskwaliteit nodig hebt en het niet erg vindt om met Bluetooth-menu's te rommelen, kijk dan ergens anders.

Apple AirPods

Image
Image

We hebben Apple AirPods gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Tenzij je onder een steen leeft, heb je minstens een dozijn paar Apple AirPods rond zien lopen. Toen Apple ze eind 2016 lanceerde, kreeg het bedrijf de gebruikelijke "Wat is Apple aan het doen?" Maar op de een of andere manier hebben ze zich een weg gebaand naar de top van het gesprek over draadloze oordopjes, en niet zonder reden. Als een volledig pakket zijn er maar weinig oordopjes die zoveel premiumfuncties bieden als deze. In feite, met uitzondering van de geluidskwaliteit en misschien ontwerpvoorkeur, is er echt niet veel aan hen te haten. Ze werken gewoon, en ze laten je doorgaan met je dag.

We hebben deze in totaal 24 uur getest in de loop van een volledige periode van twee weken in NYC, en zo bleven ze bij.

Ontwerp: Zeer uniek en zeer Apple

Niemand zal beweren dat Apple geen designaanwezigheid is in de technische wereld. De AirPods zijn qua uiterlijk het meest polariserende apparaat dat Apple de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Ze zien er tenslotte uit als gewone oordopjes waarvan de draden zijn afgehakt en gewoon uit je oor bungelen. Maar twee jaar na de lancering zijn ze een beetje een statusverklaring geworden, net als veel andere Apple-producten.

Als je het perfecte accessoire voor je iOS-apparaten wilt, zijn AirPods een goed idee.

Elke steel, die de batterij en het oplaadcontact bevat, meet ongeveer 2,5 cm van de punt tot de oordopjes. Ze zijn allemaal wit en behalve de metalen punt zien ze er net zo uit als EarPods zonder de draad. Combineer dat met de ultraslanke, afgeronde glanzende batterijbehuizing (esthetisch ons favoriete onderdeel van het pakket), en je hebt een product dat prachtig past bij de rest van de gadgets van een Apple-gebruiker. Maar als het erop aankomt, is het ontwerp een persoonlijke voorkeur. Als je van het uiterlijk houdt, vind je het leuk. Als je dat niet doet, dan doe je het niet. Wat we wel kunnen zeggen is dat het plastic er geweldig uitziet en goed aanvoelt, en zijn glans lijkt te behouden, zelfs als je er in de loop van je dagelijkse leven tegenaan slaat.

Comfort: verrassend onopvallend, maar weinig tot geen afdichting in uw oor

De meeste oordopjes (echt draadloos, normaal draadloos of volledig bedraad) proberen hun best te doen om geluid uit te wissen met een fysieke afdichting. Apple heeft zich nooit op deze filosofie geabonneerd - hun EarPods bieden een stevig plastic ontwerp zonder de afdichtingsvriendelijke rubberen uiteinden van de meeste andere hoofdtelefoons.

Hetzelfde geldt voor de AirPods, hoewel ze de tijd hebben genomen om de kegel van de luidsprekergrill uit te schuiven, zodat deze verder in je oor nestelt. Als EarPods u geen comfortabele pasvorm geven, betekent dat niet noodzakelijk dat AirPods dat ook niet zal doen. Omdat ze echt draadloos zijn, hebben AirPods de neiging om net iets beter te "blijven hangen". Maar het ontbreken van een afdichting zal in het begin even wennen zijn. Ze kunnen nog steeds uitvallen, maar we waren aangenaam verrast door hoe stabiel ze in onze oren aanvoelden. Dat gezegd hebbende, heeft het ontbreken van een afdichting wel invloed op de geluidskwaliteit.

Image
Image

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: bevredigend Apple, maar niet de meest robuuste

Dit is een moeilijke categorie om aan te pakken. Op het eerste gezicht voelen Apple's AirPods extreem premium aan en zullen ze waarschijnlijk niemand teleurstellen die ze uit de doos ha alt. Als we eerlijk zijn, het paar dat we hadden, had zeker zijn aandeel van hobbels en vallen, en we vonden weinig tot geen fysieke slijtage en geen functionaliteitsproblemen, zelfs nadat we ze hadden uitgeprobeerd. Zelfs de magneten die de oordopjes gemakkelijk in het hoesje zuigen en het pittige, magnetische deksel geven een bevredigend gevoel. Aan de andere kant claimt Apple geen enkel niveau van waterbestendigheid, en ze doen niet veel om te praten over de materialen die ze hebben gebruikt om de AirPods daadwerkelijk te bouwen (in tegenstelling tot hun laptops en mobiele apparaten).

Dus, als je veel gymsessies aanpakt of heel veel buiten jogt, en je gaat deze veel zweet en regen doorstaan, is er geen officiële weerstand tegen die elementen. We kunnen anekdotisch zeggen dat de regen geen enkel effect leek te hebben op ons paar, en we hebben ze wel gebruikt voor een paar trainingslessen. Maar het is iets om te overwegen, aangezien veel van de andere echte draadloze oordopjes voor deze prijs een officiële IP-classificatie beloven.

Geluidskwaliteit: de zwakste schakel, maar acceptabel voor de meeste gebruikers

Dit is verreweg het grootste nadeel van AirPods. Bijna opzettelijk is de geluidskwaliteit voor hen geen centrale use case. Het is eigenlijk interessant, want als je de hele productpagina op de website van Apple leest, bespreken ze de geluidskwaliteit niet meer dan het simpelweg "rijke audio van hoge kwaliteit" te noemen.

Ze hebben een fatsoenlijke, pittige respons voor de grootte van de koptelefoon, maar missen veel baskarakter.

Bovendien verkoopt Apple zelfs de Bose SoundSport Free-koptelefoon rechtstreeks op hun website. Dit kan twee dingen betekenen: ofwel weet Apple dat dit geen premium stuurprogramma's zijn of ze gaan er gewoon van uit dat mensen weten hoe EarPods klinken. Hoe dan ook, in onze tests klinken ze precies als EarPods. Ze hebben een behoorlijke, pittige respons voor de grootte van de koptelefoon, maar missen veel baskarakter. Voor telefoongesprekken en gesproken woord zijn ze bijna perfect, dus voor podcasts en het luisteren naar lichte muziek zullen ze het lukken. Maar als je jezelf als een audiofiel beschouwt, zijn er betere keuzes in deze prijsklasse.

Image
Image

Batterijlevensduur: een toonaangevende, opvallende functie

De batterijduur van de oordopjes zelf houdt perfect gelijke tred met de rest van de concurrentie. Bijna elke premium echte draadloze oordopjes adverteert ongeveer vijf uur luistertijd, met minder als je veel belt. Apple adverteert met dezelfde vijf uur, maar beperkt de gesprekstijd tot bijna twee uur. Bij onze tests zaten de oordopjes op ongeveer vier uur en 30 minuten tijdens het luisteren, en neigden ze zelfs naar meer dan twee uur voor telefoongesprekken en spraakmemo's.

Wat de AirPods onderscheidt van de concurrentie is de batterijhouder. Deze kleine twee-inch krachtpatser heeft volgens Apple maar liefst 24 uur extra luistertijd. Dat is bijna vijf keer wat de oordopjes zelf kunnen bevatten. Eerlijk gezegd kostte het ons ongeveer 20 uur om de zaak uit te putten, maar we hebben in die tijd behoorlijk wat gepraat. Maar zelfs na 20 uur overtreffen deze handig veel van de koplopers (zoals Bose en Jabra).

Wat dit product onderscheidt van de concurrentie is de batterijhouder. Deze kleine twee-inch krachtpatser biedt volgens Apple maar liefst 24 uur extra luistertijd.

Wat dat inhoudt, is een naadloze integratie in je leven. Ga je naar de sportschool voor een snelle training voor een telefonische vergadering, maar heb je je AirPods de hele week niet opgeladen? Je zult waarschijnlijk goed zijn. En omdat de case wordt opgeladen met dezelfde Lightning-kabel als je iPhone, is het gemakkelijk om een kabel te vinden om deze op te laden. En de kers op de taart is, als de oordopjes zelf op je afsterven, levert slechts 15 minuten in de case je een coole drie uur luisterplezier en een uur plus gesprekstijd op (dit bleef in onze test redelijk dicht bij waar). Het is behoorlijk indrukwekkend en het zal moeilijk te verslaan zijn.

Connectiviteit: een van de meest naadloze apparaten die we hebben gebruikt

Naast de levensduur van de batterij, is de belangrijkste reden om een paar Apple AirPods aan te schaffen de naadloze integratie in het Apple-ecosysteem. Als je een iPhone, iPad, Macbook of Apple TV door elkaar gebruikt, vouwen AirPods zo mooi in dat je je afvraagt hoe je ooit terug kunt naar een standaard Bluetooth-hoofdtelefoon.

Apple bereikt dit met een complex systeem inclusief de aangepaste W1-chip en een reeks optische sensoren en een versnellingsmeter. Die chip detecteert automatisch Apple-apparaten in de buurt, en wanneer de optische sensoren een verandering in het licht oppikken (d.w.z. wanneer je de batterijhouder opent), verschijnt er automatisch een melding op je iPhone of iPad om je te vragen ze te koppelen - niet nodig om in het Bluetooth-menu te rommelen. Bovendien stopt de koptelefoon automatisch met muziek wanneer je hem uit je oor trekt, met behulp van de sensoren en de versnellingsmeter.

Image
Image

Het verhaal is een beetje anders met een Mac zelf. Die automatische pop-up op je iPhone gebeurt niet op je Mac, maar als je op het Bluetooth-pictogram in je menubalk klikt, zie je de AirPods daar worden vermeld, zelfs als ze nog niet eerder zijn gekoppeld. Dat is nog steeds een stap handiger dan andere Bluetooth-koptelefoons, maar niet zo naadloos als de iOS-integratie. En als u een Android- of pc-gebruiker bent, kunt u deze nog steeds koppelen met behulp van de Bluetooth-koppelingsknop op de achterkant van de behuizing, volgens de aanwijzingen in uw standaard Bluetooth-menu's. Dit is een verfrissende optie, aangezien Apple meestal zuinig is op het gebied van Android en integratie met derden.

Bottom Line

Gerelateerd aan connectiviteit is software-integratie. Omdat dit Apple-producten zijn, is er geen aparte app zoals je die vindt op premium hoofdtelefoons van derden, zoals Bose of Jabra. In plaats daarvan heeft Apple ervoor gekozen om wat aanpassingen rechtstreeks in uw Bluetooth-menu op te nemen. Hier kun je de naam van de AirPods wijzigen, aanpassen wat de aanraakfunctionaliteit op beide oren doet (een dubbele tik die afzonderlijk aan beide oren wordt toegewezen, kan Siri activeren, muziek bedienen en meer), en je kunt zelfs automatische oordetectie uitschakelen. Het is leuk dat het rechtstreeks in je iPhone is ingebouwd, zonder de noodzaak van een app van derden, maar het is beperkter dan we zouden willen. Bovendien kunt u geen van deze aanpassingen native maken op een Android- of Windows-apparaat, tenzij u deze updates eerst op een Apple-apparaat uitvoert. Nogmaals, deze koptelefoon is bedoeld voor Apple-gebruikers, dus dit is allemaal niet bijzonder verrassend. Maar het is belangrijk om op te merken.

Prijs: naar verwachting premium, maar niet ongerechtvaardigd

Je zou kunnen beweren dat deze te duur zijn, en je zaak zou waarschijnlijk goed zijn. Met een adviesprijs van $ 159 zijn dit premium oordopjes. Dit geldt vooral als je bedenkt hoe flauw de geluidskwaliteit is. Nogmaals, het is geen slecht geluid, maar het is ook geen geweldig geluid.

Waar u voor beta alt, is dezelfde premie waarvoor u beta alt met een vlaggenschip-iPhone of MacBook: volledige, naadloze Apple-integratie. Met het risico dat ze klinken als een Apple-advertentie, zijn deze echt magisch in combinatie met iOS. Dus als je wilt dat je koptelefoon gewoon werkt zonder dat je hem elke keer moet ontkoppelen en repareren als er een onvermijdelijk probleem is met Bluetooth, dan zijn deze veel waard. Maar alleen al voor de geluidskwaliteit raden we iets van de onderstaande concurrentie aan.

Image
Image

Concurrentie: er is beter geluid, maar geen connectiviteit,

Bose is een oud merk voor hoofdtelefoons, en het feit dat Apple de SoundSport Free-oordopjes rechtstreeks op hun site verkoopt, is veelzeggend. Als je geluidskwaliteit verkiest boven iOS-integratie, kun je je geld beter aan Bose besteden. Het is een afweging tussen gemak en een vollediger audiospectrum

De Jabra 65ts zijn favoriet bij het publiek, zeker als je je niet druk maakt om automatisch gemak met iOS-apparaten. Met een betere waterdichtheid, een afgedichte pasvorm en eersteklas geluid zorgen deze voor een meer afgeronde levensstijl. Maar je kunt de connectiviteit met iOS niet verslaan die wordt geboden door de AirPods.

Een nieuwkomer in de ruimte, Sennheiser's Momentum echte draadloze toppen zijn bijna het dubbele van de prijs. En dat geld gaat rechtstreeks naar geluid van wereldklasse, van het betere driverontwerp en de ultrapremium bouwkwaliteit. Niet om te klinken als een kapotte plaat, maar we zeggen het nog een keer: de geluidskwaliteit is hier beter, maar de iOS-integratie is beter met AirPods.

Nog niet klaar om te kopen? Bekijk andere opties door onze lijst met de beste draadloze hoofdtelefoons te lezen

Perfect voor iOS-gebruikers

Het geluid is prima (het is niet slecht, het is niet goed), en er is geen belofte van water- of zweetbestendigheid. Maar als u het perfecte accessoire voor uw iOS-apparaten wilt, zijn AirPods een goed idee. Immers, behalve de niet-echte draadloze BeatsX, is er eigenlijk geen andere oordop op de markt met het gemak van de W1-chip.

Specs

  • Productnaam AirPods
  • Product Merk Appel
  • Prijs $159.00
  • Releasedatum december 2016
  • Productafmetingen 0,5 x 0,6 x 1,5 inch.
  • Kleur Wit
  • Gewicht 0,2 gram per oordopje; 1,4 ounce batterijhouder (leeg)
  • Batterijlevensduur 5 uur luisteren, 2 uur praten (extra tijd met oplaadcassette)
  • Bedraad of draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 33 voet
  • Garantie Een jaar
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 4.1
  • Audiocodecs AAC

Aanbevolen: