Waarom je je telefoon niet kunt neerleggen

Inhoudsopgave:

Waarom je je telefoon niet kunt neerleggen
Waarom je je telefoon niet kunt neerleggen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het percentage Amerikaanse volwassenen dat hun smartphone "te veel" gebruikt, is de afgelopen jaren gestegen.
  • Experts zeggen dat telefoonverslavingen ontstaan omdat onze hersenen zo zijn ingesteld dat ze van mobiele apparaten houden.
  • Het is gebleken dat je je slaap aanzienlijk verbetert als je je telefoon buiten je slaapkamer laat.

Image
Image

Je bent niet de enige als je tegenwoordig het gevoel hebt dat je je ogen nauwelijks van je telefoon kunt halen.

Het percentage Amerikaanse volwassenen dat zegt dat ze hun smartphones "te veel" gebruiken, is de afgelopen jaren gestegen van 39 procent in 2015 tot 58 procent vandaag, volgens een nieuwe Gallup-studie. Experts zeggen dat dit komt omdat onze hersenen zijn aangesloten op mobiele apparaten.

Smartphones "hebben dezelfde chemische reactie in de hersenen als drugs en alcohol. Door "likes" en meldingen van je telefoon te krijgen, komt dopamine vrij, waardoor we ons goed voelen, en op onze beurt willen we deze feelgood herhalen"

"We creëren een verslavende en eindeloze cyclus," vervolgde Huey, "waarbij we constant naar onze telefoon kijken om ons beter te voelen. Als we echter geen likes of meldingen krijgen, voelen we ons depressief en eenzaam, wat een averechts effect heeft."

Meer schermtijd

Amerikanen zeggen misschien dat ze hun smartphone te veel gebruiken, maar bijna tweederde denkt dat hun smartphone hun leven heeft verbeterd, waarbij 21 procent zegt dat het hun leven "veel" beter heeft gemaakt en 44 procent zegt dat het "een beetje" is "beter, volgens de Gallup-peiling. Dit is iets gedaald ten opzichte van de 72 procent die in 2015 een nettovoordeel had. Slechts 12 procent zegt dat smartphones hun leven in enige mate hebben verslechterd.

Uit de peiling bleek dat de belangrijkste verandering in telefoongewoonten het gebruik van smartphones voor online aankopen is geweest, van 11 procent die zei meer tijd op hun smartphone door te brengen dan op hun computer in 2015 tot 42 procent vandaag, een 31 -procentpunt verhoging.

Matt Wallaert, hoofd gedragswetenschappen bij Frog, een ontwerpbedrijf dat nauw heeft samengewerkt met Apple en vele andere techgiganten, wees er in een e-mailinterview op dat telefoons niet alleen verslavend zijn: ze zijn nuttig.

"Veel van wat we verwarren met telefoonverslaving zijn gewoon nutsactiviteiten die we vroeger elders deden (lezen, games spelen, communiceren met anderen) worden nu bemiddeld door onze smartphones", voegde Wallaert eraan toe. "Dus we moeten nadenken over het scheiden van nut en verslaving."

Neem je tijd terug

Als je het gevoel hebt dat je telefoongebruik uit de hand loopt, kan het stellen van grenzen helpen, vertelde Alexander Bentley, CEO van REMEDY Wellbeing, een behandelcentrum voor geestelijke gezondheidszorg, via e-mail aan Lifewire. Bijvoorbeeld, zei Bentley, probeer een telefoon niet in de slaapkamer toe te staan, of laat hem tijdens de ma altijden in een andere kamer.

"Het vinden van balans door niet altijd je telefoon te gebruiken, kan de afhankelijkheid verminderen. Wanneer een telefoon alles kan, wordt het gemakkelijk om afhankelijk te worden", voegde Bentley eraan toe. "Maar het vinden van alternatieven kan gemakkelijk zijn. Het gebruik van een laptop, of zelfs een tablet, voor onderzoek, of het lezen van een papieren boek in plaats van op je telefoon, kan een enorm verschil maken."

Wallaert beschreef menselijk gedrag als een competitie tussen het bevorderen van druk (waardoor je meer geneigd bent om gedrag te vertonen) en het remmen van druk (waardoor je minder geneigd bent om gedrag te vertonen).

"Betrap je erop dat je je telefoon veel gebruikt omdat je een game wilt spelen? Dat is een bevorderende druk, dus ga er tegenin met wat remmende druk: gebruik de ingebouwde functies om je tijd aan het spel te beperken, verplaats het naar het laatste scherm, dus je moet er overheen vegen om het te krijgen, enz.,' voegde Wallaert toe. 'Je telefoon gebruiken in plaats van hardlopen? Het probleem is misschien niet de telefoon, misschien is hardlopen gemakkelijker door je schoenen uit te zetten en de tijd in je agenda te plannen."

Image
Image

Leg je telefoon maar weg, adviseerde Huey. Ze zei dat het je slaap aanzienlijk kan verbeteren als je je telefoon buiten je slaapkamer laat. Volgens de Gallup-enquête is het percentage Amerikanen dat aangeeft hun smartphone 's nachts bij zich te houden terwijl ze slapen licht gestegen, van 63 procent naar 72 procent. Bovendien zegt een nieuwe vraag dit jaar dat 64 procent zegt dat ze hun smartphone checken zodra ze 's ochtends wakker worden.

"Je telefoon wegleggen wanneer je met familie en vrienden uitgaat, kan je algehele ervaring verbeteren en daarmee ook je relaties", voegde Huey eraan toe. "Bewust blijven in het moment is cruciaal. Als je je telefoon bij je hebt, kan het uitschakelen van meldingen of het gebruik van apps die je gebruik beperken ook helpen om limieten te creëren."

Aanbevolen: