Hoe een laptop naar een tv te spiegelen

Inhoudsopgave:

Hoe een laptop naar een tv te spiegelen
Hoe een laptop naar een tv te spiegelen
Anonim

Wat te weten

  • Windows-computers gebruiken Miracast of Wi-Fi Direct onder Instellingen. Macbooks gebruiken Airplay; ga door Instellingen of gebruik het Airplay-pictogram.
  • Voordat u probeert te spiegelen naar een tv, moet u ervoor zorgen dat de tv en de laptop op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.
  • Kun je niet draadloos gaan? Sluit de HDMI-kabel aan op je laptop en op je tv. Macbooks kunnen een adapter gebruiken voor een mini DisplayPort of USB-C.

Dit artikel legt uit hoe je een laptop naar een tv kunt spiegelen, zowel draadloos als met kabels, en bevat instructies om ook te stoppen met spiegelen.

De instructies in dit artikel zijn in grote lijnen van toepassing op zowel Windows- als Mac-laptops wanneer ze worden aangesloten op slimme HDTV's. Het is misschien mogelijk om een laptop te spiegelen naar een niet-smart-tv, maar hiervoor is extra apparatuur nodig, die niet in dit artikel wordt behandeld.

Een Windows-laptop draadloos spiegelen naar een HDTV

In alle Windows 10- en Windows 8.1-computers, inclusief laptops, is er een ingebouwde mogelijkheid om uw scherm te spiegelen op een televisie met de naam Miracast of Wi-Fi Direct. Er zijn echter een paar dingen om in gedachten te houden:

  • Zowel de televisie als de laptop moeten op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.
  • Je laptop en tv moeten beide actueel zijn en volledig zijn bijgewerkt met patches voor het besturingssysteem of beveiligingsupdates.
  • Het is mogelijk dat een laptop die is geüpgraded van een oudere versie van het besturingssysteem Miracast niet ondersteunt (vanwege verouderde hardware).
  • Hoewel de meeste HDTV's Miracast ondersteunen, zijn er enkele die dat niet doen, en u kunt uw laptop niet spiegelen naar die TV's die Miracast gebruiken, tenzij u een aparte Miracast-dongle koopt.

Zolang je computer en je tv Miracast ondersteunen, zou het spiegelen van je tv een eenvoudig proces moeten zijn.

  1. Zorg ervoor dat zowel uw laptop als uw tv met hetzelfde netwerk zijn verbonden en ga vervolgens naar de Windows-logo-knop (Start) > Instellingen > Apparaten.

    Om naar Settings te gaan, kunt u de toetsenbordcombinatie Windows-toets + I (hoofdletter 'i') gebruiken.

    Image
    Image
  2. Klik in Bluetooth en andere apparaten op Bluetooth of andere apparaten toevoegen.

    Image
    Image
  3. Een Een apparaat toevoegen dialoogvenster wordt geopend. Selecteer Draadloos beeldscherm of dock.

    Image
    Image
  4. Er verschijnt een lijst met beschikbare apparaten, selecteer de televisie waarmee u verbinding probeert te maken.

    Image
    Image
  5. Je laptop zal proberen verbinding te maken met de tv en er verschijnt een bericht op je televisie waarin je wordt gevraagd de verbinding toe te staan of te weigeren. Selecteer Toestaan en de verbinding wordt tot stand gebracht. Het kan enkele seconden duren voordat de afbeelding van uw bureaublad op het scherm verschijnt.

    Als u uw laptop ooit op een externe monitor hebt aangesloten, ziet uw laptop de televisie mogelijk als een Extended-scherm. Om dit te wijzigen, drukt u op de Windows-toets + P op uw toetsenbord om het Projection-scherm te openen. Selecteer Dupliceren of Alleen tweede scherm om uw bureaublad op de televisie weer te geven. Duplicate toont het bureaublad op zowel de laptop als de tv en Second Screen Only toont het alleen op de tv.

Hoe te stoppen met het spiegelen van een Windows-laptop

Als u klaar bent met het spiegelen van uw scherm op Windows, kunt u teruggaan naar Instellingen > Apparaten en de naam van de TV waarnaar u aan het spiegelen bent. Selecteer het en klik vervolgens op Apparaat verwijderen. Het spiegelen stopt onmiddellijk.

Image
Image

Het draadloos spiegelen van een Mac-laptopscherm naar een tv

Apple-notebookcomputers, MacBooks genaamd, hebben een functie genaamd AirPlay. Als je televisie AirPlay ondersteunt, kan het draadloos spiegelen van je scherm naar je tv op twee manieren worden bereikt.

Draadloos een MacBook spiegelen met behulp van instellingen

Afhankelijk van hoe je AirPlay hebt ingesteld op je MacBook, moet je mogelijk Instellingen doorlopen om je scherm te spiegelen.

  1. Open Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Selecteer Beeldschermen.

    Image
    Image
  3. Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op het AirPlay Display menu en selecteer de tv waarnaar u uw scherm wilt spiegelen.

    Image
    Image
  4. Je laptop spiegelt naar je tv en er verschijnt een optievenster waarin je de optimalisatie en helderheid voor het scherm kunt wijzigen. U kunt deze vensters sluiten zonder uw AirPlay-sessie te beëindigen.

    Image
    Image

Een MacBook draadloos spiegelen naar een tv met het AirPlay-pictogram

Als je Spiegelopties weergeven in de menubalk indien beschikbaar hebt ingeschakeld zou je een AirPlay-pictogram op je menubalk moeten hebben dat je kunt gebruiken om het proces van het spiegelen van je MacBook te versnellen naar je tv.

Als je het AirPlay-pictogram niet hebt ingeschakeld, kun je dat nu doen door naar Settings > Display te gaan en een vinkje te plaatsen in het vak naast Toon opties voor spiegelen in de menubalk indien beschikbaar.

Het enige dat u hoeft te doen, is op het AirPlay-pictogram klikken en de tv selecteren waarnaar u wilt spiegelen. (Ja, zo eenvoudig is het op een MacBook).

Image
Image

Stop met spiegelen op een MacBook

Als u klaar bent met werken en uw mirroring-sessie op een MacBook wilt beëindigen, klikt u nogmaals op het AirPlay-pictogram en selecteert u Stop AirPlay. Je MacBook zou moeten stoppen met spiegelen en je tv zal onmiddellijk weer beschikbaar zijn.

Image
Image

Hoe u uw laptop kunt spiegelen met kabels

Als je geen nieuwere laptop of smart-tv hebt, kun je je laptop waarschijnlijk nog steeds naar je tv spiegelen, je hebt hiervoor alleen een HDMI-kabel nodig.

Als je een oudere laptop gebruikt, heb je mogelijk een VGA-kabel nodig. Het probleem met VGA-kabels is dat ze geen geluid dragen, dus je hebt ook een audiokabel nodig als je de geluiden van je computer wilt horen. Controleer ook uw tv om er zeker van te zijn dat deze VGA-poorten heeft. Zo niet, dan moet u ook een VGA-adapter aanschaffen.

Het enige wat u hoeft te doen is de HDMI-kabel op uw laptop en op uw tv aan te sluiten. Selecteer vervolgens met de afstandsbediening op uw tv de ingang die overeenkomt met waar u de kabel hebt aangesloten.

In Windows kunt u vervolgens de toetsenbordcombinatie Windows-toets + P gebruiken om de weergave-instellingen te openen en te kiezen hoe u uw laptopscherm wilt weergeven/spiegelen.

Op een MacBook heb je misschien geen HDMI-aansluitingen, dus je hebt een adapter nodig voor een mini DisplayPort of een USB-C. Eenmaal verbonden, kunt u naar Systeemvoorkeuren > Display gaan om de weergave-instellingen indien nodig aan te passen.

Aanbevolen: