De 6 beste CB-radio's van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste CB-radio's van 2022
De 6 beste CB-radio's van 2022
Anonim

De beste CB-radio's houden je niet alleen in contact met je coördinatoren en teamgenoten, ze stellen je ook in staat om weers- en verkeersomstandigheden in de gaten te houden en direct om hulp te roepen in geval van nood. De meeste modellen gebruiken ofwel drukknop- of schakelaarbedieningen voor directe toegang tot kanaal 9, zodat u contact kunt opnemen met reddingswerkers en autoriteiten als u problemen ondervindt tijdens off-road rijden of cross-country rijden. Veel moderne CB-radio's zoals de Uniden PRO510XL hebben een compact en lichtgewicht ontwerp dat eenvoudig in een raam of onder een dashboard kan worden gemonteerd om het interieur van uw voertuig overzichtelijk te houden en uw gezichtsveld vrij te houden, zodat u veilig en zonder afleiding kunt rijden. Handheld-modellen zoals de Midland 75-822 gebruiken vaak 12V-stroom of batterijen, waardoor je meer bewegingsvrijheid hebt terwijl je verbonden blijft met coördinatoren, familie of reddingswerkers.

Veel modellen geven je ongekende controle over je radio, inclusief RF-versterking, ruisonderdrukking en zelfs signaalsterkte. Hiermee kunt u uw radio afstemmen voor kristalheldere uitzendingen. Als u aanpassingsopties wilt, kunt u met sommige CB-radio's externe luidsprekers, draadloze microfoons of headsets aansluiten voor handsfree gebruik of een beter uitgangsvolume. Het maakt niet uit of je een offroad-liefhebber bent die gemoedsrust wil terwijl hij op pad gaat of een vrachtwagenchauffeur die goederen door het hele land levert, er is een radiomodel dat bij je past. We hebben onze topkeuzes verzameld om u te helpen beslissen welke CB-radio voor u geschikt is.

Beste ontwerp: Uniden BEARCAT 980SSB CB-radio

Image
Image

De Uniden Bearcat 980SSB-radio ziet er misschien uit als een fraaie voorplaat van een cd-speler, maar hij heeft tal van functies die vrachtwagenchauffeurs, coördinatoren en offroaders zullen waarderen. Het 7-inch LCD-scherm kan worden ingesteld op een van de zeven kleuren om uw persoonlijke stijl te laten zien en wordt bediend met gemakkelijk te lezen knoppen die met een laser zijn geëtst om te voorkomen dat ze na verloop van tijd verslijten. De handset is voorzien van ruisonderdrukkingstechnologie en ingebouwde RF-versterkingsbescherming, zodat verzonden en ontvangen berichten luid en duidelijk overkomen.

Het apparaat kan handsfree worden bediend met een compatibele draadloze microfoon, zodat u veilig kunt reageren op radio-oproepen zonder uw ogen van de weg te halen. Met NOAA-weerwaarschuwingskanalen kunt u gevaarlijk weer langs uw route voorblijven of vermijden. De radio heeft een spectrum van 40 verschillende kanalen en schakelt automatisch over naar kanaal 9 in geval van nood, zodat je hulp kunt inroepen wanneer je die nodig hebt.

Beste waarde: Uniden PC78LTX 40-kanaals CB-radio

Image
Image

Als je een CB-radio met meer functies nodig hebt, maar je toch aan een beperkt budget wilt houden, is de Uniden PC78LTX een uitstekende optie. Deze radio heeft meerdere bedieningselementen voor microfoonversterking, RF-versterking, volume, ruisonderdrukking en Hi Cut om uw transmissies kristalhelder te houden. De frontplaat en bedieningsknoppen van de radio hebben een stijlvolle chromen afwerking voor een strakke, modern ogende CB-radio. Dit model heeft ook een SWR-meter op het voorpaneel om u in één oogopslag de sterkte van uw signaal- en antenneverbinding te laten weten, zodat u problemen snel kunt beoordelen en oplossen.

Als je ooit een noodgeval op de weg hebt, heeft deze radio een directe kanaal 9-functie, zodat je om hulp kunt bellen wanneer je pechhulp nodig hebt of een medisch noodgeval hebt. De radio heeft ook een PA-functie om met iedereen buiten uw vrachtwagen te praten of om aankondigingen te doen zonder dat u uit de cabine hoeft te komen.

Beste eigenschappen: Cobra 18WXSTII mobiele CB-radio

Image
Image

Als je op zoek bent naar een CB-radio met alle toeters en bellen, dan is de Cobra 18WXSTII een goede keuze. Deze radio gebruikt niet alleen de 40 FCC-goedgekeurde AM-kanalen voor communicatie, hij heeft ook 10 NOAA-kanalen om de weersomstandigheden langs je route in de gaten te houden, zodat je stormen en gevaarlijke situaties zoals overstromingen of modderstromen kunt vermijden.

Als je je in een noodsituatie bevindt, kun je direct overschakelen naar kanaal 9 om met een druk op de knop om hulp te roepen. Zowel verzenders als teamleden kunnen profiteren van de mogelijkheid van deze radio om twee communicatiekanalen tegelijk te bewaken, zodat u met meerdere chauffeurs tegelijk kunt praten of contact kunt houden met teamleden terwijl u op de hoogte blijft van de weersomstandigheden.

De radio is voorzien van Cobra's eigen Soundtracker-systeem, dat je veel controle geeft over je microfoon en RF-versterking, squelch en ANL-niveaus voor kristalheldere communicatie. De naar voren gerichte luidspreker zorgt ervoor dat elk binnenkomend bericht duidelijk te horen is, en de 3 meter lange microfoonkabel van de handset maakt het gemakkelijk om telefonistes of check-ins te beantwoorden zonder dat je je ogen van de weg hoeft te halen.

Beste voor beginners: Midland 1001LWX CB-radio

Image
Image

CB radio beginners en nieuwkomers kunnen hun hobby een kickstart geven met de Midland 1001LWX radio. Deze radio heeft vereenvoudigde bedieningselementen voor volume, kanaalwisseling en RF-versterking en squelching om uw inkomende uitzendingen te verfijnen. Met een druk op de knop kunnen operators de ANL-functie in- of uitschakelen om uw stem te isoleren voor duidelijke, begrijpelijke uitgaande uitzendingen, zodat u uw locatie nauwkeurig aan coördinatoren kunt doorgeven of met andere radio-operators kunt communiceren. Het LCD-scherm heeft achtergrondverlichting, zodat het zowel overdag als 's nachts gemakkelijk te lezen is, zodat u uw signaalsterkte en kanaalselectie in één oogopslag kunt volgen.

Het compacte, lichtgewicht ontwerp maakt het gemakkelijk te plaatsen in een dashboardkastje, in een middenconsole, montage onder het dashboard of raammontage om uw voertuig overzichtelijk te houden en uw zicht vrij te houden; de radio wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om het apparaat te installeren, inclusief een beugel en alle bedrading. Wanneer u het weer in de gaten moet houden terwijl u door het land rijdt of off-road rijdt, zoekt de radio automatisch naar en vergrendelt deze op het sterkste NOAA-weerkanaal, zodat u gevaarlijke stormen en overstromingen voor kunt blijven.

Beste handheld: Midland 75-822 CB-radio

Image
Image

Als u niet permanent een CB-radio in uw voertuig kunt installeren of meerdere voertuigen voor uw werk kunt gebruiken, is de Midland 75-822 de perfecte optie. Dit draagbare model is ontworpen om met u van voertuig te wisselen en kan eenvoudig aan een zonneklep, riem of zak worden vastgemaakt voor snelle en gemakkelijke toegang wanneer u het nodig hebt. Met de 12V-adapter kunt u deze CB-radio aansluiten op elk stopcontact in de stijl van een sigarettenaansteker in uw vrachtwagen, auto of SUV voor stroom zonder dat u de zekeringkast of het elektrische systeem van uw voertuig hoeft aan te sluiten. Het werkt ook op 6 AA-batterijen of een oplaadbaar batterijpakket dat verkrijgbaar is bij Midland. Dit is een geweldige energieoptie voor als u een noodgeval langs de weg heeft en problemen moet communiceren met coördinatoren of reddingswerkers; u kunt het apparaat op batterijvoeding schakelen en meenemen buiten het voertuig, zodat u informatie in re altime kunt doorgeven.

Samen met de standaard 40 CB-kanalen, kan het ook scannen naar elk van de 10 NOAA-weerkanalen, zodat u op de hoogte blijft van de weersomstandigheden langs uw reisroute. Met een druk op de knop hebt u direct toegang tot noodkanaal 9 of informatiekanaal 19 als u hulp moet inroepen of verkeerssituaties moet volgen. Met de dubbele monitorfunctie kunt u tegelijkertijd naar uw communicatiekanaal en een nood-, weer- of informatiekanaal luisteren, zodat u nooit belangrijke inkomende uitzendingen van coördinatoren of iemand die om hulp roept, mist. De handset is compatibel met headsets, zodat u de radio handsfree kunt gebruiken, zodat u veilig en legaal kunt rijden.

Beste compact: Midland 5001Z 40-kanaals mobiele CB

Image
Image

De tijd dat CB-radio's werden gebouwd als tanks en enorm groot, is voorbij. De Midland 5001Z is de perfecte CB-radio voor iedereen die hem op een plank wil opbergen of in een kleiner voertuig wil monteren, zoals een SUV of een typische personenauto. Het lichaam van de radio meet slechts 6 x 10 x 2 inch en weegt ongeveer 3 pond, waardoor het gemakkelijk van voertuig naar voertuig of van een werkplaats naar de auto kan worden vervoerd. Het voorpaneel heeft niet alleen eenvoudige draaiknoppen voor het selecteren van kanalen en het aanpassen van het volume en de RF-versterking, maar het heeft ook een meter voor het bewaken van het analoge uitgangsvermogen, zodat u snel eventuele problemen kunt beoordelen die voorkomen dat u duidelijk uitzendingen of ontvangsten kunt verzenden. Er is ook een dimmerschakelaar om de helderheid van het LCD-kanaaldisplay te verminderen; dit is geweldig voor vrachtwagenchauffeurs in het hele land die in hun stapelbed moeten slapen.

De microfoon van de handset heeft een ergonomisch ontwerp, waardoor hij comfortabel te gebruiken is voor lange radiogesprekken met coördinatoren, teamleden of mede-offroaders. Het heeft ook een clip aan de achterkant waarmee je het aan je zonneklep of veiligheidsgordel kunt bevestigen voor gemakkelijkere toegang. Als u een noodgeval langs de weg tegenkomt, kunt u met een simpele druk op de knop direct toegang krijgen tot kanaal 9 om hulp in te roepen. De body van de radio heeft ook externe luidsprekeraansluitingen, zodat u uw radio-opstelling kunt aanpassen voor een beter geluid en een beter volume.

De Cobra 20LXBT (bekijk bij Amazon) is de beste CB-radio die beschikbaar is voor commerciële scheepvaartprofessionals en hobbyisten. Het kan niet alleen de 40 standaard CB-kanalen gebruiken, het maakt ook verbinding met uw smartphone via Bluetooth, zodat u kunt bellen en gebeld kunt worden, sms'jes kunt verzenden en zelfs e-mails kunt lezen zonder uw ogen van de weg of uw handen van het stuur te halen. Het heeft ook tekst-naar-spraak-mogelijkheden voor nummerherkenning, zodat u altijd weet wie u probeert te contacteren.

Een goede tweede plaats is de Uniden Bearcat 980SSB (bekijk bij Amazon). Deze radio heeft een stijlvol, verchroomd ontwerp waardoor hij in bijna elk auto-interieur past. De knoppen zijn voorzien van lasergeëtste letters voor langdurige leesbaarheid. De microfoon van de handset is voorzien van ingebouwde ruisonderdrukkingstechnologie om uw stem te isoleren van achtergrondgeluiden voor duidelijkere uitgaande berichten.

Over onze vertrouwde experts

Taylor Clemons heeft meer dan drie jaar ervaring met schrijven over games en consumententechnologie. Ze heeft geschreven voor Lifewire, Digital Trends, TechRadar en haar eigen publicatie Steam Shovelers.

FAQ

    Wat is het gemiddelde bereik van een CB-radio?

    Dit antwoord kan afhangen van je specifieke opstelling of zelfs van omgevingsfactoren. Maar stationaire CB-radio kan doorgaans 10 tot 25 mijl bereiken, een mobiele eenheid 5 tot 7, en een draagbare eenheid kan tot 2 mijl bereiken. Deze schattingen zijn gebaseerd op de veronderstelling dat uw radio het maximale wattage gebruikt dat is toegestaan door de FCC.

    Heb ik een vergunning nodig om een CB-radio te bedienen?

    De FCC had vroeger een vergunning nodig om CB-radio's te bedienen, maar heeft die eis sindsdien stopgezet.

    Wat is precies een CB-radio?

    CB staat voor Citizens Band en is een 2-weg spraakcommunicatiesysteem voor het grote publiek, in tegenstelling tot politie- of militaire bands. Als je een CB-radio hebt, kun je eenvoudig communiceren met andere CB-radio's die binnen bereik zijn en zich op hetzelfde kanaal bevinden.

Aanbevolen: