Hoe maak je een screenshot op iPhone 11

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een screenshot op iPhone 11
Hoe maak je een screenshot op iPhone 11
Anonim

Wat te weten

  • Makkelijkst: Druk tegelijkertijd op de Side en Volume Up knoppen.
  • Als u een screenshot wilt maken door op de achterkant van de telefoon te tikken, schakelt u eerst de functie in Instellingen > Toegankelijkheid >Touch > Terug Tik > Screenshot.
  • Vervolgens kun je een screenshot maken door te dubbeltikken op de achterkant van de telefoon. (Vereist iOS 14 en hoger.)

Dit artikel legt uit hoe je screenshots kunt maken op de iPhone 11 met de standaardmethode. Het behandelt ook waar je die schermafbeeldingen kunt vinden, wat je ermee kunt doen en verborgen, alternatieve manieren om schermafbeeldingen te maken zonder knoppen.

Hoe maak je een screenshot op iPhone 11

Moet je op dit moment een screenshot maken van wat er op je iPhone 11-scherm staat? De gemakkelijkste manier om een screenshot te maken op iPhone 11 is:

  1. Met wat je maar wilt op het scherm weergegeven, druk je tegelijkertijd op de Side en Volume Up knoppen.

    Een sluitergeluid van de camera geeft aan dat je de schermafbeelding met succes hebt gemaakt.

  2. Een miniatuur van de schermafbeelding verschijnt rechtsonder op het scherm. Sluit het meteen af door van de rechterkant van het scherm te vegen. Je kunt ook wachten tot het verdwijnt. Hoe dan ook, de schermafbeelding is opgeslagen.
  3. Om de schermafbeelding meteen te bewerken of te delen, tikt u op de miniatuur rechtsonder om toegang te krijgen tot de hulpprogramma's voor het bewerken van schermafbeeldingen (tik op het penpictogram) of het deelmenu in het actievak (het vak met de pijl die uit het).

    Wil je deze schermafbeelding niet? Tik op het prullenbakpictogram in deze weergave om het te verwijderen.

  4. Je kunt al je schermafbeeldingen op je iPhone vinden in de vooraf geïnstalleerde Foto's-app, in het Screenshots album.

    Image
    Image

Hoe maak je een screenshot op een iPhone 11 zonder knoppen?

Hoewel de gemakkelijkste manier om een schermafbeelding te maken op iPhone 11 de knoppen Zijde en Volume omhoog vereist, kunt u ook een schermafbeelding maken zonder knoppen. Hier is hoe:

  • Als je Siri gebruikt, kun je Siri vragen een screenshot voor je te maken. Activeer gewoon Siri (door de zijknop ingedrukt te houden of door "Hey Siri" te zeggen als je die functie hebt ingeschakeld) en zeg "maak een screenshot". Al het andere is hetzelfde als in de laatste sectie.
  • Wil je indruk maken op vrienden met je iPhone-expertise? Vervolgens moet je leren hoe je schermafbeeldingen maakt door op je iPhone te tikken (zie onderstaande instructies).

Hoe maak je een screenshot op een iPhone 11 door op de achterkant te tikken?

Als je iOS 14 of hoger gebruikt (op je iPhone 11 of een ander compatibel model), kun je met deze verborgen functie een screenshot maken door te dubbeltikken op de achterkant van de telefoon. De dubbelklikactie is ontworpen om sommige taken gemakkelijker te maken voor mensen met motorische problemen, maar iedereen kan het gebruiken. Dit is wat je moet doen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Toegankelijkheid.
  3. Tik op Touch.

    Image
    Image
  4. Tik Terug Tik.
  5. Tik Dubbeltik.
  6. Tik op Screenshot.

    Image
    Image
  7. Tik nu elke keer dat je een screenshot wilt maken hard dubbel op de achterkant van je iPhone.

Waarom kan ik geen screenshot maken op mijn iPhone 11?

Heb je problemen met het maken van screenshots op je iPhone 11? Daar kunnen veel oorzaken voor zijn, maar hier zijn een paar veelvoorkomende oorzaken en wat je eraan kunt doen:

  • Niet tegelijkertijd op knoppen drukken: Als je de instructies volgt maar geen screenshot krijgt, kan het zijn dat je de procedure nog niet helemaal onder de knie hebt. Je moet beide knoppen precies tegelijk indrukken. Anders zal je iPhone denken dat je de ene knop na de andere indrukt. Probeer een paar oefendrukken en je zult het snappen.
  • Knoppen werken niet: Als u screenshots probeert te maken met de knoppen en het werkt niet, werken uw knoppen mogelijk niet. Het kan gebeuren door een zaak die de knop verstoort; probeer de behuizing er eens uit te halen en er weer op te zetten. Knoppen kunnen ook kapot zijn (of breken); test dat door ze voor andere activiteiten te gebruiken.
  • Algemene bugginess: Soms krijgen iPhones een kleine bug zonder duidelijke reden. Probeer je iPhone opnieuw op te starten; dat zal de meeste algemene buggie oplossen. Als dat niet werkt, bekijk (en installeer) dan een update van het besturingssysteem van de iPhone (iOS genoemd). Nieuwe OS-versies bevatten vaak bugfixes.

FAQ

    Kan ik schermafbeeldingen op mijn iPhone uitschakelen?

    Nee. Er is geen manier om schermafbeeldingen op een iPhone volledig uit te schakelen, maar iOS 12 en hoger staan alleen schermafbeeldingen toe wanneer het scherm verlicht is. Om onbedoelde schermafbeeldingen te voorkomen, gaat u naar Settings > Display and Brightness en schakelt u Raise to Wake. uit

    Hoe maak ik een schermvullende schermafbeelding op mijn iPhone?

    Als je een screenshot maakt in Safari, tik je op het voorbeeld voordat het verdwijnt en tik je vervolgens op Volledige pagina. De pagina wordt opgeslagen als een PDF-fly. Niet alle versies van iOS ondersteunen deze optie.

    Hoe verwijder ik screenshots op mijn iPhone?

    Om iPhone-screenshots te verwijderen, ga naar Photos > Screenshots > Select, tik op de schermafbeeldingen en tik vervolgens op de Prullenbak. Om verwijderde iPhone-schermafbeeldingen te herstellen, gaat u naar Photos > Recently Deleted > Select.

    Waarom zijn de schermafbeeldingen van mijn iPhone wazig?

    Als je iPhone-schermafbeeldingen wazig lijken wanneer je ze in de Berichten-app verzendt, ga dan naar Instellingen en schakel Lage-kwaliteit beeldmodus uit. Deze functie bespaart mobiele data door in te boeten aan beeldkwaliteit.

Aanbevolen: