HTACCESS-bestand (What It Is & How to Open One)

Inhoudsopgave:

HTACCESS-bestand (What It Is & How to Open One)
HTACCESS-bestand (What It Is & How to Open One)
Anonim

Een bestand met de HTACCESS-bestandsextensie is een Apache Access Configuration-bestand dat staat voor "hypertext access". Dit zijn tekstbestanden die worden gebruikt om een uitzondering te maken op de algemene instellingen die van toepassing zijn op de verschillende mappen van een Apache-website.

Als u het bestand in één map plaatst, worden de algemene instellingen overschreven die eerder naar die map en zijn submappen gingen. HTACCESS-bestanden kunnen bijvoorbeeld worden gemaakt voor het omleiden van een URL, het voorkomen van directory-listing, het verbieden van specifieke IP-adressen, het voorkomen van hotlinks en meer.

Een ander veelgebruikt gebruik van dit bestand is om te verwijzen naar een HTPASSWD-bestand waarin inloggegevens zijn opgeslagen die voorkomen dat bezoekers toegang krijgen tot die specifieke map met bestanden.

Image
Image

In tegenstelling tot andere soorten bestanden, bevatten deze geen bestandsnaam; ze zien er zo uit, met alleen de bestandsextensie: .htaccess.

Hoe een HTACCESS-bestand te openen

Aangezien deze bestanden van toepassing zijn op webservers waarop de Apache Web Server-software draait, worden ze pas van kracht als ze binnen die context worden gebruikt.

Echter, zelfs een eenvoudige teksteditor kan het bestand openen of bewerken, zoals Windows Kladblok of een bestand uit onze lijst met beste gratis teksteditors. Een andere populaire, maar niet gratis, HTACCESS-editor is Adobe Dreamweaver.

Hoe het bestand te converteren

U kunt het bestand converteren naar een Ngnix-webserverbestand met behulp van deze online HTACCESS naar nginx-converter. Je moet de inhoud ervan in het tekstvak plakken om de code te converteren naar een code die herkenbaar is voor Ngnix.

Net als bij de nginx-converter, kan het bestand worden geconverteerd naar Web. Config met behulp van de online.htaccess to Web. Config-converter van codebreak. Deze is handig als u wilt dat het bestand werkt met een ASP. NET-webtoepassing.

Voorbeeldbestand

Hieronder staat een voorbeeld. HTACCESS-bestand. Dit specifieke bestand kan nuttig zijn voor een website die momenteel in ontwikkeling is en nog niet klaar is voor het publiek.


AuthType basicAuthName "Ooops! Tijdelijk onder constructie…" AuthUserFile /.htpasswdAuthGroupFile /dev/nullRequire valid-userWachtwoordprompt voor alle anderenOrder Deny, AllowDeny from allAllow from 192.168.10.10Het IP-adres van de ontwikkelaar addressAllow van w3.orgAllow van googlebot.comHiermee kan Google uw pagina's crawlenSatisfy AnyGeen wachtwoord vereist als host/IP is toegestaan

Elke regel van dit bestand heeft een bepaald doel. De vermelding htpasswd geeft bijvoorbeeld aan dat deze map voor het publiek verborgen is, tenzij er een wachtwoord wordt gebruikt. Als het hierboven weergegeven IP-adres, 192.168.10.10, echter wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de pagina, is het wachtwoord niet vereist.

Meer hulp nodig?

Je zou aan het bovenstaande voorbeeld moeten kunnen zien dat deze bestanden behoorlijk flexibel zijn, dus het is waar dat ze niet de gemakkelijkste zijn om mee te werken.

Je kunt meer lezen over het gebruik van een HTACCESS-bestand voor het blokkeren van IP-adressen, het voorkomen dat kijkers het bestand openen, het blokkeren van verkeer naar de directory, het vereisen van SSL, het uitschakelen van website-downloaders/rippers en meer op JavaScript Kit, Apache, WordPress en DigitalOcean.

Als je het bestand nog steeds niet kunt openen, is de kans groot dat je de bestandsextensie verkeerd leest, waardoor je een ander formaat voor deze verwart - het is eigenlijk heel eenvoudig om dat te doen. HTA kan er bijvoorbeeld hetzelfde uitzien, maar die extensie is gereserveerd voor HTML-toepassingsbestanden, die gewoonlijk worden geopend in Microsoft HTML Application Host.

Aanbevolen: