Hoe maak je rubberen stempeleffecten in Paint.NET

Inhoudsopgave:

Hoe maak je rubberen stempeleffecten in Paint.NET
Hoe maak je rubberen stempeleffecten in Paint.NET
Anonim

Wat te weten

  • Kies textuur: Selecteer Bestand > Open > Aanpassingen > Posterize > Linked, sleep een schuifregelaar naar links en selecteer OK.
  • Laag maken: Selecteer Lagen > Nieuwe laag toevoegen > Text tool, typ iets, selecteer Vormen en teken een rechthoekige rand rond de tekst.
  • Toon effect: Selecteer Achtergrond > Gereedschappen > Toverstaf > Overstromingsmodus > Global > Layer > Delete Layer > Bewerken > Selectie wissen.

Rubberstempeleffecten worden vaak gebruikt om de "verontruste" tekst en afbeeldingen te maken die populair zijn op albumhoezen, moderne kunst en tijdschriftlay-outs. Het is mogelijk om textuurafbeeldingen te gebruiken om een rubberstempeleffect te maken in Paint. NET 4.2 beeldbewerkingssoftware, niet te verwarren met de website met dezelfde naam.

Wat je nodig hebt om een rubberen stempel te maken in Paint. NET

Zoek een foto van een ruw gestructureerd oppervlak, zoals steen of beton, om het verontruste effect van de uiteindelijke afbeelding te produceren. U kunt een digitale camera gebruiken om speciaal voor dit doel een foto te maken, of een gratis textuur gebruiken van een online bron zoals MorgueFile of FreeImages. Zorg ervoor dat de afbeelding groter is dan de afbeelding die u maakt. Wat het oppervlak ook is, het zal de "afdruk" zijn voor verontrusting, dus een bakstenen muur zal ervoor zorgen dat je uiteindelijke tekst er vaag baksteenachtig uitziet.

Als je afbeeldingen of lettertypen van online bronnen gebruikt, controleer dan altijd de licentievoorwaarden om er zeker van te zijn dat je ze vrij kunt gebruiken op de manier die je bedoeld.

Een rubberen stempeleffect toevoegen in Paint. NET

Een rubberen stempeleffect toevoegen aan tekst in Paint. NET:

  1. Ga naar File > Open om de door jou gekozen textuurafbeelding te openen.

    Image
    Image
  2. Ga naar Aanpassingen > Posterize.

    Image
    Image
  3. Zorg ervoor dat Linked is aangevinkt in het dialoogvenster Posterize en sleep een van de schuifregelaars naar links. Als u de voorkeur geeft aan een onregelmatig gespikkeld effect, schakelt u de instelling Linked uit en past u de kleuren afzonderlijk aan. Als u tevreden bent, selecteert u OK.

    Image
    Image
  4. Selecteer Lagen > Nieuwe laag toevoegen.

    Image
    Image
  5. Als het Layers-palet niet open is, selecteert u het Layers-pictogram in de rechterbovenhoek (naast het klokpictogram) en controleer of alleen de nieuwe laag is geselecteerd.

    Om een laag te selecteren, moet u erop klikken. Door het vakje naast de laag aan te vinken, wordt de laag gewoon weergegeven of verborgen.

    Image
    Image
  6. Selecteer de Text tool, of druk op de T toets en typ wat tekst.

    Download de bewerkbare tekst-plug-in voor Paint. NET om later terug te gaan en tekst te wijzigen.

    Image
    Image
  7. Selecteer het gereedschap Vormen of druk op de O-toets en klik en sleep op de afbeelding om een rechthoekige rand rond de tekst te tekenen.

    Wijzig de Brush width instellingen in de bovenste werkbalk om de dikte van de grenslijn aan te passen. Als je niet tevreden bent met de positie van het vak, ga dan naar Bewerken > Ongedaan maken en probeer het opnieuw te tekenen.

    Image
    Image
  8. Maak de achtergrond zichtbaar door op het vakje naast Background in het lagenpalet te klikken, ga dan naar Extra > Toverstaf om de Toverstaf.

    Image
    Image
  9. Selecteer het pictogram naast Flood Mode en selecteer Global in de vervolgkeuzelijst.

    Image
    Image
  10. Klik ergens op de textuurafbeelding en ga dan naar Laag > Laag verwijderen.

    Image
    Image
  11. Selecteren Bewerken > Selectie wissen.

    Image
    Image
  12. Je blijft zitten met de tekst van de rubberen stempel.

    Image
    Image

Het is ook mogelijk om een stempeleffect te maken met GIMP, Photoshop en Photoshop Elements.

Aanbevolen: