Adobe brengt Camera Raw-bewerking naar Photoshop voor iPad

Adobe brengt Camera Raw-bewerking naar Photoshop voor iPad
Adobe brengt Camera Raw-bewerking naar Photoshop voor iPad
Anonim

Adobe heeft plannen onthuld om Camera Raw-bewerking, waarmee je foto's rechtstreeks vanaf je camera kunt importeren en aanpassen, naar Photoshop op de iPad te brengen.

Momenteel werkt Photoshop op de iPad niet met camera RAW-bestanden (niet-gecomprimeerde, minimaal bewerkte afbeeldingen), maar Adobe zegt dat dit snel zal gebeuren. In een recente video pronkt productmanager Ryan Dumlao met de nieuwe functie door een RAW-fotobestand rechtstreeks vanaf zijn camera te importeren en te bewerken. Hij legt verder uit dat het talloze RAW-bestandsindelingen ondersteunt en dat je kunt importeren vanaf vrijwel elk digitaal fotoapparaat (bijvoorbeeld digitale camera's, de iPhone 13, enz.).

Image
Image

Bestandsindelingen zoals JPEG's en TIFF's worden automatisch gecomprimeerd door de fotosoftware van uw apparaat, zodat uw bestanden minder beeldgegevens (pixels) hebben om mee te werken. Omgekeerd houden RAW-bestanden de meeste, zo niet alle, gegevens intact. In wezen biedt het een optimaal fotobewerkingspotentieel omdat geen (of zeer weinig) van de fotogegevens is gewijzigd.

Bijna alles wat de sensoren van je camera vastleggen, wordt weergegeven en kan worden bewerkt. U kunt de afbeelding ook importeren als een ACR Smart Object, waarmee u het PSD-bestand kunt opslaan terwijl het originele ingebedde RAW-bestand intact blijft.

Tot nu toe was er geen manier om RAW-camerabestanden in Photoshop te bewerken - je moest ze eerst converteren, waardoor de hoeveelheid beschikbare afbeeldingsgegevens werd verminderd. Zodra RAW-fotobewerking beschikbaar is, heb je veel meer controle over hoe je foto's terechtkomen. Of, als er niets anders is, zal het tijd besparen, omdat u niet de moeite hoeft te nemen om uw foto's te converteren en te exporteren voordat u ze in de app plaatst.

Adobe heeft geen exacte datum gegeven voor wanneer deze nieuwe functie beschikbaar zal zijn voor de iPad Photoshop-app, maar zegt dat deze "binnenkort beschikbaar komt".

Aanbevolen: