Wat is een stylus?

Inhoudsopgave:

Wat is een stylus?
Wat is een stylus?
Anonim

Een stylus, vaak een digitale pen genoemd, is een penvormig instrument dat wordt gebruikt in combinatie met een elektronisch apparaat zoals een tablet, smartphone of bepaalde computerschermen om informatie in te voeren.

Image
Image

Waarom een stylus gebruiken

De meeste mensen gebruiken een stylus om aantekeningen te maken op een touchscreen, afbeeldingen te tekenen of andere aantekeningen te maken op hun telefoon of tablet. Kunstenaars gebruiken vaak styluspennen om animaties of andere illustraties op laptops of tablets te tekenen. Het gebruik van een digitale pen met een touchscreen bootst het gebruik van een potlood met papier na, behalve dat de informatie gedigitaliseerd is en kan worden opgeslagen of gedeeld.

Naarmate digitale pennen populairder zijn geworden, zijn er apps ontstaan om te profiteren van hun mogelijkheden.

Ondersteuning voor digitale pennen

Veel smartphones van fabrikanten zoals Samsung, Google, Huawei en Xiaomi bevatten stylusmogelijkheden in hun telefoons. In sommige gevallen schuift de stylus in een daarvoor in de smartphone ingebouwde gleuf. Voor degenen die geen stylus hebben, kun je er een apart kopen en zelf bijhouden, ervan uitgaande dat het apparaat stylusinvoer ondersteunt, wat niet elk apparaat doet.

Veel tablets ondersteunen ook stylusopties. De Apple Pencil is beschikbaar voor bepaalde iPad-modellen. Het kan de meeste van dezelfde functies uitvoeren als een vingertop, alleen met meer precisie. Andere tablets die een stylus ondersteunen, zijn de Samsung Galaxy Tab S7, Lenovo Tab P11 en Microsoft Surface Go 2.

Het apparaat is ook een populair accessoire voor gebruik met touchscreen-laptops, waaronder de Microsoft Surface Pro 7, HP Spectre x360 en Dell Inspiron 13, onder andere.

In de wereld van digitale pennen past één maat niet per se voor iedereen. Hoewel sommige styluspennen met elk touchscreen-apparaat werken, zijn soms alleen digitale pennen van de fabrikant van de laptop, telefoon of tablet compatibel met hun apparaten.

FAQ

    Wat is een capacitieve stylus?

    Een capacitieve stylus werkt net als uw vinger om het elektrostatische veld op het scherm van uw apparaat te vervormen. Het is het eenvoudigste type stylus dat u kunt kopen en werkt met elk apparaat met een capacitief aanraakscherm. Het vereist geen batterij of opladen, maar het mist drukgevoeligheid.

    Wat is een actieve stylus?

    Een actieve stylus bevat elektronische elementen die hem drukgevoeligheid geven. Net als capacitieve/passieve stylussen geleidt een actieve stylus de elektrische lading van uw vinger naar elk capacitief apparaatscherm, zodat u op het scherm kunt tikken of schrijven. Vanwege de elektronica heeft een actieve stylus een stroombron of oplaadmogelijkheid nodig.

Aanbevolen: