Hoe u kunt voorkomen dat de iPhone het scherm dimt

Inhoudsopgave:

Hoe u kunt voorkomen dat de iPhone het scherm dimt
Hoe u kunt voorkomen dat de iPhone het scherm dimt
Anonim

Wat te weten

  • Auto-dimmen uitschakelen: Open Settings > Toegankelijkheid > Display & Tekstgrootte, en tik op de Auto-Brightness schakelaar.
  • Nachtploeg uitschakelen: Open Settings > Display & helderheid > Night Shift en tik op de Scheduled schakelaar.
  • Je iPhone-scherm wordt ook gedimd wanneer de energiebesparende modus wordt geactiveerd omdat de batterij bijna leeg is.

Dit artikel legt uit hoe je kunt voorkomen dat een iPhone-scherm automatisch dimt, inclusief hoe je Auto-Brightness en de Night Shift-functie uitschakelt.

Probeer de iPhone Auto-Brightness-functie aan te passen voordat u deze helemaal uitschakelt, uw telefoon is mogelijk gewoon verkeerd gekalibreerd.

Hoe voorkom ik dat mijn iPhone automatisch dimt?

Als je wilt voorkomen dat je iPhone uit zichzelf dimt en volledige handmatige controle over de helderheid van het scherm wilt, dan is de eerste stap om Auto-Brightness uit te schakelen. Dat voorkomt dat uw iPhone de helderheid van het scherm automatisch aanpast op basis van omgevingslicht. Als je de volledige controle wilt hebben, moet je ook de Night Shift-functie uitschakelen.

Het verminderen van de helderheid van het scherm is een manier om de batterij van een iPhone te sparen. Als u Automatische helderheid uitschakelt, moet u uw iPhone mogelijk vaker opladen.

Hier leest u hoe u Auto-Brightness op een iPhone uitschakelt:

  1. Open Instellingen.
  2. Tik en sleep om door de lijst met instellingen te bladeren.
  3. Tik op Toegankelijkheid.

    Image
    Image
  4. Tik op Weergave en tekstgrootte.
  5. Tik op de Auto-Brightness schakelaar om het uit te schakelen.
  6. Je iPhone wordt niet langer gedimd als reactie op omgevingslicht.

    Image
    Image

Hoe de iPhone Night Shift-functie uit te schakelen

Naast de functie Auto-Brightness kan de helderheid van een iPhone-scherm ook worden verminderd door de functie Night Shift. Als u zowel Auto-Brightness als deze functie uitschakelt, wordt het iPhone-scherm helemaal niet automatisch aangepast, dus u zult het zelf moeten aanpassen met behulp van het Control Center.

Zo schakel je Night Shift uit op een iPhone:

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op Weergave en helderheid.
  3. Tik op Nachtploeg.

    Image
    Image
  4. Tik op de Scheduled schakelaar om het uit te schakelen.
  5. Tik op Terug om te controleren of Night Shift is uitgeschakeld, en Night Shift past uw weergave 's nachts niet meer aan.

    Image
    Image

Hoe u de helderheid van uw iPhone handmatig kunt aanpassen

Als je Auto-Brightness en Night Shift uitschakelt, zal je iPhone de helderheid niet langer aanpassen aan de lichtomstandigheden of het tijdstip van de dag. Het kan zijn dat het scherm 's nachts te helder is nadat u deze wijzigingen hebt aangebracht, of dat het moeilijk te zien is in fel zonlicht. Als dit het geval is, moet u de helderheid handmatig aanpassen telkens als u wilt dat het scherm helderder is of als u het te helder vindt.

Zo past u de helderheid van uw iPhone-scherm aan:

  1. Open het Control Center.

    Veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm of veeg omhoog vanaf de onderkant, afhankelijk van welke iPhone je hebt.

  2. Schuif uw vinger naar beneden om de helderheid te verlagen.
  3. Schuif uw vinger omhoog om de helderheid te verhogen.

    Image
    Image

Waarom blijft mijn iPhone de helderheid verlagen?

Je iPhone is ontworpen om de helderheid gedurende de dag automatisch te wijzigen op basis van de huidige omstandigheden. Afhankelijk van het tijdstip van de dag en uw huidige lichtomstandigheden, kan een van deze functies ervoor zorgen dat uw telefoon de helderheid verlaagt. Er is ook een energiebesparende modus die in werking treedt wanneer uw batterij bijna leeg is.

Dit zijn de functies die de helderheid van een iPhone kunnen verlagen:

  • Auto-Brightness: deze functie gebruikt de lichtsensor die in uw iPhone is ingebouwd om de schermhelderheid af te stemmen op uw huidige lichtomstandigheden. Als u zich in een helder verlichte kamer bevindt, past deze functie uw scherm aan om helderder te zijn. In een donkere kamer zal de helderheid afnemen. Dit kan vermoeide ogen helpen verminderen.
  • Night Shift: Deze functie past de helderheid en kleurtemperatuur van uw iPhone-scherm aan op basis van het tijdstip van de dag en uw locatie. Als het is ingeschakeld, wordt de helderheid lager en verschuiven de schermtemperaturen bij zonsondergang om vermoeide ogen te verminderen.
  • Low Power Mode: Deze functie wordt geactiveerd wanneer uw batterij onder een kritiek niveau zakt. Low Power Mode past een aantal instellingen aan om de levensduur van de batterij te verlengen, waaronder het verlagen van de helderheid van het scherm. Je kunt deze modus uitschakelen in de batterij-instellingen, of je telefoon aansluiten en laten opladen.

FAQ

    Hoe voorkom ik dat mijn iPhone-vergrendelingsscherm dimt?

    Als je een iPhone met Face ID hebt en het scherm wordt te snel gedimd, zelfs als je ernaar kijkt, schakel je Aandacht bewust uit via Instellingen > Face ID & Passcode > Attention Aware Features Als u wilt dat uw scherm langer aan blijft voordat het dimt of nooit dimt, past u de automatische vergrendelingsmodus aan vanInstellingen > Weergave en helderheid > Auto-Lock

    Hoe voorkom ik dat mijn iPhone muziek dimt wanneer er een melding binnenkomt?

    Je kunt dit ingebouwde gedrag omzeilen door je iPhone in de stille modus te zetten. Draai de hardwareschakelaar aan de zijkant van uw apparaat om om meldingen te dempen. Een andere optie is om Do Not Disturb in te stellen op uw iPhone, die u kunt openen vanuit het Control Center of Settings > Do Not Disturb

Aanbevolen: