Hoe krijg ik video op Spotify

Inhoudsopgave:

Hoe krijg ik video op Spotify
Hoe krijg ik video op Spotify
Anonim

Wat te weten

  • Video's zijn beschikbaar voor sommige podcasts en nummers op Spotify, maar niet voor allemaal.
  • Als je een video op Spotify wilt bekijken, speel je een podcast of nummer af met een bijbehorende video en tik je vervolgens op het videopictogram in de minispeler.
  • Zorg voor audiokwaliteit en Download alleen audio zijn uitgeschakeld in de Spotify-instellingen en Canvas is ingeschakeld als je Canvas-videoloops wilt bekijken.

Dit artikel legt uit hoe je video op Spotify kunt krijgen. Hoewel het vooral bekend staat om het streamen van muziek en podcasts, zijn er veel minder bekende Spotify-functies en -trucs, zoals het streamen van video van de service op je computer of mobiele apparaat.

Hoe schakel ik video in op Spotify?

Er zijn twee soorten video's die je kunt inschakelen op Spotify, maar ze zijn mogelijk niet allebei beschikbaar in jouw regio of in je account. Video is beschikbaar op een beperkte selectie van podcasts en nummers, en dat is standaard ingeschakeld. Spotify heeft ook een looping-videofunctie genaamd canvas die niet voor iedereen beschikbaar is. Als u geen canvasoptie ziet in uw instellingen, is deze mogelijk niet beschikbaar in uw regio of voor uw specifieke account.

Als je geen video's of canvas-loops kunt bekijken, moet je mogelijk de functie voor gegevensbesparing uitschakelen of canvas inschakelen. Zo doe je dat:

  1. Open de Spotify-app.
  2. Tik op Instellingen (tandwielpictogram).
  3. Zorg ervoor dat de schakelaar Audiokwaliteit Uit is. Als het is ingeschakeld, tikt u erop om het uit te schakelen.

    Deze optie is te vinden in het Data Saver-submenu in sommige versies van de Spotify-app.

  4. Zorg ervoor dat de schakelaar Alleen audio downloaden op Uit staat. Als het is ingeschakeld, tik je erop om het uit te schakelen.

    Image
    Image
  5. Scroll omlaag naar het gedeelte Afspelen of tik op Afspelen en zorg ervoor dat de Canvas-schakelaar op Aan staat. Als het is uitgeschakeld, tik je erop om het in te schakelen.

    Deze instelling is te vinden in het submenu Afspelen in sommige versies van de Spotify-app.

  6. Met deze instellingen zouden video's in Spotify moeten worden afgespeeld wanneer ze beschikbaar zijn.

    Image
    Image

    Als je geen Canvas-video's wilt, laat die schakelaar dan uit.

Zijn er video's op Spotify?

De Spotify-app heeft de mogelijkheid om video's af te spelen, en er zijn video's op Spotify, maar niet elke podcast en elk nummer heeft een bijbehorende video. Spotify heeft toegezegd meer video naar het platform te brengen, maar het is een langzaam proces geweest.

Zo bekijk je een video op Spotify:

  1. Tik op Zoeken.
  2. Tik op het zoekveld en typ de naam van een podcast of nummer.
  3. Tik op een podcast of nummer in de zoekresultaten.

    Image
    Image
  4. Tik op Play.
  5. Tik op de video in de minispeler.
  6. Als de podcast of het nummer een bijbehorende video heeft, wordt deze afgespeeld.

    Image
    Image

Waarom kan ik geen video op Spotify krijgen?

Als je geen video op Spotify kunt krijgen, zorg er dan voor dat je de schakelaars Audiokwaliteit en Alleen audio downloaden in de instellingen hebt uitgeschakeld. In sommige versies van de Spotify-app geeft de instelling Audiokwaliteit aan dat video's worden uitgeschakeld als je deze inschakelt, terwijl dat niet duidelijk wordt gemaakt in andere versies van de app.

Als je die instellingen al hebt gecontroleerd, zorg er dan voor dat de podcast of het nummer daadwerkelijk een bijbehorende video op Spotify heeft. Video's zijn niet voor elke podcast of elk nummer beschikbaar, dus probeer andere opties om te zien of ze werken. Als je een video voor een specifieke podcast of nummer niet kunt bekijken, maar voor anderen wel, heeft die specifieke podcast of dat nummer waarschijnlijk nog geen video op Spotify. Video's kunnen later voor deze podcasts en nummers worden toegevoegd, aangezien Spotify nog bezig is met het toevoegen van video's.

Als je canvasvideo's niet kunt bekijken, of als je de canvasoptie gewoon niet ziet, dan is canvas op dit moment gewoon niet beschikbaar in je account, apparaat of regio. De functie is niet universeel beschikbaar, dus je kunt verschillende apparaten controleren om te zien of ze werken, of gewoon wachten om te zien of de functie later in je account is ingeschakeld.

FAQ

    Hoe wijzig ik mijn Spotify-gebruikersnaam?

    Spotify genereert een willekeurige gebruikersnaam wanneer je je aanmeldt, dus als je je Spotify-gebruikersnaam wilt wijzigen, moet je een aantal tijdelijke oplossingen proberen. Maak een aangepaste weergavenaam door naar Instellingen > Weergavenaam te gaan en op Profiel bewerken te tikken. Tip: Als u verbind uw Spotify-account met uw Facebook-account, Spotify zal uw Facebook-gebruikersnaam en foto weergeven.

    Hoe verwijder ik een Spotify-account?

    Wanneer je je Spotify-account verwijdert, gaat het account permanent verloren, samen met je afspeellijsten, opgeslagen gebruikers en volgers. Als u zeker weet dat u door wilt gaan, gaat u naar de ondersteuningspagina van Spotify en selecteert u Account > Ik wil mijn account sluiten Volg de aanwijzingen op het scherm om verifieer deze actie.

    Hoe krijg ik Spotify Premium?

    Om Spotify Premium te krijgen, downloadt u de mobiele Spotify-app en logt u in of maakt u een account aan. Navigeer vervolgens naar Spotify.com/premium en tik op Get Premium > View Plans Log in met uw Spotify-gebruikersnaam en wachtwoord, kies een abonnement, en selecteer Aan de slagVolg de aanwijzingen om een betaalmethode toe te voegen.

Aanbevolen: