Gids voor computernetwerkadapters

Inhoudsopgave:

Gids voor computernetwerkadapters
Gids voor computernetwerkadapters
Anonim

Een netwerkadapter koppelt een apparaat aan een netwerk. De term werd oorspronkelijk gepopulariseerd door Ethernet-insteekkaarten voor pc's, maar is ook van toepassing op andere soorten USB-netwerkadapters en draadloze netwerkadapters.

Image
Image

Soorten netwerkadapters

Hier zijn enkele van de meest voorkomende typen netwerkadapters.

Netwerkinterfacekaart

De meeste moderne apparaten zijn vooraf uitgerust met een NIC of netwerkinterfacekaart die op het moederbord van het apparaat is geïnstalleerd. Dit omvat bekabelde apparaten, zoals desktops en laptops, maar ook tablets, mobiele telefoons en andere draadloze apparaten.

Een netwerkkaart is echter anders omdat het een extra apparaat is dat draadloze of bekabelde mogelijkheden mogelijk maakt op een apparaat dat dit voorheen niet ondersteunde. Een desktopcomputer met alleen een kabel die geen draadloze NIC heeft, kan bijvoorbeeld een draadloze netwerkadapter gebruiken om te communiceren met Wi-Fi.

Netwerkadapters verzenden en ontvangen gegevens op zowel bekabelde als draadloze netwerken. Er zijn veel soorten netwerkadapters, dus het is noodzakelijk om degene te kiezen die het beste bij u past.

Eén draadloze netwerkadapter kan een antenne hebben om het potentieel voor het bereiken van een draadloos netwerk te maximaliseren, maar bij andere kan de antenne verborgen zijn in het apparaat.

USB-adapters

Eén type netwerkadapter maakt verbinding met het apparaat via een USB-verbinding, zoals de Linksys Wireless-G USB Network Adapter of de TP-Link AC450 Wireless Nano USB Adapter. Deze zijn handig in gevallen waarin het apparaat geen werkende draadloze netwerkkaart heeft, maar wel een open USB-poort.

De draadloze USB-netwerkadapter (ook wel Wi-Fi-dongle genoemd) wordt aangesloten op de poort en biedt draadloze mogelijkheden zonder dat u de computer hoeft te openen en de netwerkkaart hoeft te installeren.

USB-netwerkadapters kunnen ook bekabelde verbindingen ondersteunen, zoals de Linksys USB 3.0 Gigabit Ethernet-adapter.

PCI-adapters

Het hebben van een netwerkadapter die rechtstreeks op het moederbord wordt aangesloten, kan echter worden bereikt met PCI-netwerkadapters. Deze zijn er in zowel bekabelde als draadloze vormen en lijken op de ingebouwde NIC's die de meeste computers hebben. De Linksys Wireless-G PCI Adapter, D-Link AC1200 Wi-Fi PCI Express Adapter en TP-Link AC1900 Wireless Dual Band Adapter zijn enkele voorbeelden.

Chromecast Ethernet-adapters

Een ander type netwerkadapter is de Google Ethernet Adapter voor Chromecast, een apparaat waarmee je Chromecast op een bekabeld netwerk kunt gebruiken. Dit is nodig als het wifi-signaal te zwak is om het apparaat te bereiken of als er geen draadloze mogelijkheden in het gebouw zijn ingesteld.

Virtuele Adapters

Sommige netwerkadapters zijn softwarepakketten die de functies van een netwerkkaart simuleren. Deze virtuele adapters komen veel voor in virtual private networking (VPN) softwaresystemen.

Bekijk deze draadloze adapterkaarten en draadloze netwerkadapters voor andere voorbeelden van netwerkadapters, plus links waar u ze kunt kopen.

Bottom Line

Netwerkadapters zijn verkrijgbaar bij veel fabrikanten, waarvan de meeste ook routers en andere netwerkhardware hebben. Sommige fabrikanten van netwerkadapters zijn D-Link, Linksys, NETGEAR, TP-Link, Rosewill en ANEWKODI.

Apparaatstuurprogramma's voor netwerkadapters verkrijgen

Windows en andere besturingssystemen ondersteunen zowel bekabelde als draadloze netwerkadapters via software die een apparaatstuurprogramma wordt genoemd. Netwerkstuurprogramma's zijn nodig om softwareprogramma's te laten communiceren met netwerkhardware.

Sommige stuurprogramma's voor netwerkapparaten worden automatisch geïnstalleerd wanneer de netwerkadapter voor het eerst wordt aangesloten en ingeschakeld. Zie echter hoe u stuurprogramma's in Windows kunt bijwerken als u hulp nodig hebt bij het verkrijgen van een netwerkstuurprogramma voor uw adapter in Windows.

FAQ

    Wat is een powerline-netwerkadapter?

    Een powerline-netwerkadapter is een alternatief voor het door uw huis laten lopen van Ethernet-kabels om apparaten op uw netwerk aan te sluiten; in plaats daarvan kunt u de bestaande elektrische bedrading van uw huis gebruiken om uw internetsignaal te verzenden.

    Wat zijn bedrade/draadloze netwerkadapters?

    Dit zijn overkoepelende termen voor het soort verbinding dat de adapter ondersteunt, bedraad of draadloos. Binnen deze categorieën kunt u bekabelde of draadloze USB-netwerkadapters, PCI-netwerkadapters en andere hebben.

Aanbevolen: