Dreame Bot L10 Pro Review: een dweil- en stofzuigrobot met LiDAR

Inhoudsopgave:

Dreame Bot L10 Pro Review: een dweil- en stofzuigrobot met LiDAR
Dreame Bot L10 Pro Review: een dweil- en stofzuigrobot met LiDAR
Anonim

Bottom Line

De Dreame Bot L10 Pro reinigt met krachtige zuigkracht en kan net genoeg water uitstoten om elk type vloeroppervlak schoon te maken.

Dreame Technology Dreame Bot L10 Pro

Image
Image

Dreame Technology heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor hun volledige mening.

Robotstofzuigers zijn hun mapping- en reinigingsmogelijkheden blijven verbeteren door functies toe te voegen zoals gelijktijdig dweilen, 3D-mapping, compatibiliteit met stemassistenten, onzichtbare barrières en zelfs zelflediging van de stofbak. Naarmate robots zijn geëvolueerd, komen er steeds meer concurrenten op de markt, dus de prijs van deze hightech bots wordt steeds betaalbaarder.

Wyze heeft een robotstofzuiger met een LiDAR-sensor uitgebracht voor slechts $ 250, en iRobot heeft een zelfledigende robot uitgebracht die je voor ongeveer $ 400 kunt kopen. Nu is Dreame Technology op de markt gekomen met de Bot L10 Pro, een robotstofzuiger en dweilcombinatie die gebruikmaakt van een dual-laser LiDAR-systeem.

Ik heb onlangs de Dreame Bot L10 Pro getest, met 50 reinigingscycli in de loop van een paar weken. Lees verder om mijn volledige recensie te zien.

Ontwerp: Een zeer dunne watertank

Op het eerste gezicht lijkt de Dreame Bot L10 Pro veel op je typische robotstofzuiger. Het is helemaal zwart, rond en heeft een diameter van bijna 14 inch. Het heeft een oogachtig mechanisme dat uit de bovenkant steekt en extra sensoren aan de voorkant. Daaronder heeft de hoofdborstelrol de bedrade bekleding om klitten van het haar te verminderen, en er is ook een zijborstel met drie tanden om te helpen bij het oppakken van vuil en puin.

Het waterreservoir is extreem dun - de dunste die ik ben tegengekomen - en wordt geleverd met een enkele, herbruikbare microvezeldoek die vooraf is bevestigd.

De stofbak klikt niet in de onderkant van de L10 Pro zoals je zou zien bij sommige andere (alleen stofzuigen) robots, maar is ondergebracht onder een klep die openzwaait aan de bovenkant van de stofzuiger. Je tilt de bovenste flap op om de stofbak van 570 ml bloot te leggen, evenals een hulpmiddel voor het reinigen van de hoofdborstelrol. Dit gereedschap heeft een vaste plek voor opslag in de stofzuiger, zodat het niet kwijtraakt. Het waterreservoir van 270 ml klikt in de onderkant van de robot als je de dweilmodus wilt gebruiken.

Image
Image

Het waterreservoir is extreem dun - de dunste die ik ben tegengekomen - en wordt geleverd met een enkele, herbruikbare microvezeldoek die vooraf is bevestigd. Het doek schuift in een lip en klittenband erin, dus het blijft heel goed zitten, maar het is ook een beetje lastig om aan en uit te trekken voor onderhoud. De watertank heeft ook een klein wiel aan de onderkant om de bot beter te helpen manoeuvreren, maar het pakket kwam niet met extra herbruikbare dweildoeken of wegwerpdoeken. Dit was nogal een teleurstelling.

Wat is er nieuw: een vertrouwde look

Het ontwerp van de L10 Pro lijkt veel op wat je zou krijgen op de meeste geavanceerde robot/vacuüm-dweilcombinaties, en dit ontwerp is de afgelopen jaren niet veel veranderd. Het doet me eigenlijk nogal denken aan robots zoals de Ecovacs OZMO 950, die de stofbak en het waterreservoir op dezelfde locatie heeft. Het waterreservoir is echter veel dunner, en dit helpt het vacuüm beter over karpetten te manoeuvreren.

Het ontwerp van de L10 Pro lijkt veel op wat je zou krijgen op de meeste geavanceerde robot/vacuüm-dweilcombinaties, en dit ontwerp is de afgelopen jaren niet veel veranderd.

Prestaties/Kenmerken: Snel en efficiënt

De L10 Pro heeft een zuigkracht van 4.000 Pa, wat indrukwekkend is voor een robot. Om dat in perspectief te plaatsen: de RoboRock S6 Max heeft een nominaal vermogen van 2.500 Pa en de Ecovacs Deebot N8 Pro+ heeft een nominaal vermogen van 2.800 Pa. Voor een robotstofzuiger staat 4.000 Pa voor een zeer sterke zuigkracht. De L10 Pro kan ook dweilen, met slimme waterregeling om te helpen bepalen hoeveel water de bot nodig heeft op basis van het type vloer. Voor navigatie heeft het 3D-omgevingstoewijzing met intelligente objectherkenning en -vermijding via een dubbel laser LiDAR-systeem. Maar dit maakt natuurlijk allemaal niet uit als de robot de vloeren niet goed schoonmaakt.

Ik heb een huis met twee verdiepingen met hardhouten vloeren op de eerste verdieping en in de gemeenschappelijke ruimtes boven en vloerbedekking in de slaapkamers. Ik kan zien dat de vloeren moeten worden schoongemaakt als ik kruimels op mijn sokken begin te voelen als ik door de keuken en de eetkamer loop, maar ik heb een week niet gestofzuigd voordat ik deze robot testte om het vuil wat tijd te geven om zich op te bouwen.

Toen de schoonmaakcyclus klaar was, waren mijn vloeren vlekkeloos - ik voelde geen kruimel op mijn sokken.

Toen ik aan mijn eerste reinigingscyclus begon, was het eerste wat me opviel aan de L10 Pro dat hij snel en doelgericht beweegt. Het reisde over mijn vloeren met wat voelde als warpsnelheid, en het botste niet tegen dingen zoals andere robotstofzuigers die ik in het verleden heb getest. Het raakte zelfs nooit iets - het reisde door mijn huis en ontweek elk obstakel dat het tegenkwam.

De enige keer dat het een hik had, was met mijn barkrukken op het eiland, omdat ze een dunne basis hebben in plaats van poten. De L10 Pro ging wel over de basis van de ontlasting, maar hij bleef nooit steken of had geen enkel probleem met het voortzetten van de reinigingscyclus.

Ik heb onlangs een andere robot getest en hij bleef de reinigingscyclus stoppen toen hij die ontlasting tegenkwam, wat aangeeft dat hij vast zat. De L10 Pro reisde naadloos over karpetten, rond meubels, rond hoeken en randen. Ik zou echter willen dat het dichter bij de randen zou komen, omdat het de neiging heeft om ongeveer ¾-inch van de rand te blijven.

Image
Image

Toen de schoonmaakcyclus klaar was, waren mijn vloeren vlekkeloos - ik voelde geen kruimel op mijn sokken. Omdat hij dweilt en stofzuigt, heeft de robot echt goed werk geleverd bij het verwijderen van stof en eventuele kleverige plekken van het hardhout in de keuken. Ik realiseerde me ook dat ik de deur van de badkamer beneden open had gelaten, en het maakte de badkamervloeren ook heel goed schoon, wat een aangename verrassing was.

De komende weken ging ik door met de geplande schoonmaakbeurten twee keer per dag op de eerste verdieping van mijn huis. De batterij van 5.200 mAh had meer dan genoeg sap om het oppervlak van 1.500 vierkante meter schoon te maken en had aan het einde van elke cyclus ongeveer de helft van het sap over.

Ik moest de prullenbak om de dag legen, omdat het niet de grootste prullenbak is. En als ik de dweilmodus wilde gebruiken, moest ik het water verversen en de microvezelpad na elke reinigingscyclus schoonmaken. Ik heb de borstelrol nog niet hoeven schoonmaken, omdat deze relatief vrij van haar is gebleven met de bedrade bekleding.

Software: Mi Home-app

De L10 Pro maakt verbinding via de Mi Home-app. Je gebruikt hetzelfde proces als bij de meeste robotstofzuigers en de robot kan alleen verbinding maken via 2,4 GHz wifi-netwerken. De app heeft zo ongeveer alles wat je zou willen in een robotstofzuiger-app-planning, onzichtbare barrières, kaarten met meerdere verdiepingen, een vind mijn robot-functie en de mogelijkheid om reinigingszones te creëren. De app is intuïtief en ik ben niet op zoek naar specifieke functies omdat alles gemakkelijk toegankelijk is.

Image
Image

De fabrikant geeft aan dat de L10 Pro compatibel is met Alexa voor spraakbesturing, en de app heeft ook een gedeelte over hoe u toegang kunt krijgen tot spraakbesturing. Ik kon echter geen verbinding maken met Alexa, misschien omdat de stofzuiger op het moment van testen nog niet op de markt was.

Prijs: Precies waar het zou moeten zijn

De Dreame Bot L10 Pro is te koop voor $ 490, wat een eerlijke prijs is voor de robot, vooral gezien het stofzuigen en dweilen, en doet dat uitzonderlijk goed. Robotstofzuigers zijn behoorlijk in prijs gedaald, maar eenheden die qua prestaties het gemiddelde overtreffen, kosten doorgaans iets meer.

Image
Image

Dreame Bot L10 Pro vs. Wyze robotstofzuiger

Voor slechts $ 250 is de Wyze-robotstofzuiger betaalbaarder dan de L10 Pro, maar hij heeft geen dweilmogelijkheden. Hoewel de Wyze Bot geavanceerde LiDAR-toewijzing heeft die vergelijkbaar is met die van de L10 Pro, is de zuigkracht van 2, 100 Pa van de Wyze Bot veel zwakker dan de zuigkracht van 4.000 Pa van de L10 Pro. Voor iemand die een betaalbare robot wil met uitzonderlijke navigatie die alleen stofzuigt, is de Wyze Bot nog steeds een solide gok. Maar als u een robot wilt die kan stofzuigen en dweilen en die meer zuigkracht heeft, zult u waarschijnlijk gelukkiger zijn met de Dreame Bot L10 Pro.

Een efficiënte en intelligente robot die tegelijkertijd dweilt en stofzuigt, waardoor vloeren er als nieuw uitzien

De Dreame Bot L10 Pro biedt krachtige zuigkracht voor een robotstofzuiger, samen met slim dweilen en geavanceerde navigatie. Onze enige klachten zijn dat we zouden willen dat het beter zou werken bij het schoonmaken van randen en hoeken en dat we liever hadden dat de bot werd geleverd met meer dweilaccessoires, maar dit zijn kleine problemen in wat verder een uitstekende reinigingsmachine is.

Specs

  • Productnaam Dreame Bot L10 Pro
  • Productmerk Dreame Technology
  • UPC 850023597458
  • Prijs $490.00
  • Releasedatum mei 2021
  • Gewicht 8,4 lbs.
  • Productafmetingen 13,89 x 13,78 x 3,81 inch.
  • Kleur Zwart
  • Compatibiliteit Mi Home-app
  • Ondersteunde stemassistenten Alexa, Google Assistent
  • Zuigdruk 4000 Pa
  • Batterijcapaciteit 5, 200 mAh
  • Nominaal vermogen 42W
  • Stoftankgrootte 570 ml
  • Grootte waterreservoir 270 ml
  • Aantal borstels 1 hoofdborstelrol, 1 zijborstel met drie tanden
  • Verbindingsopties Wi-Fi

Aanbevolen: