De 10 beste luchtreinigers van 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste luchtreinigers van 2022
De 10 beste luchtreinigers van 2022
Anonim

Als je de luchtkwaliteit in je huis of appartement wilt verbeteren, kunnen de beste luchtreinigers je daarbij helpen, en slimme modellen hebben zelfs een handige app om de geautomatiseerde toegang te bieden die je van de beste slimme home producten.

Luchtreinigers kunnen effectief zijn in het aanpakken van de vele irriterende stoffen die je binnenin aantreft, waarvan de EPA-schattingen twee tot vijf keer hoger zijn dan de gemiddelde concentraties die buiten worden gevonden. Dat omvat allergietriggers zoals stof, haren van huisdieren en huidschilfers tot muffe, muffe lucht van sigarettenrook en onaangename geuren. Natuurlijk zal geen enkele luchtreiniger bereiken wat u nodig heeft voor uw specifieke ruimte. Het is belangrijk om na te denken over de hoeveelheid dekking die u nodig heeft en uw grootste prioriteiten voor luchtverversing. Van HEPA-filters (high-efficiency particulate air) wordt gezegd dat ze bijna 99 procent van de kleine deeltjes zoals pollen en schimmels blokkeren. Maar ze zijn niet de enige optie om uw luchtzuiveringsproblemen aan te pakken. Er zijn ook luchtreinigers die gebruik maken van koolstof, UV-licht of ioniserende technologie - of een combinatie van een paar hiervan - om allergenen en geuren aan te pakken en wat er ook aan de luchtkwaliteit binnenshuis scheelt.

Naast deze belangrijke filtereigenschappen zijn er opties voor de manier waarop u met uw luchtreiniger omgaat. Als u zich wilt concentreren op een bepaalde kamer of een groter deel van uw huis, zijn functies zoals draadloos bereik, app-toegang, integratie van spraakassistenten en geluid allemaal belangrijke factoren om af te wegen. Onze topkeuze, de Dyson HP04, pakt al deze problemen aan door een stijlvol en extra stil ontwerp te bieden, gebruik in meerdere seizoenen met bijbehorende verwarmings- en koelfuncties, en toegang op afstand en app, of u nu thuis bent of onderweg daarheen.

Er komt veel kijken bij het kopen van de beste luchtreiniger, maar deze lijst met de beste opties van onder andere Dyson, Levoite, Molekule en Coway zijn enkele van de allerbeste modellen om te overwegen voor uw aangesloten thuis.

Beste algemeen: Dyson Pure Link Hot + Cool Air Purifier (HP04)

Image
Image

De Dyson HP04 heeft tal van functies in een relatief kleine en zeer stijlvolle behuizing. Gedeeltelijk luchtreiniger, ruimteverwarming en ventilator, deze machine is een waardige metgezel voor elke kamer in uw huis rond of onder de 300 vierkante voet. Deze luchtreiniger verwijdert 99,97 procent van de allergenen in huis, wat volgens Dyson effectief is tegen schimmelsporen, rook en huidschilfers van huisdieren. Het gebruikt verschillende innovatieve systemen om al deze irriterende stoffen op afstand te houden. De Air Multiplier-technologie en 45 graden tot 350 graden oscillatie bereiken effectief een hele kamer met 77 gallons zuivere lucht, terwijl ze ook warme of koele lucht verspreiden, wat het beste is op basis van het seizoen en de kamer. Als u echter liever geen lucht voelt, kunt u de Diffuser-modus gebruiken om de lucht door de achterkant van de machine te duwen om te zuiveren zonder lucht op uw manier te verspreiden.

Drie sensoren zijn altijd bezig om ongewenste deeltjes en gassen in de lucht te detecteren, te rapporteren en op te vangen. Je kunt dit allemaal zien en regelen door de afstandsbediening te gebruiken om automatisch een bepaalde temperatuur te handhaven of via de Dyson Link-app waarmee je een schema kunt instellen, temperatuur, vochtigheidsniveaus en algemene luchtkwaliteit kunt controleren. Je kunt Alexa ook gebruiken om de routine voor je door te laten gaan als je er niet bent.

Een ander uitzonderlijk aspect van dit product is hoe stil het is. Je moet niet aarzelen om dit in een slaapkamer te plaatsen. Het heeft een Quiet Mark-award om zijn stille werking te ondersteunen bij 40dB in de nachtmodus, die bijna fluisterstil is.

Runner-Up, beste algemeen: RabbitAir MinusA2 ultrastille luchtreiniger

Image
Image

De RabbitAir MinusA2 ultrastille luchtreiniger is in staat om ruimtes tot 815 vierkante voet te bedekken of gericht te zijn op allergiespecifieke behoeften in gebieden tot 408 vierkante voet. Dat is een behoorlijk indrukwekkend bereik, aangezien dit geen bijzonder groot product is met een hoogte van slechts 20 inch en een breedte van 21,4 inch. Deze slankere vierkante constructie is niet zo modern en strak als sommige slimme luchtreinigers op de markt, maar kan worden gepersonaliseerd met een artistiek paneel en aan de muur worden bevestigd voor ruimtebesparend gemak.

Het is een van de duurdere luchtreinigers voor één kamer, maar er zit veel innovatie onder de motorkap. De SPA-780N wordt geleverd met een gedetailleerd zuiveringssysteem met vijf filters en zes toestanden, inclusief een wasbaar voorfilter voor grotere allergenen, een medium filter voor huidschilfers van huisdieren en een BioGs HEPA-filter dat de meeste allergenen met een grootte van 0,3 micron vermindert. 99,97 procent efficiëntie rating. De vierde laag is een aangepast filter dat u kunt kiezen op basis van uw prioriteit, zoals allergieën of geurverwijdering. Het vijfde filter, het actieve koolfilter, is ontworpen om huisgeuren tegen te gaan. En het zesde element in het systeem is het vrijkomen van negatieve ionen om de lucht frisser en meer ademend te maken.

Dit alles kan worden gedaan vanuit het comfort van uw bank met behulp van de meegeleverde afstandsbediening of via Wi-Fi via de RabbitAir-app. Je kunt de app gebruiken om de ventilatorsnelheid, modus (van lage tot hoge gevoeligheid) te wijzigen en de luchtkwaliteit te controleren, of Alexa vragen dit voor je te doen.

Beste persoonlijk: IQAir Atem Desk-luchtreiniger

Image
Image

Als u de lucht in uw persoonlijke ruimte-envelop direct wilt zuiveren, is de Atem van IQAir de beste keuze die momenteel beschikbaar is. Het is eenvoudig in te stellen (onze Senior Tech Editor, Alan Bradley, had het in minder dan vijf minuten uit de doos gehaald en werkte in minder dan vijf minuten), en de bediening is even eenvoudig: sluit het apparaat aan en tik op de zijkant om het in te schakelen of de ventilatorsnelheid te wijzigen. Hogere snelheden vergroten het luchtvolume dat de Atem kan zuiveren, waardoor de functionaliteit wordt uitgebreid tot de grootte van een kleine kamer (9x13x8 voet).

De Atem is uitgerust met IQAir's eigen HyperHEPA-filters, die volgens het bedrijf zelfs de fijnste deeltjes zullen filteren (tot 0,003 micron of 10x kleiner dan de grootte van een virus). Hij past gemakkelijk op een bureau of een soortgelijk vlak oppervlak en werkt erg stil, hoewel het visuele ontwerp … opvallend is. Ongeacht of je de vaag Europees-chique esthetiek waardeert of een beetje onhandig vindt, de Atem is onmiskenbaar een gespreksonderwerp.

Een ding om op te letten is echter dat de Atem na enkele maanden gebruik een vervangend filter nodig heeft. Nadat onze tester was verlopen, ontdekte hij dat de enige plaats om een nieuwe te kopen via de site van IQAir was en ze waren niet op voorraad, en blijkbaar al enkele maanden.

Beste nieuwe technologie: Molekule luchtreiniger

Image
Image

De Molekule-luchtreiniger heeft een andere benadering dan de meer standaard HEPA-filtratietechnologie. Met behulp van zijn eigen gepatenteerde PECO-technologie (Photo Electrochemical Oxidation) claimt dit filter vrije radicalen te gebruiken om vervuilende moleculen af te breken die 1000 keer kleiner zijn dan wat HEPA-filters opvangen. Molekule zegt ook dat hun luchtreiniger niet alleen schimmels, bacteriën, allergenen en gasvormige verontreinigende stoffen van verfdampen en uitgassen vernietigt, maar ook vernietigt. Hoe dat er stapsgewijs uitziet, is dat de Molekule-luchtreiniger eerst grotere deeltjes opvangt via een voorfilter dat vergelijkbaar is met een HEPA-filter. Vervolgens wordt het PECO-proces ingezet en komt er schone lucht vrij in een 360-graden patroon vanaf de bovenkant van de machine.

Het doet dit allemaal terwijl het er heel stijlvol uitziet in een slanke zilveren toren gebouwd met een leren handvat voor gemakkelijke verplaatsing door je hele huis. Omdat het is uitgerust voor grotere kamers tot 600 vierkante meter, zou dit geweldig kunnen zijn voor een open woonkamer en keuken of een grotere slaapkamer. Het touchscreen aan de bovenkant van het apparaat is ook visueel aantrekkelijk en praktisch door inzicht te bieden in luchtkwaliteit, planning, filtermodi en filterstatus. U kunt dit ook allemaal bijhouden vanuit het gemak van de smartphone-app. De Molekule-luchtreiniger werkt ook stil met slechts 41 dB op de laagste snelheid en 65 dB op de hoogste snelheid.

Er zijn een paar nadelen om te overwegen. Op dit moment is er geen integratie met Amazon Alexa of Google Assistant. En in tegenstelling tot andere wasbare voorfilters, moet je die in dit model om de paar maanden vervangen naast het PECO-hoofdfilter. Dat komt bovenop de aanzienlijke investering vooraf.

Beste voor elk seizoen: Dyson Pure Hot + Cool (HP02)

Image
Image

Een andere optie voor zuiveren met verwarming of koeling is het Dyson HP02-model, een oudere en iets kleinere versie van de HP04. Hoewel veel van de functies elkaar overlappen (ondersteuning voor spraakassistenten, wifi-connectiviteit en app-toegang, stille modus en verwarmings- en koelfuncties), mist de HP02 een handvol belangrijke verbeteringen voor niet veel minder. Maar als je bepaalde toeters en bellen, zoals een rotatie van 350 graden of de Diffused-modus, niet nodig hebt, biedt dit model nog steeds veel waarde voor een iets minder dure investering.

Het meest opvallende is dat de HP02 niet hetzelfde geavanceerde HEPA-filtratiesysteem heeft als de HP04, maar het Dyson glazen HEPA-filter van de tweede generatie is nog steeds klaar om 99,97 procent van de allergenen te verminderen. En hoewel je geen rotatie van 350 graden krijgt, biedt de HP02 wel handmatige kanteling en 180 graden oscillatie, vergelijkbaar met de meeste fans. Het wordt ook ondersteund door goedkeuring van de Astma- en Allergiestichting voor zijn allergiebestrijdende filter, door ouders geteste ouder goedgekeurd voor zijn mesvrije ontwerp en Quiet Mark-goedgekeurd voor zijn lage volumewerking, vooral in de nachtmodus.

Net als de Dyson HP04 kun je een zuiveringsschema plannen met de meegeleverde afstandsbediening of via de app, de kwaliteitsstatistieken in de buurt van je huis controleren om instellingen aan te passen en een update krijgen over je binnenlucht kwaliteit. En als u de afstandsbediening liever niet gebruikt of kwijtraakt, kunt u dankzij het gebogen en magnetische ontwerp gemakkelijk op de luchtreiniger rusten, zodat hij er altijd is wanneer u hem nodig heeft.

Beste voor allergieën: Honeywell HPA250B Bluetooth Smart True HEPA Allergen Remover

Image
Image

De meeste slimme luchtreinigers gebruiken wifi als enige verbindingsoptie. In het geval van de Honeywell HPA250B is Bluetooth de naam van het connectiviteitsspel. Dit Bluetooth Smart- (of Bluetooth 4.0)-apparaat kan onmiddellijk worden gekoppeld aan uw smart-apparaat zolang u de Honeywell-begeleidende app downloadt. Hoewel dat betekent dat je de app alleen als afstandsbediening hoeft te gebruiken terwijl je thuis bent, is er een handige VOC-sensor (Volatile Organic Compound) die detecteert wanneer je smartphone binnen bereik is (ongeveer 10 meter) en het apparaat draait aan.

Natuurlijk kun je alle planningsdetails afhandelen via de mobiele app, inclusief het inschakelen van de functie voor het automatisch instellen van allergenen die de snelheid aanpast op basis van pollen- en schimmelallergierapporten in jouw regio. Als je thuis bent, kun je de machine ook rechtstreeks vanuit het menu aan de bovenkant van het apparaat bedienen. Andere handige modi zijn de kiemoptie om verkoudheids- en griepveroorzakende microben aan te pakken en de krachtigste (en luidste) Turbo-modus voor snelle filtratie. Al met al is dit niet de duurste luchtreiniger, maar verwacht wel een bescheiden filtervervangingsschema om twee echte HEPA-filters één keer per jaar af te dekken om 99,97 procent van de microscopische allergenen en het geurabsorberende voorfilter, dat moet driemaandelijks worden vervangen.

Beste gezinsvriendelijke model: Zigma Smart Air Purifier

Image
Image

Als je de kans wilt verkleinen dat kleintjes of huisdieren in je luchtreiniger komen en instellingen wijzigen, wordt de Zigma Smart Air Purifier geleverd met een handig kinderslot om onbedoeld knoeien te voorkomen. Het wordt ook geleverd met een handige slaapmodus die het scherm uitschakelt en het geluid reduceert tot slechts 25dB, wat veel stiller is dan gefluister.

Een andere functie die vriendelijk is voor iedereen in het gezin, is het meerlaagse HEPA-luchtfiltratiesysteem. Zoals de meeste filters, dient het voorfilter als de val voor grotere deeltjes zoals haren van huisdieren en huidschilfers, het echte HEPA-filter treedt vervolgens in werking om 99,97 procent van de microscopische verontreinigende stoffen, variërend van stof tot huidschilfers en pollen, te elimineren, en een actieve koolstoflaag absorbeert rook en geuren. De Zigma Smart Air Purifier biedt ook negatieve ionenafgifte voor een luchtverfrisser en een UV-licht om bacteriën te doden.

Hoewel er een display aan boord is, biedt de smartphone-app eenvoudige bediening van de zuiveringsmodus, planning, ventilatorsnelheid en luchtfilterstatus, die ook wordt weergegeven in het menu aan boord. De app biedt ook een grafiekfunctie om trends in de luchtkwaliteit weer te geven. Een extra laag slimme connectiviteit is compatibiliteit met Siri, Amazon Alexa of Google Assistant om veel van de handmatige functies uit te voeren die u in de mobiele app zou uitvoeren.

Hoewel de fabrikant zegt dat de volledige bedrijfscapaciteit 1580 vierkante voet is, is dit twijfelachtig gezien de kleine omvang van het apparaat en het ontbreken van ultrageavanceerde filtratie. Het zal echter effectief zijn voor een slaapkamer, kantoorruimte of woonkamer.

Beste voor kleine ruimtes: Germ Guardian Wi-Fi Bluetooth Smart Voice Control Luchtreiniger CDAP5500

Image
Image

De Germ Guardian CDAP5500 is een luchtreiniger voor kleine ruimtes die verschillende slimme functies biedt die van andere merken een premium zijn. De dekking van 167 vierkante meter is zeker beperkt tot een van de kleinere kamers in uw huis of appartement, maar deze luchtreiniger gebruikt een meerstaps filtratieproces om de lucht schoon te houden. Het wasbare voorfilter vangt grotere irriterende stoffen op, zoals haren van huisdieren, een echt HEPA-filter vermindert 99,97 procent van de microscopisch kleine ziektekiemen die binnenshuis blijven hangen, het koolstoffilter vermindert geuren en het UV-licht voegt een laag kiemdodende kracht toe tegen verontreinigingen in de lucht.

Om de efficiëntie te maximaliseren, maakt de CDAP5500 gebruik van SmartAQM, een bewakingssysteem voor de luchtkwaliteit dat automatisch de ventilatorsnelheid kan aanpassen op basis van de luchtomstandigheden - wanneer u de automatische snelheidsmodus selecteert. Als je fysiek in de buurt bent, zie je de luchtkwaliteit-indicatorring aan de voorkant van het apparaat, maar dat is ook een nadeel als je met deze luchtreiniger in dezelfde kamer slaapt. De displayverlichting kan niet worden uitgeschakeld en de werking kan niet anders worden gepland dan het instellen van een timer voor uitschakeling tussen 1 en 8 uur. Afgezien van die kleine nadelen, krijg je flexibiliteit met een kortere afstand Bluetooth of externe Wi-Fi-connectiviteit en Alexa of Google Assistant-spraakbesturing om de luchtkwaliteit te controleren, timeraanpassingen te maken of HEPA-filter en UV-lichtvervangingen te controleren.

Beste voor grote ruimtes: Coway Airmega 400S Smart Air Purifier

Image
Image

Als je een luchtreiniger nodig hebt met een groot bereik en een onschuldig en zelfs stijlvol ontwerp, is het moeilijk om de Coway Airmega 400S te evenaren. Dit slanke model is verkrijgbaar in wit of grafiet en heeft een paneelontwerp dat visueel interessant is zonder al te opvallend te zijn als apparaat. Hoewel de prijs behoorlijk hoog is, is er meer aan het verhaal dan een goed uiterlijk. Dit model is geschikt voor grotere ruimtes tot 1.560 vierkante voet met twee luchtverversingen per uur. In kleinere kamers van 780 vierkante voet zal dit model ook een mooi huis vinden met vier luchtverversingen per uur. Het filtersysteem omvat een wasbaar voorfilter en een tweede systeem bestaande uit een echt HEPA-filter en actieve kool om tot 99,97 procent van de verontreinigende stoffen en irriterende stoffen van 0,3 micron te verminderen.

Er zijn bedieningselementen aan boord op het apparaat, maar de mobiele app ontgrendelt dezelfde en extra functies die handig zijn voor dagelijks gebruik. Het luchtkwaliteitsniveau wordt slim aangegeven door ringen aan de voorkant van het toestel. Het is een mooi design touch en ook praktisch. Zo ook de discrete handgrepen aan weerszijden voor eenvoudig transport. Als je niet thuis bent, check je de luchtkwaliteit via de app. Het is ook de manier om de kwaliteit van de buitenlucht te controleren om wijzigingen aan te brengen, de levensduur van het luchtfilter te bewaken en de vijf ventilatorsnelheden en drie slimme modi te regelen. De Eco-modus is vooral handig als je het maximale uit dit energiezuinige apparaat wilt halen. Wanneer u deze activeert, schakelt de luchtreiniger de ventilatoren uit als de luchtkwaliteit gedurende ten minste 10 minuten is verbeterd tot "Goed".

Als je op zoek bent naar een luchtreiniger die past in je slimme huisopstelling, zul je blij zijn te weten dat dit apparaat compatibel is met Amazon Alexa (en Amazon Dash-filteraanvulling) en Google Home voor spraak controle.

Beste draagbare: KeySmart CleanLight Air Pro

Image
Image

Luchtreinigers zijn niet alleen voor stationair gebruik, en de KeySmart CleanLight Air Pro bewijst dat. Dit compacte apparaat van 1 pond is klein genoeg om in de meeste tassen en bekerhouders te passen met de meegeleverde basisbevestiging. Zelfs met de basis bevestigd, is de CleanLight Air Pro slechts 8,11 inch lang en 3,15 inch breed, maar toch krachtig genoeg om ruimtes tot 160 vierkante voet te zuiveren. Kies tussen twee ventilatorsnelheden, hoog en laag, met een druk op de multifunctionele aan/uit-knop. Beide snelheden registreren onder de 50dB, wat betekent dat de ventilator je gesprek of concentratie niet zal verstoren. Onze recensent vergeleek het volume op de laagste stand met een fluistertoon, terwijl de tweede stand een laag ventilatorvolume was.

De CleanLight Air Pro maakt gebruik van een Sharp PM2.5-sensor voor verontreinigende stoffen om de luchtkwaliteit continu te bewaken en indien nodig aanpassingen aan te brengen. De UV-C en anion sterilisatie elimineert 99.99 procent van bacteriën en verontreinigende stoffen. De LED-lampjes en het display waarschuwen u voor de luchtkwaliteit en de batterijlading, die binnenkomt bij 4 uur consistent gebruik. Hoewel deze draagbare luchtreiniger gemakkelijk snoerloos te gebruiken is, kunt u hem ook aansluiten met de USB-A naar USB-C-oplaadkabel om de batterij op te laden en hem in uw voertuig of op uw bureau te gebruiken.

"Ik merkte dat de CleanLight Air Pro de rookgeur hielp verdrijven en de luchtkwaliteit veel meer verbeterde dan toen ik hem niet gebruikte." - Yoona Wagener, producttester

We hebben de Dyson Pure Hot+Cool HP04 Purifying Heater + Fan gekozen als onze eerste keus voor de beste slimme luchtreiniger. Hoewel het in de eerste plaats een luchtreiniger is, verhogen de toegevoegde functies voor ruimteverwarming en -koeling, de stille werking en het stijlvolle ontwerp de waarde op unieke manieren die de vraagprijs helpen rechtvaardigen. De RabbitAir MinusA2 ultrastille luchtreiniger komt op een goede tweede plaats gezien zijn royale bereik en geavanceerde, meerstaps filtratie- en zuiveringstechnologie, en de toegevoegde bonus van ruimtebesparing, dankzij een aan de muur te monteren constructie.

Bottom Line

Yoona Wagener beoordeelt een verscheidenheid aan wearables, randapparatuur en technische gadgets voor Lifewire. Altijd op zoek naar technologie om het leven thuis te vereenvoudigen en te verbeteren, gebruikt ze momenteel luchtzuiverende producten van BlueAir en Tenergy om huishoudelijke allergenen te verminderen.

Waar u op moet letten bij slimme luchtreinigers

Bottom Line

Of je nu een eenpersoonskamer of een specifieke hoek van een woonkamer met open concept wilt targeten, je hebt een model nodig dat fysiek bij je indeling past en het volledige assortiment biedt waarnaar je op zoek bent. Grotere of meer geavanceerde modellen hebben vaak wat meer ruimte nodig. Sommige kleinere modellen kunnen veel verder dan hun bouw, maar de meeste hebben een korter bereik. In beide gevallen, als u op zoek bent naar draagbaarheid, overweeg dan gewicht, handgrepen en wielen die bewegingsflexibiliteit bieden om bepaalde kamers te zuiveren boven andere gedurende bepaalde periodes van het jaar (weersveranderingen, allergieseizoen, enz.).

Connectiviteit

Veel slimme luchtreinigers bieden meerdere manieren om met instellingen om te gaan en deze te regelen. Fysieke displays/touchscreens en afstandsbedieningen zijn ideaal voor snelle toegang wanneer u thuis bent, maar begeleidende apps vergroten het gemak door ook toegang op afstand mogelijk te maken. Hoewel Wi-Fi-connectiviteit op een 2,4 GHz-frequentie de standaard is, bieden sommige modellen verbindingen met een korter bereik via Bluetooth wanneer u thuis bent. Modellen met zowel Wi-Fi als Bluetooth bieden het meeste bereik en de meeste flexibiliteit, afhankelijk van wanneer je dichtbij, thuis of ver van huis bent. Spraakbesturing via uw favoriete slimme assistent kan een ander voordeel zijn voor toegang op afstand of het controleren van de luchtkwaliteit vanuit een andere kamer. Slimme luchtreinigers bieden vaak compatibiliteit met Amazon Alexa en Google Assistant, maar Siri-ondersteuning is iets beperkter.

Filtertechnologie

Als je specifieke zorgen hebt, zoals seizoensgebonden allergiepreventie of het verminderen van haar en huidschilfers van huisdieren, overweeg dan modellen die zijn gericht op die behoeften met gespecialiseerde filters of meertraps echte HEPA-filtratie. UV-lichttechnologie en door koolstof geactiveerde componenten zorgen voor extra filtering, geurabsorptie en kiemverwijderende kracht, en nieuwere technologieën van merken als Dyson en Molekule bieden hun eigen unieke schoonmaakaantrekkingskracht. Of u nu kiest voor een meer traditioneel filter-/zuiveringssysteem of een meer innovatieve benadering, u zult ook rekening willen houden met de onderhoudskosten met vervangende filters en andere accessoires.

Aanbevolen: