LumiRue's zoektocht om positiviteit en feminisme naar Twitch te brengen

Inhoudsopgave:

LumiRue's zoektocht om positiviteit en feminisme naar Twitch te brengen
LumiRue's zoektocht om positiviteit en feminisme naar Twitch te brengen
Anonim

Zoals hun schermnaam doet vermoeden, is LumiRue een helder licht dat de broodnodige sanitaire voorzieningen op Twitch biedt. Deze terminaal geduldige en vriendelijke streamer heeft een ruimte gecreëerd voor onderwijs, feminisme en positiviteit voor alle buitenbeentjes en politieke junks om te genieten van een gezonde portie Rue.

Image
Image

"Ik vind het leuk om mensen te helpen, ik vind het leuk om dingen te zien klikken voor mensen, ik vind het leuk om ze te zien groeien en ik vind het leuk om ze te zien leren. Dat is er al zo lang als ik me kan herinneren," zei Rue in een telefonisch interview met Lifewire.

"Het was een passie, maar ik had nooit gedroomd dat het iets primairs zou worden - eigenlijk heb ik het gedroomd, maar ik had nooit gedacht dat het zou uitkomen, vooral niet in deze ruimte."

Rue heeft pas onlangs succes gezien van hun inhoud op het platform, maar hun aanwezigheid is verre van nieuw. Vanaf 2015 begon deze Twitch-partner als een League of Legends-streamer, in de hoop de community te veranderen in iets representatiever.

Hoewel dat niet tot wasdom kwam, waren ze in staat om dat idee te gebruiken in een streamingformaat dat niet verschilt van een vriendelijke lezing. Met bijna 20.000 volgers heeft Rue hun hoekje van Twitch getransformeerd in een positieve hoek voor nieuwsgierige geesten om samen te komen.

Snelle feiten

  • Name: LumiRue
  • Van: Lumi, geboren en getogen op het platteland van Indiana, woont momenteel in het DC-metrogebied.
  • Random delight: Mensenmens! Voordat hun streamingcarrière duurzaam werd, was LumiRue een directe ondersteuningsprofessional en werkte ze als een hulpmiddel voor mensen met een verstandelijke beperking als hun primaire werk. Ze zouden ook werken als conciërge en kassier buiten kantooruren, twee banen die volgens hen een niveau van vrede brachten.

Een eigen competitie

Feminisme en sociale rechtvaardigheid, zegt Rue, vormen de hoeksteen van hun streamingcarrière en waar veel van hun inhoud om draait. Deze aanleg voor onderwijs begon op relatief jonge leeftijd. Ze groeiden op in een conservatieve hoek van Indiana, compleet met twee broers en zussen. Rue was het ultieme middelste kind.

Ondanks het kleine stadje herinnert Rue zich dat hij grote ideeën had. Met een super ondersteunende vader en liefhebbende broers en zussen, suggereert Rue dat het hun steun was die ervoor zorgde dat Rue een deel van hun creatievere kant kon uiten.

Pas op de universiteit, aan de Indiana University-Purdue University Indianapolis (IUPUI), waar ze dubbel studeerde in vrouwenstudies en psychologie, kwamen ze tot het feminisme dat hun carrière zou beïnvloeden en het traject van hun leven.

"Dat is een deel van waarom ik doe wat ik doe in mijn streams. Mijn leven is ten goede veranderd door te leren over feminisme, en ik wil dat kunnen brengen en voor iedereen toegankelijk maken mogelijk, " zeiden ze.

Rue's eerste uitstapje naar streaming was met de populaire MOBA-game League of Legends. Rue maakte kennis met het spel en het potentieel van streaming door een ex-vriendje en was geïnteresseerd in het opbouwen van een community. In het bijzonder, een gebouwd op het verbeteren van het gaming-ecosysteem na een gebrek aan inclusiviteit en een klassieke dosis intimidatie.

"In die tijd identificeerde ik me als een vrouw…[en] ik was de enige vrouw op het toernooi, en het was toen geen klein toernooi; de cultuur was erg vrouwonvriendelijk", zei Rue over een League of Legends-toernooi georganiseerd op hun universiteit, waar teamleden seksistisch gedrag vertoonden in de richting van Rue.

"Ik denk dat het echt verbinding verhindert. Ik realiseerde me dat de vrouwen die competitie speelden zich buiten de gemeenschap voelden."

Rue was vastbesloten om te veranderen, of het nu in de League-gemeenschap was of niet.

Leren om te overtreden

Gelijk en pittig, de community van Rue is toegewijd aan het inclusiever maken van de streaming- en gamingwereld. Inclusiviteit is tenslotte hun merk. Dus toen hun nieuwe gemeenschap verwikkeld raakte in een interne strijd over white privilege, veranderde Rue van koers. Ze wisten echter niet dat dit precies de juiste zet was.

"Ik realiseerde me dat ik niet heb gedaan wat ik van plan was te doen. Mijn gemeenschap weet niet eens dat wit privilege bestaat. Wat ben ik aan het doen, " zei Rue. "Dus begon ik feminisme te onderwijzen, en ik ging van start. Ik kreeg niet alleen steun van een echt coole bloeiende gemeenschap, maar ook makers gaven me steun."

Er is iets zo lonend en moeilijk aan het hebben van de Twitch [community] die ik doe.

Ze schreeuwen populaire makers uit zoals AustinShow, die Rue hun eerste smaak van echt succes op het platform gaven door Rue uit te nodigen voor shows in panelstijl die hij in 2019 presenteerde. Het was een opwaarts traject vanaf daar, en de kleine gemeenschap van Rue werd steeds groter totdat het een punt van duurzaamheid bereikte.

Nu zetten ze hun toewijding voort om een beter begrip van sociale problemen naar het platform te brengen, met streams die zijn bedoeld om samen met hun streamingpubliek te leren en andere educatieve inhoud.

Rue's volgende doel is om TikTok aan te pakken, dat een reputatie heeft als vruchtbare grond voor streamers om inhoud in verteerbare minutenlange happen te scheppen. Ze hopen hun inhoud over sociale rechtvaardigheid te gebruiken en op de markt te brengen aan de sociaal progressieve Gen Z-menigte.

"Ik wil opbeurend zijn," zei Rue. "Er is iets zo lonend en moeilijk aan het hebben van de Twitch [community] die ik doe. Het is iets dat me echt steeds terugbrengt dat ik deze discussies kan voeren en dat mensen op deze echt moeilijke onderwerpen blijven klikken. Dat is de kern van wat ik doe, en dat is zo belangrijk voor mij."

Aanbevolen: