Facebook dumpt Oculus Go ten gunste van duurdere zoektocht

Facebook dumpt Oculus Go ten gunste van duurdere zoektocht
Facebook dumpt Oculus Go ten gunste van duurdere zoektocht
Anonim

De virtuele realiteit betreden is net iets duurder geworden met het verlies van de Oculus Go, een goedkopere (en lagere kwaliteit) VR-headset van Facebook.

Image
Image

De twee jaar oude virtual reality (VR)-headset Oculus Go is niet langer, zoals het bedrijf van Facebook woensdag in een blogpost aankondigde. De verhuizing is te wijten aan de toegenomen interesse in het jongere broertje van de Go, de Oculus Quest, die het extra voordeel heeft van meer camera's voor een betere VR-ervaring, aldus het bedrijf.

Vrijheidsgraden: de Quest heeft het voordeel van een volgsysteem met zes vrijheidsgraden (6DoF), terwijl de Go er slechts drie (3DoF) had.6DoF-apparaten kunnen niet alleen uw hoofdbewegingen volgen, ze kunnen ook uw positie in een kamer volgen. Dit zorgt alleen maar voor een betere, meer meeslepende VR-ervaring.

Image
Image

Achter de schermen: De Oculus Go was de eerste VR-headset die je niet hoefde te verbinden met een krachtige pc (zoals de Oculus Rift) of een mobiele telefoon (zoals de Gear VR). We zien in feite een verschuiving naar meer capabele stand-alone headsets zoals deze. Zoals The Verge opmerkt, is VR op telefoons bijna dood.

De toekomst: als je al een Go hebt, zegt Oculus dat het de systeemsoftware zal onderhouden met bugfixes en beveiligingsupdates tot 2022. Er worden geen nieuwe Go-apps geaccepteerd, en de Go-app store krijgt vanaf december 2020 geen momenteel ontwikkelde apps meer.

Bottom line: Als je nu Oculus VR wilt gebruiken, moet je meer uitgeven aan de Quest, wat weliswaar over het algemeen een beter apparaat is. Tenminste, als je er een kunt vinden.

Aanbevolen: