Moet u AppleCare+ bij uw iPad krijgen?

Inhoudsopgave:

Moet u AppleCare+ bij uw iPad krijgen?
Moet u AppleCare+ bij uw iPad krijgen?
Anonim

AppleCare+ is een verlengde garantie voor de iPad en iPhone. Apple geeft je wat tijd om te beslissen of je het nodig hebt. U kunt het kopen op hetzelfde moment dat u uw apparaat koopt of binnen 60 dagen daarna, of u kunt de maandelijkse abonnementsservice kiezen die de prijs over twee jaar spreidt.

Als je besluit AppleCare+ niet te nemen en je iPad heeft uiteindelijk onderhoud nodig, heb je misschien nog een kans om een abonnement te kopen. De dekking is niet van toepassing op die reparatie of vervanging, maar je hebt het later als er iets anders gebeurt.

Elke iPad wordt standaard geleverd met een jaar garantie en 90 dagen technische ondersteuning. AppleCare+ verlengt deze garantie met een jaar - dus in totaal twee jaar vanaf de aankoopdatum van uw iPad - en dekt hardware en technische ondersteuning.

Het dekt ook maximaal twee incidenten van onopzettelijke schade. Elke claim is onderworpen aan een servicetoeslag van $ 49 plus belasting. Toch is dit minder dan de volledige prijs van een typische reparatie. AppleCare+ biedt u ook 24 uur per dag ondersteuning via chat en telefoon, maar is het de extra kosten waard?

Image
Image

Verlengde garanties zijn een gok

Er is een simpele reden waarom bedrijven verlengde garanties bieden: ze verdienen geld. AppleCare+ is geen winstvrije service die Apple aanbiedt omdat het ons leuk vindt. Het is een extra inkomstenstroom voor het bedrijf.

Voor consumenten zijn garanties een gok of ze nodig zullen zijn. Als er dingen mis gaan (en dat doen ze), zijn verlengde garanties zeker de moeite waard. Wanneer echter de betrouwbaarheid van solide merken zoals Apple geldt (zoals vaak het geval is), zien deze plannen er minder waardevol uit.

Bovendien, als we de garanties voor al onze elektronische apparaten zouden verlengen, zouden de meesten van ons meer geld uitgeven aan garanties dan aan reparaties. Dit geldt zelfs als we de garantie alleen verlengen voor onze duurste artikelen, zoals computers, tablets en televisietoestellen.

De echte kosten voor u en Apple

Verlengde garanties kosten vaak 10 procent of meer van de prijs van een apparaat en zijn maar een of twee jaar geldig. Vanaf 2021 is het AppleCare+-pakket van $ 69 voor de iPad op instapniveau bijna 20 procent van de prijs van het apparaat, wat duur is aangezien de producten van Apple betrouwbaarder zijn dan het gemiddelde elektronicabedrijf. Het AppleCare+-pakket van $ 129 voor de iPad Pro van $ 799 is een betere deal voor 16 procent.

Dus, wat koop je met een verlengde garantie? Het grootste voordeel van AppleCare+ is de dekking voor onopzettelijke schade. Het is onwaarschijnlijk dat u in het tweede jaar een hardwarestoring krijgt. De meeste hardwarestoringen treden in het eerste jaar op als gevolg van een defect, of treden op na meerdere jaren gebruik. U kunt uw iPad echter op elk moment laten vallen en het scherm laten barsten. Als je erg vatbaar bent voor ongelukken of als je je iPad in een uitdagende omgeving gebruikt, kan $ 69 je gemoedsrust geven.

Verlengde garantie of iPad-hoes

Een alternatief voor de verlengde garantie is een goede hoes voor je iPad. De door Apple verkochte Smart Case is bijvoorbeeld goedkoper dan de garantie en kan de iPad beschermen als je hem laat vallen. Het is ook slank en nauwsluitend, en het wekt de iPad wanneer je de hoes opent. U zult geen extra bulk opmerken in termen van grootte of ongemak.

Bedrijven zoals Otterbox en Trident bieden ook een verscheidenheid aan goed beoordeelde koffers die goedkoper zijn dan de garantie van één jaar. Deze bieden bescherming die varieert van het alledaagse, rond-het-huis-type tot I-like-extreme-sportpantser.

Verlengde garantie of een pot geld

Een voordeel van een verlengde garantie is dat je weet dat je geen enorme uitbetaling krijgt als je een hardwarestoring hebt of je iPad laat vallen. Die servicekosten en de AppleCare+-kosten zijn minder duur dan de kosten om een gebarsten 9,7-inch iPad Pro-scherm te repareren, dat momenteel $ 400 kost.

Er is een andere manier om 'verzekering' te krijgen. Let op de prijs van de garantieverlenging die wordt aangeboden op elk apparaat dat u koopt en stop de helft van dat geld in een pot. Na een paar aankopen zou u genoeg moeten hebben om een reparatie van al uw apparaten te betalen. Na een paar jaar bent u ' U zult dezelfde gemoedsrust hebben voor de helft van de prijs.

The Kid Factor

De enige situatie waarin verlengde garanties hun kosten waard kunnen zijn, is wanneer er kinderen bij betrokken zijn, vooral als de iPad bedoeld is voor die kinderen. Zelfs een stevige hoes beschermt een gebarsten scherm niet als de iPad tegen de hoek van een tafel wordt geslagen.

Een standaard iPad begint momenteel bij $ 329, dus AppleCare+ van $ 69 is bijna 20 procent van die prijs, maar een garantie van $ 129 voor een 12,9-inch iPad Pro van $ 799 is iets logischer voor 16 procent van de prijs. Het is nog steeds een dure garantie, maar het zou de iPad Pro kunnen beschermen totdat de kinderen oud genoeg zijn om het niet te onderwerpen aan het soort misbruik dat kinderen gewoonlijk uitdelen.

Bottom Line

AppleCare+ is niet het enige spel in de stad als het gaat om verlengde garanties. SquareTrade biedt ook een iPad-garantie. Het is iets duurder voor dat extra jaar dekking ($109), maar het 3-jarenplan kan een koopje zijn als je kleine kinderen hebt en garantie wilt.

Het AppleCare+ oordeel

Sla het over. De meesten van ons hebben tablets, smartphones en andere elektronische apparaten, zoals gameconsoles en laptops. In plaats van dure uitgebreide garanties voor elk van hen te kopen, moet u wat geld opzij zetten voor de uiteindelijke reparatie die waarschijnlijkheid en statistieken u zullen brengen en de rest in uw zak steken. Tenzij u omstandigheden heeft waarin onopzettelijke schade waarschijnlijk is, bespaart u op de lange termijn geld.

Aanbevolen: