De 7 beste Alexa- en Alexa-compatibele luidsprekers van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste Alexa- en Alexa-compatibele luidsprekers van 2022
De 7 beste Alexa- en Alexa-compatibele luidsprekers van 2022
Anonim

Wat slimme assistenten betreft, is Amazon's Alexa misschien wel de meest bekende. Dat komt grotendeels omdat de Echo-reeks slimme luidsprekers een van de meest betaalbare opties voor smart home-functionaliteit is gebleven.

Sinds hun release een paar jaar geleden heeft deze categorie slimme luidsprekers een lange weg afgelegd. We zijn nu bij de vierde generatie van de Echo Dot in klein formaat en er zijn tal van andere door Amazon gemaakte opties die er zijn.

Maar er zijn ook een hele reeks luidsprekers van derden die Amazon-gecertificeerde Alexa-functionaliteit bij zich hebben. Of geluidskwaliteit, draagbaarheid of compatibiliteit uw prioriteit is, we zetten de beste opties voor u op een rij.

Beste algemeen: Amazon Echo Dot met klok (4e generatie)

Image
Image

De Echo Dot-lijn begon in de eerste plaats als een speciale spraakassistent om informatie op te roepen, oproepen te plannen, het weer te bekijken en andere typische dagelijkse dingen. Maar de originele Dots waren niet echt geweldige luidsprekers om naar muziek te luisteren. Dat is waar de vierde generatie Echo Dot, met een klokweergave, binnenkomt.

Dit ronde, wereldbolachtige apparaat heeft een grotere, gehoekte luidsprekerdriver die een veel vollere en rijkere sonische respons biedt. Amazon bereikt dit door de luidspreker omhoog en naar voren te kantelen, waardoor het geluid in de richting van je kamer wordt geduwd, in plaats van alleen maar omhoog zoals eerdere generaties. Dit maakt het een ideale luidspreker om 's ochtends of tijdens het klussen naar deuntjes te luisteren.

Deze specifieke configuratie wordt geleverd met een heldere digitale wijzerplaat, zichtbaar door het gaas aan de voorkant, waardoor het perfect is voor nachtkastjes. Je kunt natuurlijk alle verwachte Alexa-taken voltooien, zoals slimme huisbediening, vragen stellen, enz. Dit is echt Amazon's beste beentje voor voor de meeste mensen, en het heeft een redelijke prijs.

Bluetooth of Wi-Fi: Beide | Voice Assistant: Amazon Alexa | Werkt op batterijen: Nee | Waterbestendigheid: Nee

Beste Bose: Bose Home Speaker 300

Image
Image

Voor de algemene geluidskwaliteit en gebruiksvriendelijkheid is Bose echt een van de beste audiomerken die er zijn. De Home Speaker 300 is het antwoord op in-home audio met ingebouwde Amazon Alexa-functionaliteit. Dit betekent dat je alle functies krijgt die je mag verwachten van een speciale Echo Dot die is ingebouwd in een kamervullende Bose-speaker voor thuis.

De grotere drivers geven je een veel basachtigere sonische respons, en de ronde luidsprekers geven je een meer 360-achtig geluid. Naast de geluidskwaliteit, kunt u uw luidspreker ook aansluiten op uw Wi-Fi-systeem thuis om te communiceren met uw audiosysteem in huis, maar u kunt ook Bluetooth-connectiviteit gebruiken om de luidspreker directer met een telefoon of computer te verbinden.

Door de SoundTouch-functionaliteit van Bose te gebruiken, heb je meer controle over elke Bose-speaker in je systeem. Eenvoudige capacitieve aanraakbedieningen en het stijlvolle Bose-ontwerp ronden een ongelooflijk solide optie voor een slimme luidspreker af. Met ongeveer $ 200 is het aan de dure kant van onze lijst, dus dat is hier een belangrijke overweging.

Bluetooth of Wi-Fi: Beide | Voice Assistant: Amazon Alexa, Google Assistant | Werkt op batterijen: Nee | Waterbestendigheid: Nee

Beste voor compatibiliteit: Sonos One (Gen 2)

Image
Image

Een van de andere grote namen in het slimme luidsprekerspel is Sonos, en de Sonos One is een uitstekende keuze voor diegenen die een volledig geïntegreerd slim luidsprekersysteem willen. Met dit apparaat kunt u een systeem kopen dat u niet opsluit in één specifiek slim ecosysteem. Dat komt omdat de Sonos volledig via wifi communiceert via de Sonos-app.

Hoewel de geluidskwaliteit het beste is als je een paar Sonos Ones koopt om als stereoset te gebruiken, past een enkele luidspreker mooi op een kantoorplank of in een keuken. Alexa is ingebouwd, waardoor dezelfde slimme bediening mogelijk is die je zou verwachten van de Echo-lijn van slimme luidsprekers. Maar er is ook AirPlay 2 en tal van andere services die worden ondersteund via de Sonos-app, zoals Spotify en Pandora.

Er is veel digitale signaalverwerking en geluidsonderzoek gedaan naar de technologie van Sonos, wat betekent dat deze luidspreker gewoon geweldig klinkt.

Bluetooth of Wi-Fi: Wi-Fi | Voice Assistant: Amazon Alexa, Google Assistant | Werkt op batterijen: Nee | Waterbestendigheid: Nee

Beste voor tv en entertainment: Polk Audio React Sound Bar

Image
Image

Hoewel een speciale Echo Dot een geweldig apparaat is om in huis te hebben, en veel van de modellen in een mum van tijd goed werken als je naar muziek wilt luisteren, werken deze gadgets niet om je algehele entertainment af te ronden opstelling. Dat is waar een soundbar binnenkomt. De Polk Audio React zit mooi net onder je tv en werkt om op te pikken waar de sub-par ingebouwde luidsprekers van je tv ontbreken.

De React geeft je zes speciale drivers, sommige gericht op middentonen en bas, met tweeters gericht op het hogere deel van het frequentiespectrum. Polk heeft zelfs een aantal DSP's geladen die zich richten op het vocale deel van het frequentiespectrum om het te helpen isoleren en accentueren - perfect voor het bekijken van shows met veel dialogen.

Dan is er natuurlijk de Alexa-functionaliteit, waarmee je de stemassistent van Amazon rechtstreeks vanuit de soundbar zelf kunt oproepen. Dit veelzijdige, op Wi-Fi gebaseerde apparaat werkt goed voor films en entertainmentopstellingen.

Bluetooth of Wi-Fi: Beide | Voice Assistant: Amazon Alexa | Werkt op batterijen: Nee | Waterbestendigheid: Nee

Beste budget: Amazon Echo Dot (3e generatie)

Image
Image

Een van de beste aspecten van de speciale hardware van Amazon is dat je veel kunt krijgen op een geweldig apparaat. De vierde generatie van de Echo Dot biedt wel een betere geluidskwaliteit, maar als je een paar dollar wilt besparen, kun je nog steeds ongelooflijke prestaties krijgen van het model van de derde generatie. Verkrijgbaar in Charcoal, Heather Grey, Plum en Sandstone, deze kleine ronde apparaten zijn bedoeld om op een tafel of plank te staan en passen naadloos in je interieur.

En met de release van deze derde generatie lijn versterkte Amazon de geluidskwaliteit met grotere, beter afgestelde drivers die een voller geluid geven dan oudere opties. En omdat het compatibel is met Amazon Music, Apple Music, Spotify en meer, is het eigenlijk een behoorlijk capabele muziekmachine.

Er is alle slimme functionaliteit die je maar kunt wensen van een Alexa-speaker, zoals het controleren van je agenda, het oproepen van het weer en het aanleren van honderden vaardigheden die aan Alexa zijn gewijd. En het beste is dat je, omdat het maar een generatie oud is, nog steeds redelijk moderne prestaties krijgt voor een prijs die onder de $ 40 ligt (en vaak voor nog minder te koop is).

Bluetooth of Wi-Fi: Beide | Voice Assistant: Amazon Alexa | Werkt op batterijen: Nee | Waterbestendigheid: Nee

"Zelfs met zijn minimale ontwerp en kleine vormfactor is hij nog steeds erg esthetisch, en je kunt de lichtringindicator gemakkelijk vanaf de andere kant van de kamer zien. " - Benjamin Zeman, Product Tester

Beste geluidskwaliteit: Amazon Echo Studio

Image
Image

Veel van de geluidsfuncties in de Echo Studio zijn misschien nogal verrassend voor een door Amazon ontworpen slimme luidspreker. De array met vijf luidsprekers biedt een behoorlijk meeslepend geluid voor een relatief kleine footprint, en de aanwezigheid van Dolby Atmos-technologie betekent dat deze luidspreker het beste ha alt uit de geluidskwaliteit die er is.

De luidsprekers zijn op een heel interessante manier ingedeeld, met drie hoofddrivers die in drie richtingen wijzen, enkele tweeters om het hogere uiteinde van het spectrum te dekken en een grotere subwoofer die naar beneden wijst met een open poort om te projecteren. Amazon heeft ook een technologie voor het lezen van kamers ingebouwd die zich probeert aan te passen aan de akoestiek van de kamer, waardoor de geluidskwaliteit verder wordt geoptimaliseerd.

Er is ook de op Alexa gebaseerde functionaliteit die inherent is aan kleinere Echo-producten. Je kunt Alexa bellen om vragen te stellen of een planning voor je dag in te stellen, of je kunt Alexa-vaardigheden aanleren via het Echo-netwerk. Er is ook smart home-bediening, op voorwaarde dat je smart home-apparaten Alexa-compatibel zijn. Dit alles betekent dat je een solide geluidskwaliteit en het gemak van een spraakassistent kunt krijgen, allemaal in een door Amazon gebouwd apparaat.

Bluetooth of Wi-Fi: Beide | Voice Assistant: Amazon Alexa | Werkt op batterijen: Nee | Waterbestendigheid: Nee

Beste uitgave: Marshall Acton II Alexa Voice draadloos luidsprekersysteem

Image
Image

Marshall is een merk dat het meest bekend staat om zijn half-stacks en klassieke buizenversterkers, maar de afgelopen jaren heeft de gitaargigant stappen gezet in de richting van consumentgerichte Bluetooth-luidsprekers. De tweede generatie Marshall Acton ziet er net zo typisch uit als de klassieke versterkers van Marshall, met de vergulde grillafdekking en metallic gouden accenten en knoppen. De Acton wordt eigenlijk geadverteerd als een luidspreker voor meerdere kamers, wat betekent dat als je hem in de Marshall-app koppelt met andere compatibele luidsprekers, je de audio tussen deze luidspreker en andere kunt regelen.

Er zijn verschillende manieren om verbinding te maken, waaronder Bluetooth, Wi-Fi en sommige bedrade ingangen. En natuurlijk is de Acton direct uit de doos Alexa-compatibel, wat betekent dat hij net als een Echo Dot zal werken. Met tonnen rijkdom over het hele spectrum, veel dekking van bas tot hoge tonen en een heel mooi ontwerp, is de Acton II een geweldige optie als je het prijskaartje van $ 300 kunt betalen.

Bluetooth of Wi-Fi: Beide | Voice Assistant: Amazon Alexa | Werkt op batterijen: Nee | Waterbestendigheid: Nee

Het is logisch dat onze beste algehele keuze rechtstreeks van Amazon komt, en de vierde generatie Echo Dot (bekijk bij Amazon) met een digitale klokinterface geeft je echt het meeste waar voor je geld: naadloze prestaties, een handige klokvisualisatie en verbeterd geluid in een klein pakket.

Als je het niet erg vindt om van Amazon af te dwalen, kun je een heleboel verdienste vinden in opties van Bose of Sonos. Onze keuze van Bose (bekijk bij Amazon) geeft je de werkelijk ongelooflijke geluidskwaliteit en slimme assistent-functionaliteit van het merk voor een kleine premie.

Er zijn echter genoeg Amazon-direct-luidsprekers om uit te kiezen, en we waren erg onder de indruk van wat wordt aangeboden door Amazon's vlaggenschip Echo Studio-luidspreker (bekijk op Amazon).

Over onze vertrouwde experts

Jason Schneider is een schrijver, redacteur, copywriter en muzikant met bijna tien jaar ervaring in het schrijven voor technologie- en mediabedrijven. Naast het behandelen van technologie voor Lifewire, is Jason een huidige en vroegere medewerker voor Thrillist, Greatist en meer.

Benjamin Zeman is een bedrijfsadviseur, muzikant en schrijver in het zuiden van Vermont. Wanneer hij geen technische producten voor Lifewire beoordeelt, wordt hij nerdy om ze op te lossen of complexe problemen op te lossen voor bedrijven die behoefte hebben aan een extern perspectief.

Waar moet je op letten bij een Alexa-speaker

Geluidskwaliteit

Een van de nadelen van het gebruik van een Echo Dot is dat je een driver mist die groot genoeg is om je een werkelijk indrukwekkende geluidskwaliteit te geven. Als je een beter geluid wilt, moet je kiezen voor een verbeterde keuze of iets van een meer op audiofiel gericht merk, zoals Bose of Sonos.

Grootte en ontwerp

Je Alexa-compatibele luidspreker staat waarschijnlijk buiten, op je plank of naast je tv-opstelling. Daarom kan een laag profiel of een elegant ontwerp belangrijk voor je zijn. Het zal echter waarschijnlijk ten koste gaan van luidheid en basrespons.

Connectiviteit

De meeste slimme luidsprekers maken via Wi-Fi verbinding met uw apparaten, waardoor ze de meeste van hun slimme huis- en multiroom-functionaliteit krijgen. Sommige luidsprekers, waaronder de meeste in de Echo-lijn, bieden u ook Bluetooth-functionaliteit om eenvoudig verbinding te maken met een enkele telefoon of apparaat.

FAQ

    Zijn er Alexa-speakers die niet door Amazon zijn gemaakt?

    Hoewel de meeste luidsprekers die expliciet Alexa-compatibel zijn, worden gemaakt en verkocht door Amazon, hebben veel van de beste merken voor slimme luidsprekers en audio de tijd genomen om Alexa-certificering te krijgen om Alexa met je luidspreker te gebruiken. Zoek naar de badge 'Amazon-gecertificeerd' op de Amazon-lijstpagina.

    Heb je internet nodig om Alexa te gebruiken?

    Omdat Alexa-functionaliteit vaak informatie van internet vereist, is het logisch dat je speaker (of het apparaat waarmee het via Bluetooth is verbonden) verbonden moet zijn met internet. Op die manier heeft ze toegang tot de informatie wanneer je Alexa een vraag stelt of om je agenda-afspraken in te trekken.

Aanbevolen: