De 8 beste JBL-luidsprekers van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste JBL-luidsprekers van 2022
De 8 beste JBL-luidsprekers van 2022
Anonim

JBL staat bekend om zijn kleurrijke Bluetooth-luidsprekers en ultradraagbare ontwerpen. Het onderscheidende, baszware audioprofiel van het merk maakt het een go-to voor zowel party-speakers als persoonlijke speakers, en levert een rijk geluid en verrassend volume, zelfs in de meest compacte ontwerpen. Veel van de meest populaire JBL-luidsprekers zijn robuust - bijna allemaal zijn ze spatwaterdicht, zo niet volledig waterdicht - en ontworpen om te worden gedragen of vastgemaakt aan rugzakken en fietsen.

Of je nu op zoek bent naar iets in zakformaat of krachtig genoeg om de kamer te schudden, de gevarieerde line-up van JBL heeft zeker iets van jouw snelheid. We hebben het onderzoek gedaan om de beste apparaten van het merk te kiezen voor allerlei soorten gebruik, dus je kunt beginnen met het bekijken van onze gids voor het instellen van Bluetooth-luidsprekers, of duik meteen in met onze lijst met keuzes hieronder.

Beste algemeen: JBL Flip 5

Image
Image

De JBL Flip 5 combineert een gedurfd geluid en een gedurfd ontwerp. Deze luidspreker is verkrijgbaar in een tiental verschillende kleuren en prints en kan zowel verticaal als horizontaal worden georiënteerd en levert een kamervullend geluid met krachtige bas. Hij kan overal mee naartoe: 7,1 x 2,7 x 2,9 inch en slechts een pond, deze luidspreker is reisvriendelijk en kan 12 uur spelen tussen oplaadbeurten. Bovendien betekent de waterdichte IPX7-classificatie dat je hem mee kunt nemen naar het zwembad, het strand of buiten in de elementen tijdens je volgende buitenbijeenkomst.

De Flip 5 beschikt ook over de PartyBoost-functie van JBL, waarmee je hem kunt koppelen met andere JBL Bluetooth-luidsprekers voor een nog krachtiger geluid. Het enige nadeel is de ietwat verouderde Bluetooth 4.2-technologie, die een iets zwakkere verbinding heeft dan de nieuwste Bluetooth 5. Maar dit is nog steeds onze favoriete JBL-luidspreker op basis van geluid, design en pure veelzijdigheid.

Runner-up, beste overall: JBL Boombox 2

Image
Image

Als je wat geld te besteden hebt, is de JBL Boombox 2 ongeëvenaard in termen van pure kracht. Deze speaker is zeker aan de dure kant voor een toestel in deze categorie, maar ook aan de luide en krachtige kant. Als volume en basrespons uw topprioriteiten zijn, is de Boombox 2 de juiste keuze.

Deze luidspreker is ook behoorlijk groot: hij weegt 13 pond en meet bijna 22 inch aan de langste kant. Hoewel het is ontworpen met een nostalgische handgreep in boombox-stijl, is het draagbaar maar niet bepaald reisvriendelijk. Dat gezegd hebbende, de IPX7-waterdichtheid maakt het een uitstekende luidspreker voor aan het zwembad of voor een buitenfeest, en de batterij gaat 24 uur mee tussen opladers, dus je hoeft geen oplaadsnoer mee te nemen. Bluetooth 5.0-technologie ondersteunt een stabiele verbinding met je muziekstreamingapparaat en stelt je in staat de Boombox 2 te koppelen met andere PartyBoost-compatibele JBL-luidsprekers (als je besluit dat je nog meer onderdompeling in audio nodig hebt).

Beste budget: JBL Go 3

Image
Image

Met een betaalbaar prijskaartje, ultracompact ontwerp en solide audioprestaties kun je met de JBL Go 3 je muziek overal mee naartoe nemen. Of je nu op het strand, op je fiets of zelfs onder de douche bent - deze kleine luidspreker heeft een IP67-classificatie, wat betekent dat hij zowel stof- als waterdicht is, zelfs ondergedompeld. Het is ook klein genoeg om in een tas of jaszak te passen zonder je te verzwaren.

Zelfs als je niet onderweg bent, ziet deze luidspreker er nog steeds geweldig uit als je op een tafel zit. En ondanks zijn compacte formaat zijn de audioprestaties solide en verrassend luid. De belangrijkste zwakte is de levensduur van de batterij. Vijf uur speeltijd is niet slecht, maar het steekt niet bijzonder goed af tegen andere Bluetooth-luidsprekers. Als je het niet erg vindt om elke nacht op te laden, dan is de Go 3 een duurzame en leuke kleine luidspreker die de bank niet kapot maakt. Het is verkrijgbaar in blauw, groenblauw, grijs, rood en zwart.

Beste draagbare: JBL Xtreme 3

Image
Image

JBL's Xtreme-luidsprekers vallen in een interessante middenweg in de productreeks en overbruggen de kloof tussen de grotere en duurdere luidsprekers van het merk en hun ultradraagbare aanbod. De Xtreme 3 is nog steeds aan de duurdere kant, maar hij verpakt de kracht van JBL's meer high-end luidsprekers in een draagbaar ontwerp. Het resultaat: groots geluid uit een compact apparaat. En net als veel andere luidsprekers op deze lijst, bevat het JBL's PartyBoost-luidsprekersynchronisatiefunctie.

De Xtreme 3 weegt iets meer dan vier pond en meet 11,75 x 5,35 x 5,28 inch. Er zijn twee metalen ringen ingebouwd in de bovenkant van de luidspreker en een stoffen riem in de doos, zodat je hem als een tas over je schouder of over je rug kunt dragen. Het is ook gebouwd om verschillende omstandigheden te weerstaan en is zowel waterdicht als stofdicht. De batterijduur van 15 uur is goed, maar niet geweldig voor deze prijsklasse.

Beste slimme luidspreker: JBL Link Portable

Image
Image

Als je op zoek bent naar iets meer hightech of handsfree, voegt de Link Portable enkele leuke nieuwe functies toe aan een klassiek JBL-luidsprekerontwerp. Deze luidspreker is een slimme hub, een luidspreker met internetverbinding die rechtstreeks muziek kan afspelen van streamingdiensten zoals Spotify en Apple Music zonder verbinding te hoeven maken met een smartphone of computer. Het is ingesteld met behulp van de Google Home-app en reageert op spraakopdrachten via de Google Assistent. Het is ook compatibel met Chromecast en Apple Airplay voor als je wilt streamen vanaf je apparaten.

De Link Portable bestaat uit twee delen: de cilindrische luidspreker en het oplaadstation. De luidspreker kan uit de houder worden gehaald en op zichzelf worden gedragen. Hij is waterdicht en heeft een batterijduur van acht uur, dus je kunt hem onderweg meenemen en weer in de houder laten vallen als je thuiskomt. Houd er rekening mee dat de slimme functies met internet niet werken als het buiten het bereik van een Wi-Fi-signaal gaat - op dat moment zou het zich gedragen als een gewone Bluetooth-luidspreker.

Beste feestspreker: JBL Pulse 4

Image
Image

De JBL Pulse 4 kan de muziek en de sfeer naar je volgende feest brengen. De aanpasbare lichtshows worden automatisch gesynchroniseerd met je muziek en geven een briljante reeks kleuren weer aan alle kanten van het apparaat. Kies gewoon een thema in de JBL-app of creëer je eigen verlichtingsreeks vanaf het begin, en je hebt meteen een middelpunt voor je kamer. De 360-graden lichten worden vergezeld door 360-graden geluid-krachtige drivers en zware bassen maken dit een fantastische party-speaker. Je kunt hem zelfs aansluiten op een andere JBL-luidspreker met behulp van de PartyBoost-functie om te genieten van stereogeluid (of twee keer de lichtshow, als je toevallig een tweede Pulse 4 hebt). Deze luidspreker fungeert ook als een kleurrijke sfeerlamp, zelfs als de muziek is uitgeschakeld, dus het is echt een twee-in-één apparaat.

Beste uitgave: JBL PartyBox 310

Image
Image

Plannen om buitenbijeenkomsten te organiseren? De JBL PartyBox 310 is jouw ticket naar een rijk, dreunend geluid, zelfs in grote ruimtes. Deze speaker beschikt over 240 watt JBL Pro Sound die de club naar je toe brengt. Met een batterijduur van 18 uur en een meegeleverd netsnoer hoef je je geen zorgen te maken dat je zonder stroom komt te zitten. De ingebouwde lichtshowfunctie is een extra bonus die voor wat extra sfeer zorgt terwijl de muziek speelt. Met aanpasbare instellingen kun je een lichtshow kiezen die bij de stemming past.

De PartyBox 310 is een beetje gebouwd als een rollende koffer, met een telescopisch handvat en ingebouwde wielen. Het is vervoerbaar, maar weegt nog steeds ongeveer 40 pond en meet 12,8 x 27 x 14,5 inch, dus het is een serieus apparaat. Dat gezegd hebbende, het is ook behoorlijk duurzaam. De PartyBox heeft een IPX4-classificatie, wat betekent dat hij bestand is tegen spatten en morsen en niet bederft door een onverwachte regenbui.

Beste voor kinderen: JBL Jr Pop

Image
Image

De JBL Jr Pop-luidspreker is betaalbaar, kindvriendelijk en ontworpen om bestand te zijn tegen de ontberingen van het dagelijks gebruik. De waterdichtheid en het volledig plastic ontwerp zorgen ervoor dat het bestand is tegen vallen, morsen of vallen in iets dat is gemorst. Het wordt ook geleverd met een opklikbare draagriem die gemakkelijk aan een rugzak of autostoeltje kan worden bevestigd. En als er toch iets mee gebeurt, maakt het budget prijskaartje het een relatief kleine investering.

Kinderen zullen dol zijn op de opvallende kenmerken die JBL op de Jr Pop heeft weten te passen. De kleuropties zijn speels en helder, en de luidspreker heeft een ring van veelkleurige lichten die een show geven wanneer er muziek wordt afgespeeld. JBL heeft zelfs een pakket stickers in de doos, zodat kinderen hun nieuwe apparaat kunnen aanpassen. Het enige nadeel is de batterijduur van vijf uur. De JBL Jr Pop moet misschien iets meer worden opgeladen dan je typische Bluetooth-luidspreker, maar door zijn stevige bouw en speelse ontwerp is hij nog steeds een duidelijke winnaar voor kinderen.

Onze topkeuze is de veelzijdige JBL Flip 5, die een rijk geluid levert in een duurzaam en draagbaar ontwerp. Als je echt het neusje van de zalm wilt (en extra geld te besteden hebt), dan raden we de Boombox 2 aan vanwege het enorme volume en de lange batterijduur.

Over onze vertrouwde experts

Emmeline Kaser is een voormalig redacteur van Lifewire's productoverzichten en recensies. Ze is een ervaren productonderzoeker die gespecialiseerd is in consumententechnologie.

FAQ

    Heeft de afstand van mijn luidsprekers tot de audiobron invloed op mijn geluidskwaliteit?

    Ja, hoewel het niet altijd mogelijk is, wil je voor de beste geluidskwaliteit de lengte van de kabel die je luidsprekers aan je ontvanger vastmaakt zo kort mogelijk houden. Hoewel je geluidskwaliteit niet erg zal lijden, tenzij ze 25 voet of meer van je ontvanger verwijderd zijn. Voor alle bedrade luidsprekers moet u een 14-gauge kabel gebruiken en mogelijk een 12-gauge kabel voor luidsprekers die zich verder dan 7 meter van de ontvanger uitstrekken.

    Waar moet ik mijn luidsprekers plaatsen?

    Dit kan een beetje anders zijn, afhankelijk van of je een stereo-, 5.1-, 7.1- of 9.1-opstelling gebruikt. Er zijn echter een aantal altijd groene regels die u moet volgen, ongeacht het aantal luidsprekers dat u gebruikt. Dit hangt natuurlijk af van de indeling van uw kamer, maar u moet proberen uw luidsprekers op gelijke afstand van elkaar te plaatsen met surround-luidsprekers in de hoeken rond uw luistergebied. Je moet ook proberen je luidsprekers vrij te houden van obstakels en als je ze veilig aan een muur kunt bevestigen, nog beter.

    Hoeveel subwoofers heb ik nodig?

    Dit hangt allemaal af van de grootte van je kamer, meer subwoofers geven je een betere baskwaliteit en bieden je een flexibelere plaatsing bij het zoeken naar de beste plek voor optimale geluidskwaliteit. Het kan echter overdreven zijn om meer dan één subwoofer in een kleine luisterruimte te hebben. Ook bieden sommige enkele luidsprekers voldoende bas als standalone opties, zodat een extra woofer niet nodig is.

Waar moet je op letten

Geluidskwaliteit - Er is geen enkele specificatie die u kan vertellen hoe een luidspreker zal klinken, en dat is een van de lastigste dingen aan het online kopen van dit soort apparaat. Veel JBL-luidsprekers zullen ergens in de productbeschrijving het "signature sound profile" van het merk vermelden, wat verwijst naar de manier waarop ze hun luidsprekers afstemmen. Voor JBL is dat geluidsprofiel vaak pittig met een krachtig laag. Het merk staat bekend om het maken van luidsprekers met een sterke basrespons, dus ze zijn een geweldige keuze voor mensen die naar basgestuurde muziek luisteren. Net als verschillende andere audiomerken heeft JBL een bijbehorende app voor zijn luidsprekers waarmee je de audio-egalisatie kunt aanpassen.

Ontwerp - Het kiezen van het beste draadloze luidsprekerontwerp hangt volledig af van uw behoeften. Een aantal van de speakers op deze lijst lijken qua vorm erg op elkaar, maar sommige zijn veel groter dan andere en daardoor een stuk minder draagbaar. Denk na over waar je het gaat gebruiken: ben je van plan het op één plek achter te laten? Draag het in een tas? Gebruik het buiten of onder de douche, waar het mogelijk nat kan worden? JBL maakt veel interessante reisluidsprekers met clips, handgrepen en riemen voor gemakkelijke draagbaarheid of echt luisteren onderweg tijdens het wandelen of fietsen. Als je krachtig geluid wilt en je luidspreker niet ver hoeft te vervoeren, wil je misschien iets groters en zwaarders bekijken - JBL heeft een paar modellen die draagbaarheid inruilen voor eersteklas audiokwaliteit en extra functies zoals Wi-Fi-connectiviteit en opladen poorten. Zorg ervoor dat je iets waterdichts meeneemt (IPX7-classificatie) als je van plan bent het in de buurt van het zwembad te gebruiken!

Battery Life - Het is misschien niet de meest glamoureuze of interessante functie, maar laten we eerlijk zijn: het is vervelend om de hele tijd op te laden. Een onvoldoende batterijduur is frustrerend gebruikelijk bij goedkopere draadloze apparaten, en het kan echt het plezier uit een nieuwe luidspreker halen. Dus wat wordt beschouwd als "goede levensduur van de batterij?" Dat hangt grotendeels af van hoe vaak en hoe lang u uw luidsprekers doorgaans gebruikt. Als je thuis werkt en de hele dag muziek hebt, dan wil je iets dat minstens 10 of 12 uur meegaat tussen oplaadbeurten. Hetzelfde geldt voor mensen die feesten of evenementen organiseren en niet willen dat hun spreker halverwege sterft. Als je de neiging hebt om luidsprekers in kortere bursts te gebruiken, heb je dat soort batterijcapaciteit misschien niet nodig. Maar als algemene vuistregel: een langere batterijduur is beter.

Synchronisatiefuncties - Sommige JBL-luidsprekers hebben synchronisatiefuncties zoals JBL Connect+ en PartyBoost waarmee u uw muziek uit meerdere luidsprekers tegelijk kunt afspelen. Met Connect+ koppel je je speaker of speakers aan een app op je telefoon en kun je de aangesloten speakers bedienen en synchroniseren vanuit die app. PartyBoost daarentegen verbindt speakers direct met elkaar. Je kunt hem gebruiken om in stereo naar je muziek te luisteren of er meerdere aan elkaar koppelen voor een flinke volumeboost. Synchronisatiefuncties kunnen heel leuk zijn omdat je hiermee snel een opstelling met meerdere luidsprekers kunt maken, maar er zijn beperkingen aan de luidsprekermodellen die compatibel zijn met elkaar. Als je al een JBL-luidspreker hebt en er nog een in een ander model wilt kopen, moet je controleren of ze met elkaar kunnen worden gesynchroniseerd. Een oude JBL-luidspreker met JBL Connect kan bijvoorbeeld niet worden gesynchroniseerd met een nieuwere luidspreker met JBL Connect+. Een speaker met PartyBoost kan alleen gesynchroniseerd worden met andere speakers die PartyBoost hebben. Als de synchronisatiefunctie belangrijk voor je is, kijk hier dan naar voordat je koopt, zodat je niet vast komt te zitten met incompatibele luidsprekermodellen.

Aanbevolen: