Getest door experts: de 5 beste optische zoomcamera's in 2022

Inhoudsopgave:

Getest door experts: de 5 beste optische zoomcamera's in 2022
Getest door experts: de 5 beste optische zoomcamera's in 2022
Anonim

Of je nu een beginnende amateur of een professional bent, alle fotografen hebben een nauwkeurige en duidelijke zoom nodig om details van ver vast te leggen. Onze verzameling van de beste optische zoomcamera's is in staat om verbluffende details van uw onderwerpen vast te leggen, ongeacht hoe dichtbij of veraf u zich bevindt.

Hoewel de meeste camera's in staat zijn tot digitale zoom, kan de nabewerking in de camera je resultaten soms verstoren, waardoor je een teleurstellende resolutie en foto's van lage kwaliteit krijgt. Optische zoom daarentegen gebruikt een reeks lenzen om het onderwerp in uw belichting te vergroten zonder digitale manipulatie, zodat uw onderwerp alleen wordt beperkt door de megapixel (MP) -classificatie van de sensor van uw camera.

Optische zoomcamera's zijn ideaal voor alle soorten opnamen, waaronder reizen, landschapsfotografie, sportevenementen, dieren in het wild of elke situatie waarin u dichter bij uw onderwerp wilt komen zonder in te boeten aan beeldkwaliteit. Zorg ervoor dat u onze gids voor het begrijpen van zoomlenzen doorneemt als u in vogelvlucht probeert te zien wat dit type camera voor u kan doen.

Hier zijn de beste optische zoomcamera's van merken als Canon, Nikon en Sony. We hebben factoren zoals prijs, gebruiksgemak, stabilisatie en zoom overwogen om de beste camera's te vinden.

Beste algemeen: Panasonic Lumix DC-FZ80

Image
Image

Er is veel om van te houden over de Panasonic Lumix DC-FZ80. Deze camera biedt een fantastische prijs-kwaliteitverhouding en een indrukwekkende 60x (20-1200 mm) lange zoomlens, ideaal voor het vastleggen van alle details in uw foto's, zelfs van veraf, samen met een LUMIX DC VARIO-lens. Het biedt ook zowel 4K-foto als video, dus uw resulterende afbeeldingen zullen van een hoge standaard zijn.

De 18,1 MP MOS-sensor presteert ook goed bij weinig licht, en de ingebouwde stabilisatie van het lichaam helpt je scherpe, heldere foto's te maken. Voor telefoto-video krijgt u echter de beste resultaten als u uw camera koppelt aan een statief.

Nadat je klaar bent met fotograferen, zet je je foto's rechtstreeks over naar je apparaten met behulp van de ingebouwde Wi-Fi van de camera. De FZ80 bevat ook de "Post Focus"-technologie van Panasonic, waarmee u uw focuspunten in de postproductie kunt instellen, zodat u een scène kunt vastleggen zonder te hoeven pauzeren en de foto perfect kunt samenstellen.

Zelfs als je nieuw bent in fotografie, kunnen de bedieningselementen van de camera vrij snel worden geleerd. Je hebt een 3-inch LCD-aanraakscherm om je instelling te kiezen en je foto te maken. De FZ80 is een topkeuze als je een camera nodig hebt die snel en nauwkeurig kan schieten en indrukwekkende zoomopnamen kan maken, of je nu op vakantie bent of gewoon in je eigen achtertuin.

Resolutie: 18.1MP | Sensortype: 1/2.3 MOS | Max ISO: 3, 200 | Optische zoom: 60x | Connectiviteit: NFC, Wi-Fi

“Deze veelzijdige camera kan het allemaal, van het vastleggen van vogels op afstand tot het fotograferen van de kinderen op het strand. De besturing is ook gemakkelijk te leren.” - Katie Dundas, producttester

Runner-Up, beste overall: Canon PowerShot SX540 HS

Image
Image

Amateurfotografen zijn al jaren dol op Canon's PowerShot-lijn, en de PowerShot SX540 is daarop geen uitzondering. Deze compacte camera ligt prachtig in je hand en is een geweldige reisgenoot: met een zoom van 50x (24–1200 mm) kun je alle details van dieren in het wild vastleggen, zelfs van een afstand.

Fotografen zullen genieten van de 20,3 MP CMOS-sensor, Wi-Fi-connectiviteit en de mogelijkheid om 1080p Full HD-video op te nemen. Hoewel het LCD-scherm aan de achterzijde helaas geen touchscreen is, is het 3-inch LCD-scherm groot genoeg om gemakkelijk een compositie te maken en foto's te bekijken die u al hebt gemaakt.

De SX540 profiteert ook van Zoom Framing Assist, waarmee gebruikers een onderwerp kunnen vergrendelen en automatisch kunnen volgen, een handige functie voor het fotograferen van dieren, sport of iets anders dat snel beweegt. Dit maakt het veel gemakkelijker om heldere foto's te maken waarbij je hele onderwerp in beeld is. We vinden het leuk dat deze camera ook betaalbaar is. Hoewel je misschien niet de specificaties krijgt die je zou vinden in een meer premium camera, zullen de meeste gebruikers onder de indruk zijn van de geweldige functies die deze kleine camera kan bieden.

Resolutie: 20,3 MP | Sensortype: 1/2.3-inch BSI-CMOS-sensor | Max ISO: 3, 200 | Optische zoom: 50x | Connectiviteit: NFC, Wi-Fi

Beste uitgave: Nikon COOLPIX P1000

Image
Image

Als je bereid bent wat meer uit te geven, zou het onmogelijk zijn om niet onder de indruk te zijn van de 125x (24-3000 mm) zoom op de Nikon COOLPIX P1000. Met zo'n gedetailleerde zoomlens kun je niet alleen geweldige foto's maken van dieren in het wild, bloemen of concerten, maar je kunt ook de ruimte in schieten.

De P1000 biedt zoveel zoom dat je hem gemakkelijk kunt gebruiken voor astrofotografie, het vastleggen van de maan, sterren en zelfs andere planeten als ze voorbij komen. Gebruikers kunnen ook genieten van een 16 MP CMOS-sensor, 7FPS burst-opnamen en 4K Ultra HD-video.

Je hebt de mogelijkheid om in RAW te fotograferen op de P1000, wat enthousiaste fotografen zullen waarderen. Bovendien kun je creatief zijn met enkele van de handige functies van de camera, zoals time-lapse, Superlapse en ingebouwde filters voor bewerking.

Bij langdurig fotograferen is het formaat van de camera comfortabel en gemakkelijk vast te pakken, hoewel het te groot kan zijn voor degenen die de voorkeur geven aan iets compacters. Dankzij de toevoeging van een bedieningsring kun je de focus of belichting van de camera aanpassen zonder dat je weg hoeft te kijken van de zoeker. Als alleen de beste zoom voldoende is, wilt u misschien de P1000 uitgeven.

Resolutie: 16.7MP | Sensortype: 1/2.3-inch BSI-CMOS-sensor | Max ISO: 6, 400 | Optische zoom: 125x | Connectiviteit: NFC, Wi-Fi

Beste voor gezinnen: Canon PowerShot SX70

Image
Image

Gezinnen willen een betrouwbare camera van hoge kwaliteit die geweldige foto's maakt, maar ook gemakkelijk genoeg is voor iedereen in het huishouden. Als je gezin op zoek is naar een nieuwe zoomcamera, kijk dan eens naar de Canon Powershot SX70. De 65x optische zoom (21 mm-1, 365 mm) maakt prachtige foto's en dankzij de Dual Sensing-beeldstabilisatiefunctie legt u alle details vast, precies zoals u het bedoeld had. We houden ook van de snelle autofocus, lange batterijduur en nauwkeurige kleuren, precies wat je nodig hebt voor de volgende gezinsvakantie.

Gebruikers kunnen zowel in JPEG als in RAW fotograferen, wat meer mogelijkheden biedt voor bewerking in de postproductie. U kunt uw opnamen ook rechtstreeks naar uw telefoon of sociale media uploaden, aangezien zowel Wi-Fi- als Bluetooth-connectiviteit is opgenomen in de SX70.

Fotografen hebben toegang tot een 20,3 MP CMOS met hoge gevoeligheid, wat geweldig is bij weinig licht, en supersnelle scherpstelling en opnamen met de DIGIC 8-beeldprocessor van de camera. Of maak video met 4K UHD tot 30FPS, maar houd er rekening mee dat 4K-video de neiging heeft om iets bijgesneden op te nemen. Afgezien daarvan is het een geweldige alleskunner waar je gezin jarenlang van kan genieten.

Resolutie: 20,3 MP | Sensortype: 1/2.3-inch BSI-CMOS-sensor | Max ISO: 3, 200 | Optische zoom: 65x | Connectiviteit: NFC, Wi-Fi

“Canon PowerShot domineert al jaren de markt voor point-and-shoot camera's, waardoor de SX70 een indrukwekkende en duurzame camera is waar je jarenlang van kunt genieten.” - Katie Dundas, producttester

Beste budget: Sony DSC-H300

Image
Image

Als je een amateurfotograaf bent die op zoek is naar een voordelige camera, dan is de Sony DSC-H300 een fantastische optie voor een instapmodel. Hoewel de specificaties niet concurreren met de camera's die door professionals worden gebruikt, heb je nog steeds toegang tot 35x zoom, SteadyShot-beeldstabilisatie en een 20,1 MP Super HAD CCD-sensor, die samen prachtige, levendige beelden creëren.

Je kunt de feestmodus gebruiken om je ISO automatisch aan te passen om levendige foto's te maken, handig voor opnamen bij weinig licht. Als u op zoek bent naar video, kan deze camera opnemen in 720p high definition. Voor minder dan $ 200 is het moeilijk om een betere camera te vinden.

Als je aan het fotograferen bent, zul je merken dat de soepele handgrepen comfortabel vast te houden en te gebruiken zijn, met geweldige ergonomische ondersteuning. Sommige gebruikers melden echter dat het enige tijd kan duren om het menusysteem onder de knie te krijgen, omdat het verwarrend kan zijn, hoewel gebruikers hun bediening kunnen vereenvoudigen door over te schakelen naar de eenvoudige modus. Met scherpe autofocus, afbeeldingen van hoge kwaliteit en een budgetvriendelijke prijs is er genoeg te waarderen aan de H300.

Resolutie: 20.4MP | Sensortype: 1/2.3-inch BSI-CMOS-sensor | Max ISO: 3, 200 | Optische zoom: 35x | Connectiviteit: NFC, Wi-Fi

Met 60x zoom, ingebouwde stabilisatie en een hoogwaardige constructie is de Panasonic Lumix DC-FZ80 onze eerste keuze voor zowat elke gebruiker. De Canon PowerShot SX540 HS biedt ook fantastische waarde en tal van handige functies, waaronder 50x zoom, een compact formaat en Wi-Fi-connectiviteit.

Over onze vertrouwde experts

Katie Dundas is een freelance techjournalist die regelmatig verslag doet van fotografie, camera's en drones. Ze houdt persoonlijk van Sony's camera's vanwege hun hoogwaardige beelden en intuïtieve bediening.

Patrick Hyde heeft meer dan 4 jaar ervaring met schrijven over consumententechnologie en elektronica. Zijn werk is verschenen in Los Angeles Review of Books, Reactual en meer.

FAQ

    Hoe verhoudt optische zoom zich tot digitale zoom?

    Veel niet-DSLR-camera's hebben optische of digitale zoom. Op een optische zoomcamera hebben gebruikers een fysieke zoomlens. Op digitale zoomcamera's wordt verwerking in de camera gebruikt om de foto te maken, waardoor het beeld soms kan worden vervormd of de randen van de foto kunnen worden weggesneden. Hoewel je met elk type camera geweldige resultaten kunt krijgen, geven sommige fotografen de voorkeur aan optische zoom.

    Moet ik fotograferen in JPEG of RAW?

    Sommige van de bovenstaande camera's hebben de mogelijkheid om zowel in JPEG als RAW te fotograferen. Voor velen hangt het af van wat je met je foto's wilt doen. RAW-bestanden zijn veel groter omdat ze alle gegevens vastleggen die uw camera ziet. Ter vergelijking: JPEG-bestanden comprimeren de afbeelding automatisch voor u, dus deze bestanden zijn veel kleiner.

    Professionals zullen over het algemeen in RAW fotograferen, omdat het formaat hen meer controle geeft over het bewerkingsproces. Het is ook geweldig voor foto's met een hoge resolutie als u uw werk wilt laten afdrukken en inlijsten. Voor de meeste gewone gebruikers is de JPEG-kwaliteit echter meer dan goed genoeg om prachtige resultaten te krijgen.

    Hoeveel zoom heb ik nodig?

    Er wordt vaak gezegd dat je de beste camera moet kopen die je je kunt veroorloven, omdat extra zoom altijd nuttig zal zijn. Het antwoord hangt echter af van wat u van plan bent te fotograferen. Als u sport of dieren in het wild van veraf fotografeert, geldt hoe hoger de zoomfactor, hoe beter de resulterende afbeeldingen zullen zijn. Voor dagelijks gebruik of voor vakantiekiekjes kun je echter met veel minder wegkomen, omdat je over het algemeen dichter bij je onderwerpen bent.

Waar u op moet letten bij een camera met optische zoom

Merk

Veel fotografen zijn loyaal aan een specifiek cameramerk, of het nu Nikon, Canon of een andere fabrikant is. De reden is dat de meeste DSLR-lenzen niet onderling uitwisselbaar zijn tussen merken. Als je al een verzameling lenzen in huis hebt, koop dan een camera waarmee je ze kunt gebruiken.

Sensorgrootte

De meeste mensen springen voor de camera met de hoogste resolutie, gemeten in megapixels. Een 20-megapixelcamera maakt in theorie betere foto's dan een 16-megapixelcamera, maar dit is niet altijd de meest veelzeggende specificatie als het gaat om prestaties. Kijk in plaats daarvan naar de sensorgrootte. Een grotere sensor zal meer licht opvangen en beelden produceren met minder ruis.

Ontwerp

Als je een paar honderd dollar op een camera laat vallen, zorg er dan voor dat hij goed in je handen ligt. Hoewel het ontwerp meer een kwestie van persoonlijke voorkeur is, kun je proberen een aantal verschillende modellen vast te houden en te kiezen voor wat comfortabel aanvoelt.

Aanbevolen: