LiDAR gebruiken op iPhone 12 Pro

Inhoudsopgave:

LiDAR gebruiken op iPhone 12 Pro
LiDAR gebruiken op iPhone 12 Pro
Anonim

Apple heeft voor het eerst LiDAR toegevoegd aan de iPhone-lijn in de camerasystemen iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Door deze toevoeging werken verschillende apps, waaronder Meten en Foto's, beter en sneller. Het bedrijf introduceerde liDAR in de iPad Pro van 2020.

Wat is LiDAR?

LiDAR staat voor "Light Detection and Ranging". Simpel gezegd, het beschrijft een systeem dat meet hoe lang licht (meestal een laser) erover doet om op een object te reflecteren en terug te keren naar zijn bron. Een processor gebruikt die informatie vervolgens om een nauwkeurig beeld te krijgen van wat het apparaat ook heeft gescand.

Ontwikkelaars gebruiken LiDAR doorgaans voor augmented-reality-apps omdat ze met de technologie nauwkeurige modellen van zowel objecten als ruimtes kunnen maken.

Waar is de LiDAR-scanner van de iPhone 12 Pro?

Je vindt de LiDAR-scanner aan de achterkant van de iPhone 12 Pro, naast de drie cameralenzen. Het is de donkere cirkel tegenover de flits. Vanwege zijn locatie werkt de sensor alleen met de camera aan de achterzijde.

Image
Image

LiDAR gebruiken op iPhone 12 Pro

Omdat LiDAR een systeem is dat apps op je iPhone achter de schermen gebruiken, gebruik je het niet rechtstreeks. In plaats daarvan zul je verbeteringen opmerken in de apps die het gebruiken.

Een van de belangrijkste begunstigden van LiDAR in de iPhone 12 Pro is de Measure-app van Apple, die de omgeving scant en je vervolgens op specifieke punten laat tikken om afstanden, lengtes, oppervlakten en meer te berekenen. LiDAR maakt naar verluidt Measure sneller en nauwkeuriger dan alleen de camera te gebruiken, omdat het systeem in staat is tot meer delicate details.

Je zult ook merken dat de iPhone 12 Pro veel minder tijd nodig heeft om de omgeving te scannen in Meten voordat je metingen kunt gaan doen. De snelheid is te danken aan het superieure vermogen van LiDAR om de omgeving te lezen en te interpreteren via de standaardcamera.

Image
Image

Je zult ook wat hulp van LiDAR zien in de Camera-app, die de sensor gebruikt om beter te werken bij weinig licht. Volgens Apple kan de camera nu zes keer sneller autofocusen, zelfs als de belichting niet ideaal is.

Het laat de telefoon ook "Nachtmodusportretten" maken, dit zijn snapshots van dichtbij van andere mensen die de compensatiemodus voor weinig licht van de iPhone gebruiken. Omdat LiDAR het verschil tussen voorgrond en achtergrond beter kan zien (op basis van de afstanden die het meet), zou het 's nachts of in een verduisterde kamer beter contrastrijke beelden moeten produceren.

De iOS App Store staat ook vol met programma's van derden die het meeste uit de nieuwe sensor van Apple halen, maar de belangrijkste toepassingen zijn het maken van 3D-scans van objecten en kamers. Hiermee kunt u zien hoe een nieuw meubelstuk eruit zal zien in uw woonkamer, een scan krijgen voor 3D-modellering en afdrukken, en meer. U kunt deze apps vinden door te zoeken op "LiDAR" in de App Store.

Aanbevolen: