Hoe Windows 10 Game Bar te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 10 Game Bar te gebruiken
Hoe Windows 10 Game Bar te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Algemeen en schakel elke functie naar wens in of uit. Ga naar de Capture en Audio tabs en herhaal.
  • Om gameplay op te nemen, drukt u op Windows+ G en vervolgens op Start Recording. Zoek de opname later op door Show all captures. te selecteren
  • Gebruik Windows+ Alt+ R om de opname te starten/stoppen,Windows +Alt +Print Screen maakt een screenshot, en Windows + Alt +G neemt de laatste 30 seconden op.

Dit artikel legt uit hoe je de Windows 10 Game Bar gebruikt, een programma dat bij het besturingssysteem wordt geleverd en dat screenshots maakt en videogames opneemt en uitzendt. Het is ook waar je de Spelmodus inschakelt om instellingen toe te passen die je spelervaring sneller, soepeler en betrouwbaarder maken.

Spelbalk inschakelen en configureren

Je moet de gamebalk voor een game (of een app) inschakelen voordat je de beschikbare functies kunt gebruiken.

Om de Game Bar in te schakelen, open je een game vanuit de Xbox-app of de lijst met apps die beschikbaar zijn in het menu Start. Als je een prompt krijgt om de spelbalk in te schakelen, doe dat dan, anders druk je op Windows+ G.

Hoe de spelbalk te configureren

Windows 10 Game Bar biedt opties om het aan uw behoeften aan te passen. U vindt deze opties op drie tabbladen: Algemeen, Uitzending en Audio.

Het tabblad Algemeen biedt de meeste opties, waaronder een om de spelmodus voor de actieve app in te schakelen. Als deze optie is geselecteerd, wijst het systeem extra bronnen toe (zoals geheugen en CPU-vermogen) voor soepeler spelen.

Het bevat ook een optie om achtergrondopname in te schakelen. Hiermee kun je de Record That-functie in de Game Bar gebruiken om de laatste 30 seconden van het spel vast te leggen, wat een uitstekende oplossing is voor het opnemen van een onverwacht of indrukwekkend gamemoment.

Op het tabblad Opnemen kun je je microfoon of camera in- of uitschakelen tijdens het streamen. Het tabblad Audio regelt de audiokwaliteit en laat je kiezen om de microfoon te gebruiken (of niet) en meer.

  1. Beweeg de muiscursor over elk van de items om de naam van de pictogrammen te zien.

    Image
    Image
  2. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  3. Lees elk item op het tabblad Algemeen. Schakel elke functie naar wens in of uit.

    Image
    Image
  4. Lees elk item op het tabblad Capturing. Schakel elke functie naar wens in of uit.

    Image
    Image
  5. Lees elk item in het Audio vak aan de linkerkant van het scherm. Schakel elke functie naar wens in of uit.

    Image
    Image
  6. Klik buiten de Game Bar om het te verbergen.

Hoe de DVR-opnamefunctie te gebruiken

Een populaire optie is de DVR-functie, die je gameplay opneemt. Deze functie werkt op dezelfde manier als een traditionele televisie-DVR, behalve dat dit een DVR voor live-games is. Je zou het ook een Xbox-game-DVR kunnen noemen.

Een spel opnemen met de opnamefunctie:

  1. Open een spel.
  2. Gebruik de toetsencombinatie Windows+ G om de Game Bar te openen en selecteer Start Recording in het Capture-vak in de linkerbovenhoek.

    Image
    Image
  3. Tijdens het spelen van het spel verdwijnt de spelbalk. Er verschijnt een kleinere balk met een paar opties, waaronder:

    • Stop opname: Klik eenmaal op het vierkante pictogram om de opname te stoppen.
    • De microfoon in-/uitschakelen: Klik op de microphone om in en uit te schakelen.

    Druk op Windows+ G om de Game Bar te openen.

    Image
    Image
  4. Zoek de opnamen door te klikken op Alle opnamen weergeven in de gamebalk.

    Je kunt opnamen ook vinden in de Videos > Captures map.

    Image
    Image

Uitzenden, screenshots maken en meer

Net zoals er een pictogram is voor het opnemen van het scherm, zijn er pictogrammen voor het maken van schermafbeeldingen en uitzending. Screenshots die je maakt zijn beschikbaar via de Xbox-app en de Videos > Captures map. Omroepen is iets ingewikkelder. Als u het wilt verkennen, klikt u op het pictogram Broadcast, volgt u de aanwijzingen om de instellingen te configureren en start u uw livestream.

Toetsenbordsnelkoppelingen

Je kunt tijdens het spelen van een game verschillende snelkoppelingen gebruiken om clips en schermafbeeldingen op te nemen:

  • Windows+ G: Game Bar openen.
  • Windows+ Alt+ G: Neem de laatste 30 seconden op (u kunt de hoeveelheid tijd opgenomen in Game Bar > Settings).
  • Windows+ Alt+ R: Start en stop de opname.
  • Windows+ Alt+ Print Screen: Maak een screenshot van je game.
  • Snelkoppelingen toevoegen: Open hiervoor de Xbox-app en selecteer het menu om het uit te vouwen en selecteer vervolgens Game DVR > Sneltoetsen.

Denk buiten de Xbox

Hoewel de naam Game Bar (en pseudoniemen zoals Xbox-game DVR, game DVR, enzovoort) impliceert dat Game Bar alleen bedoeld is voor het opnemen en uitzenden van computergames, is dat niet zo. Je kunt de Game Bar ook gebruiken om:

  • Maak inhoud van een webbrowser.
  • Neem alles op wat je doet op het scherm (laat bijvoorbeeld iemand zien hoe je een foto bewerkt).
  • Geef een voorbeeld van een probleem dat je hebt met een bepaalde software of een probleem met je computer.

Aanbevolen: